ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το μεγαλύτερο τεστ της Αγκόλας!

Το μεγαλύτερο τεστ της Αγκόλας!

Η Αγκόλα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ακόμα μία παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά όμως μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά. Το Sport24.gr παρουσιάζει!

Η Αγκόλα είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη δύναμη στο Αφρικανικό μπάσκετ, καθώς αποτελεί σχεδόν πάντα τον μοναδικό εκπρόσωπο της ηπείρου στις μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε να ήταν αλλιώς, αφού η Αγκόλα μέσα σε 20 χρόνια έχει αγωνιστεί σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και έχει κερδίσει δέκα φορές το πρωτάθλημα Αφρικής!

Η ήττα, όμως στην τελευταία διοργάνωση στον τελικό απέναντι στην Τυνησία με 67-56 αναγκάζει την Αγκόλα μετά από πάρα πολύ καιρό να διεκδικήσει τον είσοδο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η πολλές επιτυχίες που έχει στην αφρικανική ήπειρο και η εμπειρία των παικτών της είναι το κυριότερο όπλο και όλα όσα έχει να αντιπαρατάξει απέναντι στις Νέα Ζηλανδία και τα Σκόπια, στην προσπάθεια της να διεκδικήσει μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα προημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά.

Η αναμέτρηση απέναντι στα Σκόπια του Πέρο Άντιτς και του Μπο ΜακΚάλεμπ είναι το δυσκολότερο ματς, αλλά όλοι στην ομάδα στοχεύουν στο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληξη μιας εκ των δύο θέσεων.

Η Ανγκόλα ποντάρει πολύ στον κορμό των έμπειρων παικτών που την "κουβαλούν" τόσα χρόνια: τον κινητήριο μοχλό Ολίμπιο Σιπριάνο, τους σκληροτράχηλους Χοακίμ Γκόμες και Εδουάρδο Μίνγκας, που παρά το μικρό τους μπόι κερδίζουν πολλές μάχες στη ρακέτα και φυσικά τον Κάρλο Μοράις που αγωνίζεται στην περιφέρεια. Νέο πρόσωπο είναι ο Βαλντελίσιο Χοακίμ που είναι ο νεαρότερος κι ο ψηλότερος (2.09) παίκτες της ομάδας. .

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Λιονέλ Πάολο 26 1.98
Αρμάντο Κόστα 29 1.87
Χοακίμ Γκόμεζ 32 2.02
Φελιζάρδο Αμπρόζιο 25 2.02
Κάρλος Μοράις 27 1.93
Πάολο Μπάρος 23 1.97
Βαλντελίτσιο Χοακίμ 22 2.09
Χερνεγκλίδο Μ'Μπούνγκα 27 2.06
Πάολο Σαντάνα 28 1.83
Εδουάρδο Μίνγκας 33 1.98
Μίλιτον Μπάρος 28 1.83
Ολίμπικο Κιπριάνο 30 1.92
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ