ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκουρτόπουλος: "Ευχαριστώ τα παιδιά, ήταν συγκινητικά"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Σουρτόπουλος μίλησε στον Sport24Radio 103.3 μετά την νίκη της Ελλάδας με 95-92 επί της Μεγάλης Βρετανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Λίγα λεπτά μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και τους Μενέλαο Σεβαστιάδη, Μάνο Μίχαλο και Άρη Λαούδη για το "διπλό" που βάζει από νωρίς το τρένο στις ράγες για τη "γαλανόλευκη". Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια των παικτών της Εθνικής Ανδρών και την παρουσία του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος ταξίδεψε από την Κίνα για να είναι "εκεί" για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι είναι στην Εθνική ομάδα με τόσα νέα παιδιά: " Ξεκινήσαμε σε μια ωραία και συγκινητική ατμόσφαιρα. Όλα τα παιδιά έδειξαν από την πρώτη μέρα πόσο συγκινημένοι ήταν που βρίσκονταν εκεί. Αμέσως καταλάβαμε με τους συνεργάτες μου ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχουμε να διαχειριστούμε,. Το άγχος δηλαδή του να τα καταφέρουμε. Αυτό ήταν και ένα χαρακτηριστικό του σημερινού παιχνιδιού. Ενώ λειτουργήσαμε καλά, μας βγήκε στο τέλος. Από την χαρά μας και τη θέληση για τη νίκη έγιναν κάποια λάθη που δεν έπρεπε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τα καταφέραμε".

Για το ότι οι παίκτες έδειχναν ότι διψούσαν να παίξουν για την Εθνική και να πάρουν την νίκη: " Το εισπράξαμε στο μέγιστο βαθμό. Η θέλησή τους είναι πολύ μεγάλη. Είναι συγκινητικός ο τρόπος που λειτουργούν τα παιδιά και οι αντιδράσεις τους. Τους ευχαριστώ πολύ. Το σημερινό αποτελέσματα και ο τρόπος που αυτό ήρθε, θα μας απαλλάξει από την πίεση. Όλοι θέλουν να τα καταφέρουν και να πάει καλά αυτή η ομάδα. Δυστυχώς είχαμε μέσα σε 3 μέρες να παίξουμε το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου με μια ομάδα που συνεχίζει από το Ευρωμπάσκετ με μόνη αλλαγή αυτή του προπονητή, ενώ εμείς είμαστε με μια τελείως καινούργια ομάδα".

Για το ότι είναι πολλοί οι Έλληνες που έχουν συγκινηθεί από την προσπάθεια που κάνει η Εθνική: " Ευχαριστούμε πολύ όσους μας στηρίζουν και όσους βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο και μας ενθάρρυναν. Έτσι πρέπει να ανταποκριθεί ο κόσμος. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με τα σωστά και τα λάθη της. Δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό που πάει να στηθεί και έχουμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως και η δική μας η διάθεση και των παιδιών είναι πολύ μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό για την ομάδα".

Για το πλάνο που υπάρχει ενόψει της ενσωμάτωσης στην Εθνική των παικτών του Παναθηναϊκού: " Σήμερα δεν έπαιξε ο Σαλούστρος και δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μαυροειδής. Όμως και τα δύο παιδιά θα είναι στην ομάδα στην Κρήτη και θα πάρουν συμμετοχή. Το ίδιο θα συμβεί και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Στόχος δικός μου και των συνεργατών μου είναι να παίξουν και τα 16 παιδιά να πάρουν συμμετοχή, κάτι που είναι γι΄αυτούς η επιβράβευση που τους αξίζει και να φύγουν από το πρώτο παράθυρο ευχαριστημένοι. Η βάση πάντως είναι ο κορμός που είδατε σήμερα".

Για την παρουσία του Μπουρούση και του Βασιλόπουλου στην Εθνική: " Ο Μπουρούσης έκανε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι και η λειτουργία του με τα παιδιά ήταν πολύ καλή. Ο Βασιλόπουλος είναι ένας νικητής της ζωής και επέστρεψε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και είναι ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας. Η καθοδήγηση τους προς τα νεότερα παιδιά στην ομάδα είναι πολύτιμη. Η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική. Μπορούμε να συνεργαστούμε πολύ εύκολα σε κάποιες κρίσιμες στιγμές και όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο. Κάποια στιγμή στο ματς επιλέξαμε να πάμε με τα πιο έμπειρα παιδιά. Για κάποιους αυτό ήταν σωστό και για κάποιους λάθος. Έγινε όμως λόγω του άγχους που είδαμε ότι υπήρχε στην ομάδα".

Ενώ στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε κάποιο από τα υπόλοιπα παιχνίδια των προκριματικών: " Έχουμε άλλους τρεις παίκτες στο ΝΒΑ πέραν Θα μιλήσουμε μαζί τους, ίσως να ταξιδέψω και στις ΗΠΑ. Έχουμε δύο ματς στο τέλος Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου Πιστεύουμε πως θα έχουμε τον Γιάννη τουλάχιστον σε έναν αγώνα. Θα μιλήσουμε μαζί του, θα δούμε το πρόγραμμα που έχει με τους Μπακς και θα αποφασίσουμε το καλύτερο για εκείνον και την ομάδα. Μπορώ να σας πω ότι ο Γιάννης θα έχει συνέχεια με την Εθνική. Το πρόβλημα το καλοκαίρι ήταν σοβαρό. Ίσως με καλύτερη επικοινωνία με τους Μπακς να το ξέραμε νωρίτερα. Πάντως ο Γιάννης θα έχει σίγουρα συνέχεια στην Εθνική".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ