ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Φλόριντα Στέιτ 87-75

Ελλάδα-Φλόριντα Στέιτ 87-75
INTIME SPORTS

Δίχως να εντυπωσιάσει η εθνική Ανδρών επιβλήθηκε 87-75 του Φλόριντα Στέιτ στο πρώτο της παιχνίδι στην Κρήτη, στο οποίο αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Αντιμετώπισε κάποια αμυντικά προβλήματα, εξαιρετικοί Μπράμος, Βουγιούκας, Πρίντεζης, καθοριστικός ο Καββαδάς

Η εθνική Ανδρών επιβλήθηκε με σκορ 87-75 του Φλόριντα Στέιτ στην πρώτη της φιλική αναμέτρηση στο κλειστό "Δύο Αοράκια" της Κρήτης στο πλαίσιο του τουρνουά που διεξάγεται στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά.

Οι διεθνείς ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά αντιμετώπισαν κάποια αμυντικά προβλήματα που εξόργισαν τον Αντρέα Τρινκέρι.

Το Φλόριντα Στέιτ πέρασε μπροστά στο σκορ, προηγήθηκε με 47-53 στο γ' δεκάλεπτο, ωστόσο η Ελλάδα αντέδρασε και άλλαξε τη ροή του αγώνα με τον Βασίλη Καββαδά να περνάει στο παρκέ.

Η Ελλάδα έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη, Κατσίβελη, Μπουρούση, Περπέρογλου και Καϊμακόγλου που είδαν το παιχνίδι με πολιτικά από την άκρη του πάγκου. Ντεμπούτο με την εθνική έκανε ο Λευέρης Μποχωρίδης ο οποίος αγωνίστηκε στο τελευταίο 1.02 για τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο αγώνας:

Η Ελλάδα ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ζήση, Βασιλειάδη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Βουγιούκα και βρέθηκε από πολύ νωρίς να έχει το πάνω χέρι στο σκορ. Ο Βουγιούκας ο οποίος ήταν εξαιρετικός έγραψε το 10-3 δίνοντας αέρα 7 πόντων από νωρίς. Με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, ο Μαυροκεφαλίδης έγραψε το 15-3 και οι Αμερικανοί κάλεσαν τάιμ άουτ.

Ο επιθετικός πλουραλισμός συνεχίστηκε για την Ελλάδα που προηγήθηκε με 19-5 στο 6ο λεπτό του αγώνα. Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί αντέδρασαν και μείωσαν σε 21-14, για να λήξει το α' δεκάλεπτο με το σκορ στο 23-16.

Στο β' δεκάλεπτο, ο Αντρέα Τρινκέρι επέλεξε τους Ζήση, Σλούκα, Μπράμο, Φώτση και Βουγιούκα όμως η Ελλάδα δεν έπαιζε με το ίδιο πάθος στην άμυνα. Οι Σλούκας Μπράμος έγραψαν το 30-22, πριν οι Αμερικανοί τρέξουν νέο 5-0 και μειώσουν στους 5 (32-27, 34-29).

Οι φωνές του Τρινκέρι που κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ δεν έπιασαν τόπο, καθώς με επιμέρους 7-1 οι Αμερικανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ μετά από τρίποντο του Μίλερ που έκανε το 35-36. Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το 41-36, ολοκληρώνοντας ένα 6-0 της Ελλάδα, το Φλόριντα Στέιτ μείωσε σε 41-40 στο τέλος του ημιχρόνου.

Βελτίωσε την άμυνα της και ξέφυγε

Η κακή αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την επιθετική αφλογιστία μερικών λεπτών, έφεραν την Ελλάδα για πρώτη φορά στο -6 (47-53) και τον Τρινκέρι σε έξαλλη κατάσταση στον πάγκο.

Σταδιακά, επήλθαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι και με τον Μπράμο να παίρνει το όπλο του έξω από τα 6.75μ. όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά, αλλά βρέθηκε ξανά στο +7 (64-57), τρέχοντας ένα επιμέρους 17-4. Ο Βασιλειάδης με δικό του εύστοχο σουτ τριών πόντων έκανε το 67-57 που ήταν και το σκορ του γ' δεκαλέπτου.

Έχοντας βελτιώσει την άμυνα της η Ελλάδα βρέθηκε να προηγείται με 71-57, υποχρεώνοντας το Φλόριντα Στέιτ σε ρόλο κομπάρσου. Ο Πρίντεζης έκανε το 71-57 στο 32' και κάπου εκεί κάμφθηκαν οι αντιστάσεις των Αμερικανών. Οι τελευταίοι συνέχισαν το σκληρό τους παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πλησιάσουν σε 79-71.

Απομένοντας 5.47 για το τέλος του αγώνα, σε μια διεκδίκηση ριμπάουντ ο Σμιθ τραυματίστηκε στον αυχένα και το παιχνίδι διακόπηκε για περισσότερο από δέκα λεπτά. Ο Αμερικανός αποχώρησε με φορτίο και κολάρο στον αυχένα του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 41-40, 67-57, 87-75

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Bασιλειάδης 11, Σλούκας 4, Ζήσης 4,Καββαδάς 7, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9, Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 14, Μποχωρίδης, Μπράμος 12, Πρίντεζης 15

Φλόριντα Στέιτ: Γκίλκριστ 11, Σμιθ 8, Μπούκερτ 8, Τόμας 19, Μίλερ 8, Χόπκινς 6, Γουάιτ 9, Τουρπίν, Άλεν, Όγιο,Μπογιανόφσκι 6

Θυμηθείτε εδώ το Live Blog του αγώνα της εθνικής Ανδρών με το Φλόριντα Στέιτ

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ