ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το παραμύθι συνεχίζεται...

Το παραμύθι συνεχίζεται...

Να δώσουν συνέχεια στο όνειρο που άρχισε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θέλουν τα Σκόπια. Το Sport24.gr αναλύει...

Τα Σκόπια στο περασμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς κατάφεραν μέσα από μία εξαιρετική πορεία να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και να αποκλείσουν εκεί τους διοργανωτές Λιθουανούς.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν και τη συμμετοχή τους στο Προολυμπιακό τουρνουά, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ, η οποία είναι και η καλύτερη της ιστορίας τους.

Οι Σκοπιανοί, όμως φαίνεται ότι έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη, καθώς ελπίζουν ότι στο Προολυμπιακό τουρνουά θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο προπονητής της ομάδας, Μαριάν Λαζόφσκι έχει στη διάθεση του παίκτες, όπως οι γνώριμοι μας Πέρο Άντιτς και Τόντορ Γκετσέφσκι, όμως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης αυτής της ομάδας δεν είναι άλλος από τον γκαρντ της Σιένα, Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο Αμερικανός με διαβατήριο των Σκοπίων αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" της ομάδας και τον παίκτη που τραβάει όλα τα βλέμματα επάνω του.

Στόχος τους σε πρώτη φάση είναι η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για να το καταφέρουν, όμως αυτό θα πρέπει να επικρατήσουν της Αγκόλας και της Νέας Ζηλανδίας. Όλοι στην ομάδα ελπίζουν να ζήσουν και πάλι την αντίστοιχη υποδοχή μετά το τέλος του Προολυμπιακού τουρνουά, όταν 100.000 συμπατριώτες τους, τους υποδέχτηκαν μετά την τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Μπο ΜακΚάλεμπ 27 1.83
Πέρο Άντιτς 30 2.10
Βλάντο Ιλιέφσκι 32 1.90
Τόντορ Γκετσέφσκι 35 2.09
Ντάρκο Σοκόλοφ 26 1.90
Βόινταν Στογιανόφσκι 25 1.94
Ντάμιαν Στογιανόφσκι 25 1.94
Πρέντραγκ Σαμαρτζίσκι 26 2.15
Αλεκσάνταρ Κοστόσκι 24 1.88
Μάρκο Σιμονόφσκι 23 1.90
Τζόρτζι Τσεκόφσκι 33 2.02
Κιρίλ Νικολόφσκι 24 2.11
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ