ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική ανακοινώνει προπονητή!

Η Εθνική ανακοινώνει προπονητή!

Ο καιρός πέρασε, η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει πια και οι καθ' ύλην αρμόδιοι στην Εθνική φαίνεται να έχουν καταλήξει στον εκλεκτό τους (είναι ο Φώτης Κατσικάρης), τον οποίον θα ονομάσουν το αργότερο έως το τέλος του μήνα -ενδεχομένως και αυτήν την εβδομάδα. Μένει να τακτοποιηθεί μόνο μια εκκρεμότητα.

Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε η πρόσληψη εθνικού κόουτς ήταν η πιο απλή περίπτωση που υπήρχε εκεί έξω. Πάντα δε, υπήρχε ένα θέμα να καθυστερεί τις εξελίξεις. Φέτος ήταν το αν θα πάρουμε τη wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διότι, όπως είχε πει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, άλλος κόουτς θα αναλάμβανε εάν πηγαίναμε στην Ισπανία, άλλος αν δεν πηγαίναμε.

Την πρώτη του Φλεβάρη μάθαμε πως θα είμαστε μεταξύ των καλύτερων του κόσμου, αλλά το όνομα αυτού που θα καθόταν στον πάγκο δεν τον ακούσαμε. Όχι γιατί δεν υπήρχε κινητικότητα (φευ). Υπήρχαν όμως, κάποια επί μέρους ζητήματα που έπρεπε να τακτοποιηθούν.

Από τον Δεκέμβρη ήταν γνωστό πως η ΕΟΚ συζητά με τον Φώτη Κατσικάρη, με τον Κώστα Μίσσα να αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού συμβούλου -αυτό επιβεβαιώθηκε και από το απόλυτο αφεντικό του ελληνικού μπάσκετ, μετά την κατάκτηση της wild card. Ανακοίνωση όμως, δεν διαβάσαμε. Γιατί; Είπαμε. Τίποτα δεν μπορεί να είναι ποτέ, όσο απλό φαίνεται.

Ο καιρός πέρασε (στο μεσοδιάστημα έγιναν διάφορες διαβουλεύσεις, με περισσότερους από έναν υποψηφίους), "μπήκαμε" στον Μάρτιο και πλέον δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Η Ομοσπονδία καλείται να πάρει μια απόφαση σύντομα. Έως το τέλος του μήνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρχουν εξελίξεις και αυτήν την εβδομάδα. Τι εξελίξεις;

Ο Κατσικάρης είναι ο προπονητής με τον οποίον έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, επί παντός επιστητού και έχει βρεθεί η χρυσή τομή στο πώς θα κυλήσει αυτή η συνεργασία (οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει επί προσώπων και του τρόπου που θα ήταν χρήσιμο να γίνει η δουλειά -ώστε να μπορεί να είναι και επιτυχημένη). Τι δεν έχει βρεθεί; Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί και λέγεται "οικονομικό".

Ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος σύμφωνα με τους Ισπανούς είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα να βήμα πριν αναλάβει τον πάγκο της Λαμποράλ Κούτσα (αλλά ο Σέρτζιο Σκαριόλο έμεινε εκεί που ήταν, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, στο ΤΟΡ16 της Euroleague και μετά την "κατοστάρα" που έριξε στην Μπανταλόνα, την Κυριακή 9/3), είναι το φαβορί για την ανάληψη της θέσης, με την ΕΟΚ να προσπαθεί αυτήν την περίοδο να καταλήξει στο τι μπορεί να γίνει σε ό,τι αφορά το μισθό του -πάντα σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του προπονητή.

Θέμα με τον Αργύρη Πεδουλάκη δεν υπάρχει (μέχρι αυτήν την ώρα), ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα παραμείνει στην... εικόνα έως ότου καταλήξουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι στο πού μπορούν να φτάσουν, από οικονομικής απόψεως.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ