ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Το πρόγραμμα της Εθνικής
INTIME SPORTS

Η Εθνική έκανε την πρώτη της προπόνηση την Δευτέρα (11/6) και σε διάστημα 20 ημερών, πλην των προπονήσεων θα δώσει και πέντε φιλικά. Διαβάστε ποιους θα αντιμετωπίσει και τι είπε ο Πρίφτης (vids)

Μπορεί ο Ηλίας Ζούρος να βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία, όπου έχει υποχρεώσεις με την Εφές, ωστόσο έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από εδώ και στο εξής.

Ο Νικ Καλάθης θα είναι η νέα προσθήκη της Εθνικής, καθώς την Τρίτη αναμένεται να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη 14/6 η ομάδα θα αναχωρήσει με προορισμό τη Λιθουανία, όπου θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες.

Η αποστολή θα επιστρέψει τη Δευτέρα 18/6 και θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων μέχρι και τις 21 Ιουνίου.

Την Παρασκευή (22/6), οι διεθνείς θα ταξιδέψουν με προορισμό τη Βραζιλία, όπου στις 26, 27 και 28 Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν τις Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία σε τρεις διαδοχικές φιλικές αναμετρήσεις.

Την επόμενη μέρα του τελευταίου φιλικού ματς (29/6) η Εθνική ομάδα θα αναχωρήσει από τη Βραζιλία για το Καράκας, όπου θα έχει την ευκαιρία να εγκλιματιστεί για ένα διήμερο, πριν τον πρώτο αγώνα του προολυμπιακού τουρνουά (2-8/7).

Πρίφτης: "Στο ζουμί της υπόθεσης"

Ο Δημήτρης Πρίφτης, εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή κατά την πρώτη ημέρα των προπονήσεων της Εθνικής, μια που ο Ηλίας Ζούρος βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία. "Πρέπει να προλάβει η εθνική να είναι έτοιμη για το Προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας, έστω κι αν δεν υπάρχει χρόνος. Ο χρόνος όχι απλά δεν είναι σύμμαχός μας. Είναι αντίπαλός μας. Είναι ιδιαίτερο το καλοκαίρι", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

"Πρέπει να διαχειριστούμε αρκετά πράγματα μαζί: Σε ό,τι αφορά την κούραση των παικτών και τη σωματική και την πνευματική. Καθώς και την ύλη που πρέπει να καλύψουμε για να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε στο παρκέ και να δώσουμε ένα παιχνίδι, το οποίο μόλις σε πέντε ημέρες είναι μπροστά μας. Θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει καθόλου η έννοια της λέξης προετοιμασία. Μπαίνουμε κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης που είναι 5 εναντίον 5 και τακτική".

Σε ερώτηση για αο αν υπάρχουν κάποιες οδηγίες μέχρι να έρθει ο Ηλίας Ζούρος: "Πολλές, πολλές! Έχουμε μιλήσει αρκετά. Όλο το χρόνο μιλάμε. Σίγουρα το να λείπει ο προπονητής είναι μία ιδιαιτερότητα, όπως και το ότι λείπουν κάποια παιδιά που ακόμη αγωνίζονται στην Ιταλία (Μπουρούσης, Φώτσης, Ζήσης). Θα το διαχειριστούμε και θα κάνουμε αυτό που μπορούμε μέσα στο γήπεδο".

Όσον αφορά το διάστρεμμα που υπέστη ο Αντώνης Φώτσης, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Πρίφτης σχολίασε: "Δεν έχω πολύ επίσημη ενημέρωση, αλλά μίλησα με τον συμπαίκτη του, τον Μπουρούση και ξέρω ότι είναι ένα διάστρεμμα, ούτε πολύ ελαφρύ, ούτε πολύ βαρύ. Ίσως πάρει μία εβδομάδα με οχτώ ημέρες. Δεν νομίζω εμείς να έχουμε πρόβλημα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ