ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Με φόντο την 4η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Με φόντο την 4η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα μπαίνει στη μάχη του Καράκας με σκοπό να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για 4η φορά στην ιστορία της

Με τον Ηλία Ζούρο στο τιμόνι της, η Εθνική ομάδα μπάσκετ ευελπιστεί να καταφέρει να πάρει το ένα από τα τρία εισιτήρια που δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση.

Πρόκειται για ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, καθώς η Ελλάδα μαζί με τη Λιθουανία, τη Ρωσία, αλλά και τα Σκόπια, το Πουέρτο Ρίκο και τη Νιγηρία θα διεκδικήσουν τα τρία εισιτήρια που δίνουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Έχοντας ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πολύ θα ήθελε το προολυμπιακό τουρνουά να αργούσε ακόμα, προκειμένου να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή του κατάσταση στο τζάμπολ με αντίπαλο την Ιορδανία.

Ωστόσο, η διατήρηση του βασικού κορμού, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Σπανούλη και τις πολύ καλές χρονιές που έκαναν οι Καϊμακόγλου, Πρίντεζης και Παπανικολάου είναι πολύ ελπιδοφόρα για τη συνέχεια.

Η εμπειρία των Φώτση, Μπουρούση, Ζήση που ενσωματώθηκαν και τελευταίοι στην Εθνική, λόγω των υποχρεώσεών τους στην Ιταλία, αναμένεται να ταιριάξει απόλυτα με τον ενθουσιασμό και το πάθος των νεότερων.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι νίκες κόντρα σε Ιορδανία και Πουέρτο Ρίκο για την α' φάση των ομίλων του προολυμπιακού τουρνουά, ούτως ώστε να έχει καλύτερη τύχη στα χιαστί ματς.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τρεις πρώτοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Εθνική έχει αγωνιστεί το 1996 στην Ατλάντα, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο.

Το αστέρι: Βασίλης Σπανούλης

Μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω σοβαρού τραυματισμού, ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει στην Εθνική ομάδα για να την ενισχύσει στην προσπάθειά της να κατακτήσει το ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 30χρονος άσος του Ολυμπιακού μετά από μία εξαιρετική σεζόν είναι έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να φτάσει στον αντικειμενικό του στόχο.

Διαθέτει μεγάλες ηγετικές ικανότητες, σκοράρει, δίνει ασίστ, δημιουργεί παιχνίδι και είναι ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ηλία Ζούρου. Ακόμα κι αν δεχτεί πίεση από τους αντιπάλους του, ξέρει πως να ξεμαρκαριστεί και να βοηθήσει διαφορετικά την εκάστοτε ομάδα του.

Ο προπονητής: Ηλίας Ζούρος

Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε την προπονητή του καριέρα στα 18 του χρόνια στον Πανιώνιο. Με τους "μικρούς" της Νέας Σμύρνης κέρδισε αρκετούς τίτλους και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Από τα χέρια του στην "πλατεία" πέρασαν αρκετοί παίκτες που έκαναν στη συνέχεια καριέρα στην Α1 όπως οι Καράγκουτης, Καλαϊτζής και Δρελιώζης. Στη συνέχεια δούλεψε σε αρκετές ανδρικές ομάδες ως ασίσταντ-κόουτς (Περιστέρι, Πανιώνιος, Μαρούσι, Ολυμπιακός) και ως πρώτος προπονητής (Εθνικός, Φάληρο).

Έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2000-2001 στον Ολυμπιακό, ενώ αργότερα κάθισε στον πάγκο της Νήαρ Ηστ, του Άρη και του Πανελληνίου. Στους "Ολυμπιονίκες" έμεινε για τρεις σεζόν, οδηγώντας πέρσι στην ομάδα στο φάιναλ-φορ του Eurocup (κέρδισε τον τίτλο του "προπονητή της χρονιάς" στη διοργάνωση) και στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακόμη έχει δουλέψει τρεις φορές στο εξωτερικό: στη λιβανέζικη Σατζέσε όπου κατέκτησε το Πανασιατικό Πρωτάθλημα, στη γαλλική Ρασίγκ Παρί, στη Ζαλγκίρις κάουνας και προσφάτως στην Αναντολού Εφές.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Αντώνης Φώτσης 31 2.08
Νίκος Ζήσης 29 1.97
Βασίλης Σπανούλης 30 1.92
Γιάννης Μπουρούσης 29 2.11
Νικ Καλάθης 23 1.96
Κώστας Καϊμακόγλου 29 2.06
Γιώργος Πρίντεζης 27 2.06
Κώστας Παπανικολάου 22 2.03
Κώστας Βασιλειάδης 28 2.00
Μάικ Μπράμος 25 1.98
Δημήτρης Μαυροειδής 27 2.08
Βαγγέλης Μάντζαρης 22 1.96
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ