ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καϊμακόγλου: "Αν θες να πας ψηλά πρέπει να παίξεις άμυνα"

Καϊμακόγλου: "Αν θες να πας ψηλά πρέπει να παίξεις άμυνα"
INTIME SPORTS

Το σύνθημα για να παίξει η εθνική Ανδρών καλύτερη άμυνα στη συνέχεια έδωσε ο Κώστας Καϊμακόγλου μέσω επίσημου video της ΕΟΚ. Διαβάστε τι είπε ο ίδιος και τι ο Βασίλης Καββαδάς που τόνισε πως μόνο να κερδίσει έχει από τη συμμετοχή του στην προετοιμασία (vid)

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε για τη συνέχεια της προετοιμασίας της εθνικής Ανδρών με τα δύο φιλικά παιχνίδια στην Κρήτη και επέστησε την προσοχή στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο άσος της Ούνιξ Καζάν μίλησε στο επίσημο κανάλι της ΕΟΚ στο You Tube επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την ανάγκη να παίξει καλή άμυνα η εθνική Ανδρών.

"Σίγουρα θα είναι κι εκείνα κάποιο τεστ. Το να ετοιμάζει η Ομοσπονδία και οι προπονητές μας κάποιο πρόγραμμα σημαίνει πως έχουν στο μυαλό τους κάποιο πλάνο και πρέπει να το ακολουθήσουμε. Πολύ ευχάριστο για εμάς που θα παίξουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό και κάπου εκτός Αθηνών, ιδιαίτερα στην Κρήτη που είναι φαντάζομαι ιδιαίτερα αγαπημένο μέρος για όλους μας κι εκείνοι θεωρώ πως αγαπούν πολύ το μπάσκετ", σχολίασε ο Κώστας Καϊμακόγλου και συνέχισε:

"Αυτό που θέλουμε εμείς είναι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε αυτά που θα μας πουν οι προπονητές μας και θα ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς να δούμε την ανταπόκριση του κόσμου και να είναι όλοι στο γήπεδο. Να έρθουν όλοι στο γήπεδο και να ευχαριστηθούν την εθνική ομάδα μπάσκετ από κοντά".

Όσον αφορά τα παλιά και τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι της Ελλάδας, σχολίασε: "Είτε παίκτες, είτε προπονητές, είτε σταφ, αλλά αυτό που πάντα μένει είναι η ελληνική ψυχή, το μπάσκετ που είναι μέσα στο αίμα μας και αυτή η ομάδα χαρακτηρίζεται πάντα από την καλή της άμυνα. Θεωρώ ότι πέρυσι δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, δεν βρήκαμε ποτέ τη χημεία μας στην άμυνα και είχαμε αυτή την αποτυχία.

Όλοι μας είμαστε πολύ πιο συνειδητοποιημένοι και οι προπονητές ειδικά κάθε μέρα φωνάζουν τη λέξη άμυνα και θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε σ' αυτό. Να είμαστε πρώτα απ' όλα πολύ καλοί στην άμυνα γιατί όπως ξέρουμε όλοι, αν θες να πας ψηλά σαν ομάδα, πρέπει να παίξεις άμυνα και από εκεί και πέρα ο προπονητής φέτος προσπαθεί να περάσει ένα πιο γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι, επειδή η ομάδα έχει πολύ καλούς αθλητές και μπορούμε να βγάλουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, οπότε αυτό θα είναι το καινούριο που θα πρέπει να περιμένουμε".

Καββαδάς: "Πάνω απ' όλα μια καλή παρέα"

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της Εθνικής Ομάδας και παίρνει μέρος στην προετοιμασία της για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε στο τουρνουά του Στρασβούργου, κερδίζοντας και το χειροκρότημα απέναντι στη Γαλλία, με δύο συνεχόμενες τάπες...

"Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και αισθάνομαι πολύ νέος στην ομάδα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, με τα παιδιά έχουμε δεθεί και από πέρυσι. Από την πλευρά μου ως μικρότερος, αυτό που θέλω να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό καθημερινά στην προπόνηση. Ο κόουτς μου έδωσε κάποιες ευκαιρίες στο τουρνουά του Στρασβούργου. Κι εκεί ο στόχος ήταν ο ίδιος: Να δώσω ότι καλύτερο μπορώ", σχολίασε αρχικά ο Καββαδάς...

-Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι δίπλα στους άλλους διεθνείς καθημερινά; Νιώθεις ότι κερδίζεις πράγματα και εξωαγωνιστικά;

"Αυτά τα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, είναι από τους καλύτερους εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε πάνω από όλα μια καλή παρέα. Και με τους παίκτες που είμαστε πιο κοντά στην ηλικία, αλλά και με τους μεγαλύτερους. Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε παίκτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, με παίκτες που ανήκουν στην ελίτ, μόνο να κερδίσεις μπορείς. Προσπαθώ να πάρω ότι μπορώ, να μάθω... Λειτουργώ ως... σφουγγάρι".

-Το ίδιο ισχύει και αγωνιστικά υποθέτω...

"Ναι... Ακριβώς... Από τη στιγμή που πατάς το πόδι του στην Εθνική Ομάδα είναι σαν να ανεβαίνεις επίπεδο. Πρέπει να κάνεις περισσότερα, να γίνεις καλύτερος, να προσπαθήσεις περισσότερο. Είναι όλα στο μυαλό. Υποχρεωτικά αλλάζει η νοοτροπία σου ολόκληρη".

-Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της ΕΘνικής Ομάδας είναι οι αγώνες στην Κρήτη. Η Εθνική θα βρεθεί κοντά σε Έλληνες φιλάθλους στην περιφέρεια.

"Είναι πάντα κάτι θετικό! Ο κόσμος αγαπά την Εθνική Ομάδα και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Η Εθνική μας έχει κάνει πολλές φορές περήφανους... Για όλους μας είναι κάτι ξεχωριστό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ