ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η ταλαντούχα γενιά της Δομινικανής Δημοκρατίας!

Η ταλαντούχα γενιά της Δομινικανής Δημοκρατίας!

Η Δομινικανή Δημοκρατία με τον Τζον Καλιπάρι στον πάγκο της θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Το Sport24.gr αναλύει...

Η Δομινικανή Δημοκρατία θεωρείται μία υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της κεντρικής Αμερικής, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Στην ομοσπονδία της χώρας είναι ήδη ικανοποιημένοι από την συμμετοχή της ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά, ενώ δεν κρύβουν ότι θέλουν να κάνουν την υπέρβαση.

Κάτι τέτοιο, πάντως μόνο εύκολο δεν είναι για τη Δομινικανή Δημοκρατία. Παρόλα αυτά, όλοι στην ομάδα στηρίζουν πολλά στη νέα γενιά παικτών, οι οποίοι δίνουν πολύ μεγάλη ώθηση στην ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο Αλ Χόρφορντ και ο Φρανσίσκο Γκαρσία αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της Δομινικανής Δημοκρατίας, από την οποία θα απουσιάσει ο Τσάρλι Βιλανουέβα, αλλά κι ο γνωστός μας από τη θητεία του στην ΑΕΛ και στην ΤΣΣΚΑ Σάμι Μέχια. Ο Χόρφορντ, ο all-star σέντερ (πρόπερσι) των Ατλάντα Χοκς είναι ο απόλυτος σταρ της ομάδας κι η δύναμη πυρός μες στο καλάθι, ενώ ο δεύτερος αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη επιθετική λύση από την περιφέρεια, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που έρχεται από τον πάγκο των Σακραμέντο Κινγκς.

Ακόμη ξεχωρίζει ο έμπειρος σέντερ της Εστουντιάνες, Τζος Άσελιν και το νέο "κεφάλαιο" της ομάδας (άγνωστο, βέβαια, αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής), ο γεννημένος το 1995, Καρλ Τάουνς που είναι ήδη 2.08.

Η ομάδα του Τζον Καλιπάρι, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και πρωταθλητής του NCAA με το Κεντάκι βρίσκεται στον τρίτο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά μαζί με τις Ρωσία, Κορέα και όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δομινικανής Δημοκρατίας ελπίζουν ότι θα είναι εκείνοι που θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά πίσω από τη Ρωσία.

Σε περίπτωση που καταφέρουν να περάσουν αντίπαλος τους στην οκτάδα θα είναι ένας εκ των Αγκόλα, Νέα Ζηλανδία και Σκόπια που αποτελούν τον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης. Η Δομινικανή Δημοκρατία δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες ποτέ στην ιστορία της, ενώ η μοναδική τους παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση είναι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1978 που έγινε στη Μανίλα.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Χουάν Κορονάδο 29 1.93
Ελπίδιο Φορτούνα 27 1.88
Τζόσουα Ασελίν 34 2.10
Γκέραρδο Σουέρο 23 1.93
Φρανσίσκο Γκαρθία 31 2.01
Έλις Γκούζμαν 30 2.06
Αλ Χόρφορντ 26 2.08
Καρλ Τάουνς 17 2.06
Έντγκαρ Σόσα 24 1.88
Εούλις Μπάεζ 30 1.98
Τζακ Μαρτίνεζ 26 1.82
Ρόναλντ Ραμόν 26 1.82
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ