ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Σερβία (U16) 49-65

Ελλάδα-Σερβία (U16) 49-65

Όντας και πάλι άστοχη έξω από τα 6.75μ. (1/13) κι αντιμετωπίζοντας γενικότερα επιθετικό πρόβλημα, η εθνική Παίδων δεν τα κατάφερε με αντίπαλο τη Σερβία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (49-65). Θα παίξει την Κυριακή (18/8) με Ισπανία ή Ιταλία για το χάλκινο μετάλλιο

Η εθνική Παίδων πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην καλύτερη Σερβία που επικράτησε δίκαια με σκορ 65-49 στον α' ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Πλέον, οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη καλούνται να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο το απόγευμα της Κυριακής (18/8, 6.45μ.μ.) όταν και θα παίξουν με αντίπαλο τον ηττημένο του β' ημιτελικού, Ισπανία-Ιταλία.

Η Ελλάδα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αντιμετώπισε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, καθώς πλην των 1/13 σουτ τριών πόντων σούταρε και με μόλις 40% στα δίποντα. Την ίδια στιγμή οι Σέρβοι είχαν 54,5% στα δίποντα και 31,6% στα τρίποντα, ενώ κέρδισαν και τη μάχη των ριμπάουντ (30-43), παίζοντας σε αρκετά σημεία και καλή άμυνα.

Από την άλλη οι διεθνείς πίεσαν στο β' ημίχρονο αμυντικά, αλλά οι Σέρβοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερναν να βρουν τον ξεμαρκάριστο παίκτη που είτε σκόραρε, είτε κέρδιζε φάουλ.

Χαρακτηριστικό της κακής επίθεσης της Ελλάδας ότι κανένας παίκτης δεν πέρασε τους 10 πόντους, ενώ από 9 είχαν οι Μιχαλούτσος, Μουράτος και Παπαγιάννης. Σε 22 λεπτά συμμετοχής ο Χαραλαμπόπουλος τελείωσε το παιχνίδι με 1/5 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη και 2 κοψίματα.

Ο αγώνας:

Η Σερβία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-0, εκμεταλλευόμενη το νωθρό ξεκίνημα της Ελλάδας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι διεθνείς απάντησαν σε σερί 6-0 με το οποίο μείωσαν σε 6-8, ωστόσο η Σερβία είχε περισσότερες λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Το κακό πέρα από την επιθετική αστοχία, ήταν και η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς δεχόταν με ευκολία το καλάθι από τους Σέρβους. Ο Στογιάνοβιτς έγραψε το 9-13 και τελικά ο Μουράτος με ωραία προσπάθεια μείωσε σε 11-13 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Οι διεθνείς έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους κι έτσι ευστοχώντας και στα σουτ τριών πόντων κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ. Οι Γκλίσιτς και Στογιάνοβιτς με δικά τους καλάθια, έκαναν το σκορ 13-21 στο 13'. Μετά το καλάθι του Κόνιαρη (15-21) ακολούθησε ένα νέο 7-0 από πλευράς Σέρβων που έστειλε τη διαφορά στους 11 πόντους (17-28).

Το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Μάνος Μανουσέλης δεν άλλαξε και πολλά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, καθώς οι διεθνείς έπαιζαν χωρίς συγκέντρωση. Η Σερβία με δύο διαδοχικά τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 πόντους (21-36), την ίδια στιγμή που η Ελλάδα ήταν και πάλι απελπιστικά άστοχη (0/5). Ο Παπαγιάννης με επιθετικό ριμπάουντ έγραψε το 23-36 στο τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τους διεθνείς να χάνουν και τη μάχη των ριμπάουντ (16-24).

Προσπάθησε αλλά δεν το γύρισε

Στην επανάληψη, η Ελλάδα είδε το σκορ να ανεβαίνει και να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από το όνειρο του τελικού. Οι Σέρβοι με νέα σουτ τριών πόντων κατάφεραν να ξεφύγουν με 26-45, την ίδια ώρα που έσπαγαν με εξαιρετική ευκολία την ελληνική άμυνα.

Παίζοντας με ψυχή για ένα δίλεπτο, οι διεθνείς μείωσαν σε 33-45, ωστόσο έχασαν κάποια ελεύθερα σουτ που επηρέασαν και πάλι την ψυχολογία τους. Αυτό ήταν εμφανές, καθώς στο τέλος του γ' δεκαλέπτου η διαφορά ξέφυγε και πάλι φτάνοντας το -17 για την Ελλάδα.

Με το "καλημέρα" στην δ' περίοδο οι Σέρβοι φρόντισαν να στείλουν τη διαφορά στους 20 πόντους, που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Ο Στογιάνοβιτς έγραψε το 36-56 και ο Μάνος Μανουσέλης πήρε ένα ακόμα τάιμ άουτ, την ίδια ώρα που οι Σέρβοι πανηγύριζαν έξαλλα. Η Ελλάδα απάντησε με ένα γρήγορο 6-0 (42-56), αλλά δεν είχε συνέχεια η αντεπίθεση της.

Οι Σέρβοι αντέδρασαν πολύ καλά στην ελληνική πίεση, καθώς κυκλοφόρησαν την μπάλα και βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Οι Γκλίσιτς και Στογιάνοβιτς ήταν ασταμάτητοι, με τον πρώτο να γράφει το 45-62 στο 37' και να δίνει ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην Ελλάδα.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 23-36, 36-53, 49-65

Ελλάδα (Μανουσέλης): Κόνιαρης 7, Ντουζίδης 3, Καμάρας, Φλιώνης 8 (5ρ), Μιχαλούτσος 9, Πεφάνης, Σκουλίδας 2 (4ρ), Ψυχίδης,Φραγκιαδάκης, Μουράτος 9, Παπαγιάννης 9 (ρ), Χαραλαμπόπουλος 2

Σερβία: Πένο 6, Τζίρκοβιτς, Μαρίνκοβιτς 5, Γκλίσιτς 17, Ρακίτσεβιτς 3, Στογιάνοβιτς 13, Γιοβάνοβιτς 3, Σίμανιτς, Άνιτσιτς, Κένιτς 4, Αρανίτοβιτς 5, Μιλαντίνοβιτς 9

Θυμηθείτε το Live Blog του αγώνα της Ελλάδας με τη Σερβία εδώ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ