ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ευλογία και η τελευταία ευκαιρία

Η ευλογία και η τελευταία ευκαιρία

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA φιλοξένησε αφιέρωμα στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Ανδρών και των Γυναικών, με τον Γιάννη Μπουρούση και τη Στέλλα Καλτσίδου να μιλούν για τη "γαλανόλευκη".

Μετά από συνεχόμενες αποτυχίες και έξι χρόνια δίχως μετάλλιο (τελευταίο το χάλκινο της Πολωνίας, το 2009) η Εθνική ομάδα των Ανδρών θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτή τη φορά, αγωνιζόμενη στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Η "γαλανόλευκη" θα έχει στον πάγκο της -για δεύτερο σερί καλοκαίρι- τον Φώτη Κατσικάρη, όπερ και σημαίνει πως οι περισσότεροι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Για τους "παλιούς" όμως, το προσεχές Ευρωμπάσκετ δεν είναι κάτι... απλό. Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για το τι πρεσβεύει η διοργάνωση, αφού " θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα αν επιστρέψει στα μετάλλια, ειδικά εμείς οι μεγαλύτεροι, επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να είναι το τελευταίο μας καλοκαίρι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα".

Την ίδια αγάπη και ανάγκη να δηλώνει "παρούσα" στο κάλεσμα της Εθνικής ομάδας των Γυναικών εξέφρασε η Στέλλα Καλτσίδου. Αν και στάθηκε εξαιρετικά άτυχη, τραυματιζόμενη σοβαρά στα γόνατα (από μία ρήξη πρόσθιου χιαστού, στο καθένα), είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τη "γαλανόλευκη" στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Ο λόγος που νιώθει έτσι είναι απλός. " Υπάρχουν πολλά καλά από το γεγονός πως είμαι επαγγελματίας. Θα ξεκινήσω μιλώντας για το γεγονός πως είναι ευλογία να κάνεις επάγγελμα το πάθος σου. Δεν το καταφέρουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους αυτό και είμαι ευγνώμων. Σε έναν αγώνα μπορείς να νιώσεις πολλά αισθήματα, ανάλογα με την εξέλιξή του. Άγχος, ηρεμία, απογοήτευση, ικανοποίηση, λύπη, χαρά", ανέφερε χαρακτηριστικά μία από τις πιο έμπειρες παίκτριες, που θα έχει φέτος στη διάθεσή του ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ