ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με Μίσσα και Σκουρτόπουλο η Εθνική στα Προκριματικά

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΟΚ έχει ήδη αρχίσει τις διεργασίες για την εικόνα της Εθνικής Ανδρών στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Κώστα Μίσσα και τον Θανάση Σκουρτόπουλο να παραμένουν στις τάξεις της "γαλανόλευκης". Οι ρόλοι και οι θέσεις στον πάγκο.

Το Eurobasket ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/9) και πλέον όλες οι εθνικές ομάδες κοιτάζουν την επόμενη μέρα τους: τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεδομένου ότι οι αγώνες ξεκινούν τον Νοέμβριο, η ανάγκη για άμεση υλοποίηση του πλάνου είναι μεγάλη, με την ΕΟΚ να "τρέχει" όλα τα ζητήματα ήδη από τη Δευτέρα (18/9), με την ατζέντα να περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο το ποιος θα είναι ο προπονητής σε αυτούς τους αγώνες.

Όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr από την Πέμπτη (14/9), η περίπτωση του Θανάση Σκουρτόπουλου φαντάζει ως η πλέον πιθανή για τη διαδοχή του Κώστα Μίσσα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα (18/9) στα γραφεία της ΕΟΚ. Τι αποφασίστηκε; Η παραμονή των δύο ανδρών στις τάξεις της "επίσημης αγαπημένης", με διαφορετικούς πιθανότατα ρόλους. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν μεταξύ τους πως θα προχωρήσει η συνεργασία τους, με πιθανότερο σενάριο αυτή την στιγμή την επιστροφή του Κώστα Μίσσα στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή και την προαγωγή του Θανάση Σκουρτόπουλο σε πρώτο προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ υποδέχθηκαν πολύ θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία μένει μόνο να επικυρωθεί το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι -στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου- η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Εσθονία με το σύστημα της FIBA να υπαγορεύει πως από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες. Ήτοι, οι πιθανότητες είναι κάτι παραπάνω από πολλές.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας για την α' προκριματική φάση έχει ως εξής:

Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα (24.11.2017)

Ελλάδα - Ισραήλ (27.11.2017)

Ισραήλ - Ελλάδα (29.1.2018)

Ελλάδα - Εσθονία (22.2.2018)

Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία (25.2.2018)

Εσθονία - Ελλάδα (2.7.2018)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ