ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το ραντεβού των Πρωταθλητών Ευρώπης του 1987

Τα μέλη της Εθνικής που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987 συναντήθηκαν ξανά στο κέντρο της Αθήνας, γιορτάζοντας την επέτειο 29 χρόνια μετά με παρέα το αυθεντικό τρόπαιο. Δείτε photos και videos αλλά και όσα είπαν οι οικοδεσπότες και οι υψηλοί καλεσμένοι

Σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη, ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987 στο ΣΕΦ. Ο λόγος ήταν η 29η επέτειος από εκείνη την ιστορική στιγμή, η οποία εκτόξευσε το σπορ στην Ελλάδα.

Το "παρών" στην συνάντηση έδωσαν όλα τα μέλη εκείνης της Εθνικής ομάδας, με εξαίρεση τον MVP εκείνου του Ευρωμπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος για προσωπικούς λόγους δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και το τρόπαιο που κατέκτησαν τότε οι πρωταγωνιστές.

Βασιλακόπουλος:"Να σταθούμε στους παρόντες"

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε: " Η 14η Ιουνίου του 1987 είναι η εκκίνηση για πολύ μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητικού κινήματος. Το άθλημα έχει την οργάνωση για να εκμεταλλευτεί την μεγάλη επιτυχία και να έρθουν πολλές ακόμη στο μέλλον. Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας".

Όσον αφορά την την απουσία του Νίκου Γκάλη, σχολίασε: " Οπωσδήποτε είναι μια σημαντική απουσία αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους σοβαρούς λόγους που δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών. Θα πρέπει όμως να μην στεκόμαστε στους απόντες αλλά στους παρόντες".

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα και το έργο που έχει στο Προολυμπιακό τουρνουά είπε: " Θα ανταποκριθεί και πάλι η Εθνική".

Το ραντεβού των Πρωταθλητών Ευρώπης του 1987

Ο Ευρωκόουτς, Κώστας Πολίτης, τόνισε από την πλευρά του: " Το έργο του προπονητή ήταν να βάλει τις βάσεις γι’ αυτή την ομάδα. Η Εθνική τότε είχε πολύ καλό κλίμα και ήταν ένα πολύ καλό σύνολο. Αυτό που έβαζε φτερά όμως στα πόδια των παικτών ήταν η συμπαράσταση του κόσμου. Δεν είναι πόλεμος, είναι μπάσκετ και στο μπάσκετ μπορεί ο καθένας να νικήσει τον οποιονδήποτε, όσο δυνατός κι αν είναι", είπε αρχικά και πρόσθεσε "Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα φτάναμε μέχρι εκεί που φτάσαμε, αλλά πιστεύαμε στις δυνατότητες της ομάδας. Ο στόχος ήταν να φτάσουμε ως τα ημιτελικά, αλλά τρώγωντας μας ήρθε η όρεξη. Θυμάμαι τη διαδρομή από το ξενοδοχείο ως το ΣΕΦ όπου χιλιάδες κόσμος από τα πεζοδρόμια μας ζητούσε το κύπελλο και μας έδινε κουράγιο. Όταν μπήκαμε στο γήπεδο δεν υπήρχε φόβος, δεν υπήρχε καμία Γιουγκοσλαβία και Σοβιετική Ένωση. Ήμασταν σίγουροι ότι θα φτάναμε μέχρι το τέλος".

Το ραντεβού των Πρωταθλητών Ευρώπης του 1987
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την πλευρά του υποστήριξε ότι " Έπρεπε να βάλουμε τον εγωισμό μας κάτω από το εμείς. Ως παρέα δείξαμε ότι οι Έλληνες αν συνεργάζονται μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο. Με σκληρή δουλειά και συνεργασία δεμ έχουμε τίποτα να φοβηθούμε".

Related content

" Δεν αλλάζουν οι αναμνήσεις. Είναι καλό να μαζευόμαστε και να θυμόμαστε τα παλιά. Ήταν οι καλύτερες αναμνήσεις, οι καλύτερες στιγμές της ζωής μου" είπε ο Φάνης Χριστοδούλου με τον Νίκο Φιλίππου να τονίζει ότι: " Έχει μεγάλη σημασία ότι επιβεβαιώσαμε το “είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές”, ήρθαν κι άλλες καλές εποχές για το ελληνικό μπάσκετ".

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Φασούλα:

Οι δηλώσεις του Αργύρη Καμπούρη:

Το ραντεβού των Πρωταθλητών Ευρώπης του 1987
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ