ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λημνιάτης: "Να είμαστε συνεπείς στην άμυνα"

Λημνιάτης: "Να είμαστε συνεπείς στην άμυνα"

Λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό με την Λιθουανία ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου, Γιώργος Λημνιάτης, μίλησε στο Sport24 Radio για την πορεία της εθνικής αλλά και για τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

Ο Γιώργος Λημνιάτης, συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των εφήβων μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Παίξε μπαλίτσα” με τους Γιάννη Λαμπίρη και Θανάση Βορίση λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στην Λιθουανία.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: “ Όπως είχε πει ο Νίκος Γκάλης, αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή μέχρι την επόμενη, που ελπίζουμε αυτή να έρθει απόψε το βράδυ. Άποψή μου είναι ότι η διάκριση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Ωστόσο όταν έχεις την δυνατότητα να το πετύχεις είναι πολύ καλό, επειδή θα ζήσεις στιγμές που θα σου μείνουν για πάντα. Δευτερεύων στόχος είναι να δούμε αυτά τα παιδιά σε πολύ υψηλό επίπεδο στις ομάδες τους, αλλά και στην Εθνική ανδρών”.

Για τους παίκτες της Εθνικής: “ Σε αυτές τις ηλικίες χτίζονται οι χαρακτήρες των παιδιών. Είναι σημαντικό να συνδυάζουν το ταλέντο με την καλή συμπεριφορά. Οι προπονητές που είχαν αυτά παιδιά μέχρι τώρα έχουν βοηθήσει στο να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να συμπεριφέρονται έτσι. Αυτό παίζει ρόλο και στο να να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματά σου, όπως και έγινε με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του τουρνουά. Σε αυτά τα παιχνίδια εμείς ήμασταν οι κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά αλλοιώσαμε την εικόνα μας στο τέλος με κάποια λάθη. Όταν όμως βρεθήκαμε υπό καθεστώς πίεσης το διαχειριστήκαμε σωστά και αντιδράσαμε όπως έπρεπε”.

Για τον αποψινό αντίπαλο της Εθνικής, την Λιθουανία: “ Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ αθλητική ομάδα, με ψηλά παιδιά. “Έχουν κάποιους αθλητές που θα απειλήσουν την άμυνα μας και έφεση στα αμυντικά ριμπάουντ. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στην αμυντική μας λειτουργία για να λειτουργεί καλά και η επίθεσή μας”.

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και αν αυτή προσθέτει πίεση στους παίκτες: “ Μετά την εμπειρία του Παγκοσμίου της Κρήτης, έμαθαν πως να διαχειρίζονται την πίεση που δημιουργεί η ενθουσιώδης παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, ώστε αυτή να λειτουργεί ως πλεονέκτημα. Ο αθλητισμός έχει κυρίως πίεση και όχι χαλαρότητα”.

Για τον Χαραλαμπόπουλο: “ Έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Το πόδι του είναι ακόμη πρησμένο, αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου ο αθλητής ξεπερνάει αυτά τα προβλήματα. Η συμμετοχή του στο τουρνουά της Κρήτης λειτούργησε ανασταλτικά για την αποκατάσταση του τραυματισμού του”.

Για το ταλέντο των παικτών: “ Πάντα η Ελλάδα βγάζει παιδιά με ταλέντο. Πρέπει όμως να είμαστε μετρημένοι. Οι διθύραμβοι για αυτά τα παιδιά μπορέι να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην εξέλιξή τους και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα. Κατά την άποψή μου ο χαρακτήρας και η νοοτροπία είναι πιο σημαντικά από το ταλέντο. Πιστεύω όμως ότι τα παιδιά μας συνδυάζουν και τα τρία χαρακτηριστικά για να φτάσουν εκεί που αξίζουν. Βέβαια δεν έχουν όσο χρόνο συμμετοχής πρέπει στις ομάδες τους. Και οι ομάδες πρέπει να τους δώσουν ευκαιρίες και τα παιδιά να δουλέψουν σκληρά γι΄αυτό”.

Για τη εμπειρία του δουλεύοντας με νέους αθλητές: “ Είναι ευλογία να δουλεύεις με νέους αθλητές. Μπορεί η προβολή και τα χρήματα σε σχέση με το να προπονείς άνδρες αθλητές να είναι λιγότερα, αλλά τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βλέπεις τα νέα παιδιά να παίζουν σε υψηλό επίπεδο δεν περιγράφονται. Κάποια από αυτά τα παιδιά τα ξέρω από 13 ετών και αυτά που νιώθω τώρα που τα βλέπουν να έχουν φτάσει εδώ δεν ανταλλάσσονται με τίποτα”.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ