ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τελειώνει του προπονητή: Πρίφτης ή Μαρκόπουλος στην κούρσα

Τελειώνει του προπονητή: Πρίφτης ή Μαρκόπουλος στην κούρσα

Το σίριαλ "προπονητής Εθνικής Ανδρών" φτάνει στην τελευταία πράξη του. Φαβορί ο Δημήτρης Πρίφτης, εξετάζεται ως εναλλακτική ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Η Εθνική Ανδρών παραμένει ακέφαλη από το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον αποκλεισμό στο Προλυμπιακό του Τορίνο και την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Φώτη Κατσικάρη, αλλά η ΕΟΚ είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στο σίριαλ "προπονητής" τις επόμενες ημέρες. Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει καταλήξει σε δύο υποψήφιους και αναμένεται να καταλήξει άμεσα στον εκλεκτό της.

Και οι δύο προπονητές προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ένας είναι ο Δημήτρης Πρίφτης και ο δεύτερος ο Σούλης Μαρκόπουλος, με τον τεχνικό του Άρη να θεωρείται φαβορί, καθώς διαθέτει εμπειρία από την Εθνική ομάδα, έχοντας δουλέψει επί σειρά ετών στο πόστο του assistant coach (με Γιαννάκη, Καζλάουσκας, Ζούρο και Κατσικάρη).

Ο Πρίφτης βρισκόταν σταθερά στη λίστα της Ομοσπονδίας για την θέση του πρώτου προπονητή που χήρεψε και ακόμη και τώρα παραμένει ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που οι συζητήσεις με άλλους προπονητές που εργάζονται στο εξωτερικό, κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Όσο για τον Σούλη Μαρκόπουλο; Η μεγάλη του εμπειρία και η διάρκεια που έχει επιδείξει στο προπονητικό του έργο θεωρούνται ατού. Όπως επίσης και το γεγονός ότι αν υπήρχε επετηρίδα σε ότι αφορά τους προπονητές του εγχώριου πρωταθλήματος, αυτός θα ήταν ο πρώτος που θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση.

Οι σκέψεις της Ομοσπονδίας αφορά συνεργασία για το καλοκαιρινό τουρνουά και επέκταση της συμφωνίας για τις επόμενες χρονιές. Το γεγονός ότι εργάζονται (αυτή τη στιγμή) στο ελληνικό πρωτάθλημα, τους δίνει τη δυνατότητα και την άνεση να παραμείνουν στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ακόμη και από την επόμενη σεζόν που θα υπάρχουν και εμβόλιμες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναχωρεί για το Χονγκ-Κονγκ την Τρίτη και αναμένεται να επιστρέψει την ερχόμενη βδομάδα, όταν και θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις τους για λογαριασμό της FIBA. Θεωρείται δεδομένο ότι με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα ανακοινώσει το όνομα του ομοσπονδιακού τεχνικού, διάστημα στο οποίο θα έχουν ολοκληρωθεί και η σύγκρουση των δύο προπονητών για τα play-offs της Stoiximan.gr Basket League.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ