Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βορράς: Εντός οι Μαχητές, δύσκολη αποστολή για Προμηθέα

Βορράς: Εντός οι Μαχητές, δύσκολη αποστολή για Προμηθέα

Η 13η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Β' Εθνικής είναι προ των πυλών και το Sport24.gr παρουσιάσει τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των ομάδων.

Από το πρόγραμμα της αγωνιστικής ξεχωρίζει η δύσκολη αποστολή του Προμηθέα Πατρών απέναντι στο Πευκοχώρι, ενώ οι πρωτοπόροι Μαχητές Δόξας Πεύκων υποδέχονται τους Τιτάνες Παλαμά. Σημαντικά παιχνίδια θα διεξαχθούν και για την παραμονή στην κατηγορία, όπως η αναμέτρηση ανάμεσα στο Ανατόλια και την Ασπίδα Ξάνθης.

ΧΑΝΘ - Άργος Ορεστικό

Η ήττα από τον Πιερικό "πλήγωσε" την ΧΑΝΘ, η οποία θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα απέναντι στο Άργος Ορεστικό και παράλληλα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Άπαντες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αναγνωρίζουν τις δυσκολίες, όμως είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του αποτελέσματος. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έχουν ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη απέναντι στην Κομοτηνή και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Με όλα τα "όπλα" θα παραταχθούν οι δύο ομάδες.

Κομοτηνή - Στρατώνι

Συνέχεια στις νίκες θέλει να δώσει το Στρατώνι. Μετά τη νίκη απέναντι στο Ανατόλια (72-62) θέλει να κάνει το 2Χ2 μέσα στο 2015 κόντρα στην ουραγό Κομοτηνή, η οποία παραμένει χωρίς νίκη μετά το πέρας 12 αγωνιστικών. Οι γηπεδούχοι θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, ώστε να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη στη σεζόν.

Αργοναύτης - Πιερικός Αρχέλαος

Ο Πιερικός/Αρχέλαος προέρχεται από μεγάλης σημασίας νίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα στο πρωτάθλημα, απέναντι στον Αργοναύτη. Η ομάδα από την Πιερία θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή της, καθώς ο Χάρης Χριστοδούλου ξεπέρασε από την προηγούμενη εβδομάδα το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε (διάστρεμμα). Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μετά την "βαριά" ήττα στην Πάτρα, από τον Προμηθέα, θέλουν να κάνουν νέα αρχή στο πρωτάθλημα. Στα θετικά είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Πευκοχώρι - Προμηθέας Πατρών

Η πιο σημαντική αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής διεξάγεται στο Πευκοχώρι. Η τοπική ομάδα, στην προσπάθειά της να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις, υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών. Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στη δύναμη της έδρας, ώστε να πετύχουν την πρώτη νίκη για το 2015. Απέναντί τους μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Ο Προμηθέας θέλει να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή και για να πετύχει κάτι τέτοιο θα έχει στη διάθεσή του τους Σουφλιά, Ντιπ και Μαναβόπουλο, οι οποίοι όλη την εβδομάδα προπονούνταν κανονικά.

Αίας Ευόσμου - Φοίνικας Λάρισας

Σημαντικό παιχνίδι για τον Αίαντα Ευόσμου, ο οποίος θέλει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Για να το πετύχει θα πρέπει να πάρει τη νίκη απέναντι στον Φοίνικα Λάρισας, ο οποίος ταξιδεύει με φόρα στον Εύοσμο, μετά τη νίκη απέναντι στο Πευκοχώρι (77-66). Απουσίες δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες.

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Τιτάνες Παλαμά

Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων προελαύνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά θέλουν να δώσουν συνέχεια. Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη ξεκίνησε το 2015 όπως σταμάτησε το 2014 και θέλει να δώσει ανάλογη συνέχεια. Ένα ακόμα θετικό για την ομάδα είναι το γεγονός πως θα παραταχθεί πλήρης στην αναμέτρηση. Στον αντίποδα, το έργο των Τιτάνων είναι ιδιαιτέρως δύσκολο και πρώτος στόχος της ομάδας είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Ανατόλια - Ασπίδα Ξάνθης

Να ξεμπερδεύει μια ώρα νωρίτερα με την υπόθεση παραμονή επιθυμεί το Ανατόλια. Η ομάδα του Δημήτρη Κυριακού υποδέχεται την Ασπίδα Ξάνθης. Μετά την ήττα από το Στρατώνι, θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη για το 2015 και το θετικό είναι πως δεν αντιμετωπίζειι προβλήματα τραυματισμών. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πάρουν σημαντική νίκη ψυχολογίας, ενόψει συνέχειας, με σκοπό να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η επόμενη αγωνιστική (13η, 18/1)

ΧΑΝΘ - Άργος Ορεστικό

Κομοτηνή - Στρατώνι

Αργοναύτης - Πιερικός Αρχέλαος

Πευκοχώρι - Προμηθέας Πατρών

Αίας Ευόσμου - Φοίνικας Λάρισας

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Τιτάνες Παλαμά

Ανατόλια - Ασπίδα Ξάνθης

Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

Μαχητές Δόξας Πεύκων 24

Προμηθέας 22

Πευκοχώρι 20

Φοίνικας Λάρισας 20

Αργοναύτης 19

Άργος Ορεστικό 19

Τιτάνες Παλαμά 18

Πιερικός Αρχέλαος 18

Ανατόλια 17

Αίας Ευόσμου 17

Στρατώνι 16

ΧΑΝΘ 15

Ασπίδα Ξάνθης 15

Κομοτηνή 12

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ