ΕΣΑΚΕ

Αύξηση 45% των εισιτηρίων στο πρωτάθλημα

Αύξηση 45% των εισιτηρίων στο πρωτάθλημα

Αύξηση των εισιτηρίων είχαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, η οποία άγγιξε το 45% σε σχέση με πέρυσι.

Ραγδαία αύξηση των εισιτηρίων είχαμε στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, η οποία άγγιξε το 45% σε σχέση με πέρυσι.

Ο περυσινός συνολικός αριθμός ήταν 119.017 χιλιάδες εισιτήρια και φέτος έφτασε στις 173.018 χιλιάδες, όπως παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη κατά την διάρκεια της σημερινής (27/05) συνεδρίασης του Δ.Σ.

Θα πρέπει, πάντως να λάβουμε υπόψιν ότι το περυσινό πρωτάθλημα έγινε με 13 ομάδες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΕΣΑΚΕ η άνοδος του κόσμου θα έφτανε από τις 119.017 χιλιάδες σε 125.000, αν είχε γίνει με 14 ομάδες.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 182 παιχνίδι εκ των οποίων τα δέκα ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι, στα 172 ματς που ο κόσμος μπορούσε να παρακολουθήσει είχαμε 1005 φιλάθλους ανά αγώνα.

Από εκεί και πέρα, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ άνοιξε ο φάκελος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των 12 ΚΑΕ, εκτός των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, το συμβόλαιο των οποίων ολοκληρώνεται με τη λήξη της σεζόν, ενώ τη θέση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Δ.Σ., κύριος Στέφανου Κιουριτζόγλου, πήρε πρόεδρος του Άρη, κύριος Λευτέρης Αρβανίτης.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι 12 ομάδες φαίνεται ότι έχουν προσφορά από τη Nova που αναζητεί νέο πρόγραμμα μετά την απώλεια των δικαιωμάτων της Premier League και συζητούν με το συνδρομητικό κανάλι, με την ΕΡΤ να θέλει να εξασφαλίσει τις μεταδόσεις των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ