ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Θέλουν πρόκριση οι διοργανωτές

Θέλουν πρόκριση οι διοργανωτές

Η Βενεζουέλα διοργανώνει το προολυμπιακό τουρνουά με την ελπίδα να είναι μία από τις τρεις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Sport24.gr αναλύει...

Όλες οι ομάδες που θέλησαν να διεκδικήσουν το φετινό προολυμπιακό τουρνουά, το έκαναν γιατί είχαν σαφέστατα περισσότερες ελπίδες για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Βενεζουέλα δεν αποτέλεσε εξαίρεση και πλέον έχοντας πάρει την διοργάνωση, ευελπιστεί με τον κόσμο στο πλευρό της να καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Πήρε την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά από το Παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2011, όπου κατέκτησε την 4η θέση και είχε μία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το άλλο πλεονέκτημα της Βενεζουέλας πλην του γεγονότος ότι παίζει εντός έδρας, είναι ο μικρός μέσος όρος ηλικίας των παικτών της και ο κόουτς Έρικ Μάσελμαν στηρίζει πολλά στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών του.

Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο 24χρονος Γκρέιβις Βάσκεζ ο οποίος οδηγεί την ομάδα του τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις ασίστ. Έγινε ντραφτ το 2010 και οι Μέμφις Γκρίζλις είχαν τα δικαιώματά του, μέχρι που μέσω ανταλλαγής έφτασε στους Χόρνετς, όπου ξεκινάει πενταδάτος.

Ο Γκρέγκορι Ετσενίκε είναι μόλις 20 ετών κι επίσης αναμένεται να τραβήξει μεγάλο βάρος για την Βενεζουέλα, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια αθλητικά προσόντα με έφεση στα καρφώματα. Ξεχωρίσει επίσης ο γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΛ (και στη Σιένα) Έκτορ Ρομέρο, ένας φόργουορντ με ιδιαίτερη ικανότητα κοντά στο καλάθι και συγκεκριμένα στο επιθετικό ριμπάουντ. Η παλιά καραβάνα δεν είναι άλλος από τον Όσκαρ Τόρες, που έχει παίξει σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες μεταξύ των οποίων η Νάπολι κι η ΤΣΣΚΑ.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Μιγκέλ Μαριάγκα 28 2.05
Γκρέγκορι Βάργκας 26 1.80
Ντέιβιντ Κούμπιλαν 25 1.83
Γκρέγκορι Ετσενίκε 22 2.02
Γουίντι Γκρέιτρολ 26 2.04
Γκιορχάν Ζαμορά 23 1.96
Άξιερς Σούκρε 34 2.00
Έκτορ Ρομέρο 32 2.02
Άξιερς Σούκρε 34 1.99
Όσκαρ Τόρες 36 1.98
Χοσέ Βάργκας 30 1.96
Γκρέιβις Βάσκεζ 25 1.98
Τζον Κοξ 31 1.95
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ