ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλάθης: "Ξέραμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Νικ Καλάθης υποστήριξε πως η Εθνική ήταν απόλυτα έτοιμη να πάρει τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία, σχολίασε πως θα είναι δύσκολος ο προημιτελικός είτε είναι η Ρωσία είτε η Κροατία, ενώ χαρακτήρισε "κορυφαίος όλων των εποχών στην Ελλάδα" τον Νίκο Γκάλη.

Οι εγωισμοί μπήκαν στην άκρη, οι "δεξαμενές της διάθεσης" γέμισαν και η Ελλάδα νίκησε τη Λιθουανία (77-64) για να προκριθεί στα προημιτελικά του Eurobasket όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία ή τη Ρωσία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νικ Καλάθης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και υποστήριξε πως η Εθνική ήταν απόλυτα έτοιμη να πάρει τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία, σχολίασε πως θα είναι δύσκολος ο προημιτελικός ανεξαρτήτως αντιπάλου, ενώ χαρακτήρισε "κορυφαίος όλων των εποχών στην Ελλάδα" τον Νίκο Γκάλη, με αφορμή την είσοδό του στο Hall of Fame.

"Μου έδωσες ένα παρατσούκλι, απ' ό,τι έμαθα. Μου αρέσει, όσο κερδίζει η ομάδα να το λες. Πιο συχνά. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Όλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά σήμερα, βοήθησαν πάρα πολύ. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά την κατάσταση στο σαραντάλεπτο. Δεν ξέρω τι έγινε με τη Λιθουανία, ξέρω όμως ότι ήμασταν απόλυτα έτοιμοι. Όλοι ξέραμε τι έχουμε μπροστά μας, έχουμε παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια. Θα απολαύσουμε απόψε τη νίκη μας και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουμε για τον προημιτελικό".

Για την εμφάνιση: "Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα τα παιδιά στην ομάδα, για όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Μακάρι να τους κάνουμε πιο συχνά υπερήφανους. Είτε η Ρωσία, είτε η Κροατία θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές της. Είμαστε μια παρέα που παλεύει σκληρά. Θα δούμε τι έρχεται...".

Για την άμυνα: "Θέλαμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Το σημαντικό είναι να παίζεις καλά όσο προχωρούν τα παιχνίδια. Η άμυνά μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο".

Για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame: "Όλοι το είδαμε, είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ. Πέτυχε το μεγαλύτερο επίτευγμα στο άθλημα. Είναι προφανώς ο κορυφαίος όλων των εποχών στην Ελλάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ