ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η προϋπόθεση του Σκουρτόπουλου για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο

MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τις επιλογές των παικτών στα προκριματικά και την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εστιάζοντας στο κομμάτι της επιθυμίας και της συμμετοχής.

Η Εθνική Ανδρών συγκεντρώθηκε με φόντο τους δύο τελευταίους αγώνες της πρώτης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να ενημερώνει πρώτα απ όλα για την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου .

Ο ομοσπονδιακός εξήγησε πως " τα παιδιά που είναι εδώ ανήκουν σε ένα σύνολο 32 ατόμων από την αρχή των παραθύρων. Έχουμε 14-15 σταθερά και υπάρχουν άλλοι τόσοι. Δεν έχουμε τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Παρουσιάστηκε και είδαμε ότι δεν είναι έτοιμος σωματικά και πνευματικά, αφού έχει και την ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι αποφασίσαμε να μείνει εκτός. Οι 14 θα είναι στην αποστολή για τα δύο παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα παιδιά".

Αναφορικά με τη δεξαμενή παικτών από την οποία θα επιλέγει στα παιχνίδια που έρχονται, ανέφερε πως " έχουμε μιλήσει όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, με όλα τα παιδιά και με τους εκπροσώπους τους. Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις. Άλλοι είναι για αποθεραπείες, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Σάκοτα κάνει μία θεραπεία μετά τη λήξη κάθε σεζόν και θέλει 40 μέρες. Ο Σλούκας είχε διάθεση, αλλά έχει ερεθισμένο γόνατο. Με όλους μιλήσαμε και συνεννοηθήκαμε. Έχουμε προκριθεί, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους. Είναι εξαιρετικό το κλίμα και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε φοβίες όπως στα πρώτα παράθυρα. Τώρα είναι πιο ανοικτά τα πράγματα. Ήδη ξέρουμε το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου και τι ψάχνει η ομάδα".

Σε ερώτηση που του έγινε για τις απουσίες και τα προβλήματα που υπήρχαν στα δύο πρώτα "παράθυρα", απάντησε: " Εδώ είναι συγκεκριμένη η διαδικασία. Είναι παιδιά που βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν πράγματα και όλοι είναι συνειδητοποιημένοι. Το ξέρουν όλοι αυτό και ότι δεν αποκόβει κάτι. Υπάρχει συνέχεια. Θα υπάρχει ένα καμπ το Σεπτέμβριο πριν τη δεύτερη φάση και θα δουλέψουμε σε άλλο πλάνο. Όλοι ξέρουν ότι έχουν ρόλο και το έχουν αποδεχθεί όλοι. Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα, ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης) με τον Θανάση (σ.σ. Αντετοκούνμπο) ήρθαν τρεις ημέρες μετά. Ο Ιωάννης (σ.σ. Παπαπέτρου) παρουσιάστηκε και συζητάμε το θέμα. Δεν έχουμε περιθώριο να αλλάξουμε ρυθμό δουλειάς".

Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στο κλίμα που υπάρχει εντός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: " Είναι εξαιρετικό το κλίμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό. Τραβήχτηκε μία γραμμή και γίνεται μία νέα προσπάθεια. Έχουμε επιλέξει 32 παιδιά από τον Γιάννη, που είναι σούπερ σταρ του ΝΒΑ, μέχρι και κάποια παιδιά που ξεχώρισαν από τη Νέων Ανδρών. Θέλουμε τα παιδιά αυτά να περάσουν όλα. Αυτό έχει αποδώσει και αγωνιστικά, καθώς και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά".

Τέλος, για την επιλογή των παικτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το πόσο ρόλο στην τελική επιλογή του παίζει η θέληση των παικτών, είπε: " Από εκεί ξεκινάει όλη η συζήτηση. Αν το "θέλω" σου δεν είναι μεγάλο και πιστεύεις ότι η ανταμοιβή προέρχεται από την ευχαρίστηση να παίζεις για τη χώρα, τα υπόλοιπα φαίνονται μικρά. Έχω πει ότι εμείς δεν είμαστε για να κρίνουμε καταστάσεις, αλλά να ενθαρρύνουμε μία προσπάθεια. Είμαστε σε ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα και θέλουμε να περάσουμε καλά και να δικαιωθούμε από αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος, ότι αν εξαιρέσουμε για τον σοβαρό λόγο υγείας, θέλουμε τουλάχιστον μία συμμετοχή από κάθε παίκτη στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν δεν είναι σοβαρός ο λόγος απουσίας, ο παίκτης αυτός θα μπει σε μία διαδικασία δύσκολη για την επιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να έχει δουλέψει γι’ αυτό τον λόγο. Να έχουν παρουσία στην ομάδα. Είτε να συμμετάσχει στο καμπ, είτε να έρθει να γνωρίσει την κατάσταση. Αγωνιστικά είμαστε καλυμμένοι και θα βγαίνει μία δωδεκάδα αξιόμαχη. Αυτός είναι ο στόχος. Να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την καλύτερη δυνατή δωδεκάδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ