ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Θα παλέψει η Νέα Ζηλανδία

Θα παλέψει η Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία θα προσπαθήσει να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες της και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στο Προολυμπιακό τουρνουά. Το Sport24.gr παρουσιάσει...

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στη σκιά της Αυστραλίας, η οποία και κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Ωκεανίας, με αποτέλεσμα να πάρει το "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Από την πλευρά της η Νέα Ζηλανδία θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, ώστε να πολλαπλασιάσει και τις πιθανότητες της να βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στον τέταρτο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά μαζί με τα Σκόπια και την Αγκόλα. Οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας θα παλέψουν μαζί με την Αγκόλα για ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα Σκόπια, βέβαια που δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης - με βάση την εικόνα τους στο περυσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας - δεν αποτελούν μεγάλο φόβητρο.

Οι Νεοζηλανδοί παρουσιάζουν την ομάδα της επόμενης γενιάς, καθώς για πρώτη φορά θα παίξουν χωρίς κάποιο από τα μέλη που της χρυσής ομάδας που είχε κατακτήσει την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002. Οι Κερκ Πένι, Πέρο Κάμερον και Μαρκ Ντίκελ ήταν οι τελευταίοι αυτής της φουρνιάς, που αποχαιρέτησαν στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης.

Συν τοις άλλοις θα απουσιάσει κι ο ταλαντούχος Τομ Αμπερκόμπι (με τις απίστευτες αλτικές ικανότητες), γεγονός που αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη Νέα Ζηλανδία, που ψάχνοντας εμπειρία μπορεί να στηριχτεί στους ρολίστες Μίκα Βουκόνα και Κέισι Φρανκ, αλλά και στον επίσης αμυντικογενή Λίντσεϊ Τάιτ.

Το σημείο αναφοράς μες στο καλάθι είναι ο Άλεξ Πλέτζερ, που άφησε πολύ καλά στοιχεία στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά κι ο 17χρονος Τάι Ούεμπστερ, που είναι ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι "Tall Blacks" της επόμενης ημέρας.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Χέιντεν Άλεν 33 1.95
Τζόσουα Μπλόξχαμ 22 1.85
Έβεραντ Μπάρτλετ 26 1.98
Λίντσεϊ Τάιτ 30 1.90
Κάσεϊ Φρανκ 35 2.03
Μίκα Βούκονα 30 1.93
Τάι Τζακ Ουέμπστερ 17 1.86
Τζέρεμαϊα Τρούμαν 25 2.06
Λέον Χένρι 27 2.00
Τζαρόντ Κένι 27 1.88
Άλεξ Πλέτζερ 25 2.13
Ρομπ Λόι 21 2.10
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ