ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρινκέρι: "Οι παίκτες μου δουλεύουν σωστά"

Τρινκέρι: "Οι παίκτες μου δουλεύουν σωστά"
INTIME SPORTS

Το σημαντικό για τον Αντρέα Τρινκέρι στο ματς της εθνικής με τη Γερμανία ήταν ότι μπόρεσε να μοιράσει το χρόνο και να δει αρκετά πράγματα που ήθελε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκέρι μίλησε για τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απέναντι στη Γερμανία, τονίζοντας ότι το σημαντικότερο ήταν πως μπόρεσε να μοιράσει το χρόνο και να δει αρκετά πράγματα που ήθελε.

" Το καλό με τον σημερινό αγώνα ήταν ότι μοιράσαμε το χρόνο. Κανένας δεν έπαιξε περισσότερο από 20 λεπτά, εκτός από έναν που έπαιξε 45 πάνω από το εικοσάλεπτο (σ.σ.: ο Αντώνης Φώτσης). Είναι καλό αυτό, γιατί είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας", είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής και συμπλήρωσε:

" Παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, γινόμασταν καλύτεροι στη διάρκεια του αγώνα, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Οι παίκτες μου όμως δουλεύουν σωστά, προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους, να γίνουν καλύτερη. Υπάρχει μεγάλη θέληση από όλους να βελτιωθούμε.

Όσο για το τι ήταν αυτό που θα ήθελε να διορθώσει περισσότερο βλέποντας το σημερινό παιχνίδι: Κάναμε πολλά λάθη. Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας αγώνα με τον αγώνα. Δεν νομίζω όμως ότι με μια δήλωση στον Τύπο είναι ο σωστός τρόπος να προκαλέσω τους παίκτες μου. Έχουμε τις προπονήσεις, είμαστε 24 ώρες την ημέρα μαζί, οπότε έχω το χρόνο να τους προκαλέσω όλη την υπόλοιπη μέρα".

Παπανικολάου: "Αύριο το πιο δυνατό τεστ"

Ο Κώστας Παπανικολάου είπε από την πλευρά του: " Κάθε παιχνίδι προετοιμασίας είναι σημαντικό. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο, ή αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Μιλάμε για τη Γερμανία μια ομάδα σοβαρή που παλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Το ξέραμε αυτό. Το είδαμε και στο σκάουτινγκ ότι είναι μια ομάδα που έπαιζε πολύ κλειστά, οπότε έπρεπε να γυρίσουμε πολύ την μπάλα, να βρούμε το ανοιχτό σουτ με υπομονή. Είναι κάτι πυ το μεταφέραμε στην πράξη και λειτούργησε όπως έπρεπε. Το σημαντικό είναι να βελτιώσουμε την άμυνά μας.

Σε σχέση με χθες, ήμασταν καλύτεροι σήμερα, αλλά χρειάζεται συγκέντρωση σε κάθε αγώνα. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάναμε καλύτερη δουλειά σήμερα σε σχέση με χθες, ότι θα πρέπει να χαλαρώσουμε και να πούμε οκ πιάσαμε το στάνταρ της ομάδας και από εδώ και πέρα θα είμαστε έτσι. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. Αύριο έχουμε ένα ακόμη φιλικό, το πιο δυνατό, απέναντι στη Γαλλία.

Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο τεστ, γιατί ούτε το χθεσινό μπορείς να θεωρήσεις πολύ δυνατό τεστ, γιατί κι εμάς τα πόδια μας ήταν πολύ βαριά μετά την προετοιμασία. Αύριο θα βγουν τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και για τον προπονητή, αλλά και για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Να βρούμε τις αδυναμίες μας και να δούμε που πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο".

Τα σουτ φάνηκε να μπαίνουν πιο εύκολα σήμερα και στην ερώτηση, αν μία μέρα, ένας αγώνας μπορεί να κάνει αυτή τη διαφορά ο Παπανικολάου ήταν ξεκάθαρος: " Νομίζω όσοι είδαν το παιχνίδι ήταν εμφανές. Φάνηκε στον τρόπο που σουτάραμε, αλλά και στον τρόπο που εκδηλώναμε επιθέσεις, ή που τρέχαμε το γήπεδο. Είχαμε πιο σωστές αποστάσεις, η μπάλα γύριζε πιο γρήγορα. Γενικά ήμασταν πιο φρέσκοι και έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε έναν αγώνα σε σχέση με χθες. Κάτι που είναι λογικό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ