ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσικάρης: "Θα είναι περίεργα κόντρα στην Ελλάδα"

Gescrap Bizkaia's head coach Fotios Katsikaris gestures during the Euroleague basketball match Unicaja vs Gescrap Bizkaia on March 1, 2012 at the Palacio de los deportes J.M. Martin Carpena sports hall.  AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO (Photo credit should read Jorge Guerrero/AFP/Getty Images)
Gescrap Bizkaia's head coach Fotios Katsikaris gestures during the Euroleague basketball match Unicaja vs Gescrap Bizkaia on March 1, 2012 at the Palacio de los deportes J.M. Martin Carpena sports hall. AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO (Photo credit should read Jorge Guerrero/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Φώτης Κατσικάρης ως προπονητής της Εθνικής Ρωσίας, θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ελλάδα και μίλησε για το πως περιμένει αυτό το παιχνίδι. Τι είπε για το ελληνικό μπάσκετ και τους συναδέλφους του

O Φώτης Κατσικάρη παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα 'Καθημερινή" για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της Εθνικής Ρωσίας, τα "περίεργα συναισθήματα" στον αγώνα Ελλάδα-Ρωσία, αλλά και τους Έλληνες προπονητές.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το τι έμαθε δουλεύοντας στο εξωτερικό: "Το άθλημα μοιάζει με ένα βιβλίο χωρίς την τελευταία σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι πάντα έχεις να μάθεις κάτι. Αν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις στο εξωτερικό και είσαι δεκτικός και προσαρμοστικός, σίγουρα έχεις πολλά να κερδίσεις. Είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για την εξέλιξη ενός προπονητή".

Για τις επιτυχίες των Ελλήνων προπονητών: "Το ελληνικό μπάσκετ έχει μια ιστορία, έχει βγάλει αρκετούς παίκτες έξω και ήταν θέμα χρόνου, με την πρόοδο που έχει, να βγουν και προπονητές. Ο Έλληνας προπονητής είναι πολύ καλά προετοιμασμένος, βρίσκεται ανάμεσα στους υψηλού επιπέδου Ευρωπαίους. Το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό στα κομμάτια της τακτικής, της προετοιμασίας του παιχνιδιού και των ειδικών καταστάσεων".

Για την πρόταση της ρωσικής ομοσπονδίας: "Όταν έρχεται μια τέτοια πρόταση, που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς σου, νιώθεις περήφανος. Από την άλλη, βέβαια, νιώθεις κι ένα πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης γιατί θα καθίσεις σε έναν πάγκο μιας ομάδας, μιας χώρας που έχει τεράστια ιστορία στον αθλητισμό και γενικότερα στον κόσμο".

Για την αναμέτρηση Ελλάδας-Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ: "Σίγουρα είναι περίεργο. Ποτέ δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι μπορούσε να συμβεί αυτό. Όσο και να είμαστε επαγγελματίες, εντάξει… τα συναισθήματά μου θα είναι πολύ περίεργα εκείνη τη μέρα".

Για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ: "Με στενοχωρεί η κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ. Αν θυμηθούμε αρκετά χρόνια πίσω, τέλη του ’90, ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε, όμως, ένα πρωτάθλημα που δεν χτίστηκε σε βάσεις για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό.

Έτσι σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση, δυστυχώς είχε μια φυσιολογική φθορά και έφτασε στη σημερινή κατάσταση. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο λάθος έγινε εκεί, όταν δεν φρόντισαν οι ομάδες ή οι πρόεδροι να φτιάξουν βάσεις τέτοιες ώστε οι ομάδες να είναι αυτάρκεις και ο κόσμος να πηγαίνει στα γήπεδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ