ΕΣΑΚΕ

Ο Χαλβατζάκης νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ!

Ο Χαλβατζάκης νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ!
INTIME SPORTS

Νέα σελίδα στον ΕΣΑΚΕ, μετά την εκλογή του Γιώργου Χαλβατζάκη που επικράτησε στις εκλογές με ψήφους 10-4. Ο Βασίλης Οικονομίδης αποχωρεί μετά από 10 χρόνια. Πρώτη καινοτομία ο μη διαχωρισμός των ξένων σε 3 Αμερικανούς και 3 "κοινοτικούς".

Αλλαγή σκυτάλης στον ΕΣΑΚΕ. Μετά από έξι χρόνια, η λίγκα του μπάσκετ έχει νέο πρόεδρο και αυτός είναι ο Γιώργος Χαλβατζάκης, που επικράτησε στις εκλογές με 10-4 στη μονομαχία του με τον κ.Οικονομίδη.

Νωρίτερα ο Βασίλης Οικονομίδης είχε ζητήσει αναβολή των εκλογών, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τις ομάδες που ήθελαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Παράλληλα, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Γιάννης Δαμιανίδης είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του, καθώς αποφάσισε πως δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Στη θέση του Αντιπροέδρου παραμένει ο Στέφανος Κιουριτζόγλου (Περιστέρι), Γενικός Γραμματέας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μαμαλάκης (Ρέθυμνο Aegean) και Ταμίας ο Ανδρέας Μολφέτας (Απόλλων Πάτρας).

Το βιογραφικό του Γιώργου Χαλβατζάκη

" Ο Γιώργος Χαλβατζάκης γεννήθηκε στις 15/12/1963 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ συμμετείχε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του Συνδέσμου το 1993, ως εκπρόσωπος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, θέση την οποία κατείχε έως το 1998. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΕΟΔΑΚ απ’ το 1993 έως το 1999.

Επέστρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το 2001, ως εκπρόσωπος του Μακεδονικού Νεάπολης, ενώ το 2005 ανέλαβε την εκπροσώπηση του Πανιωνίου. Κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου απ’ το 2007 ως το τέλος της θητείας της απελθούσας διοίκησης".

"Θέλω να διατηρήσω χαμηλό προφίλ"

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο Γιώργος Χαλβάτζάκης τόνισε: "Είναι μία πολύ χαρούμενη στιγμή για μένα, αλλά ταυτόχρονα και μια στιγμή που φέρνει στις πλάτες μου μεγάλες ευθύνες. Το είπα και νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ότι θέλω να διατηρήσω χαμηλό προφίλ γιατί αυτός είναι και ο χαρακτήρας μου. Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον ΕΣΑΚΕ και τις ΚΑΕ και με πολλή και σκληρή δουλειά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, κάτι που όπως είναι φυσιολογικό ισχύει και για το μπάσκετ. Θα δουλέψουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, με συγκεκριμένους στόχους, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Υπάρχει αλλαγή σελίδας στον ΕΣΑΚΕ μετά από δέκα χρόνια προεδρίας του κύριου Οικονομίδη. Αισθάνομαι νέος και θα προσπαθήσω να εφαρμόσω την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτω για να βοηθήσω.

Το μπάσκετ είναι ένα. Γι αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ σε όλους τους τομείς. Η δουλειά μου θα είναι το διαβατήριό μου για τις ΚΑΕ. Δεν αισθάνομαι ισόβιος. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου".

Οι ...έξι Αμερικανοί!

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ δεν εξέλεξε μόνο νέο Πρόεδρο. Πήρε και μια σημαντική απόφαση η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΟΚ (δεν έχει πρόβλημα απ΄ό,τι φαίνεται) σύμφωνα με την οποία κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο ρόστερ της ακόμη και έξι Αμερικανούς!

Παύει δηλαδή ο διαχωρισμός των τριών Αμερικανών (ή εν πάση περιπτώσει χωρίς διαβατήριο παικτών) και των τριών κοινοτικών, που υπήρχε μέχρι τώρα.

Μοιάζει με απόφαση που εξυπηρετεί την "αγορά" εν μέσω κρίσης, καθώς οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες είναι ...σαφώς πιο φτηνοί από τους Ευρωπαίους.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ