Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ιωνικός έριξε στο καναβάτσο τον Εργοτέλη

Ο Ιωνικός έριξε στο καναβάτσο τον Εργοτέλη

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ιωνικός Νικαίας απέναντι στον Εργοτέλη στο κλειστό του "Πλάτωνα", επικρατώντας με 84-67 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να "χτίσουν" διαφορά από τα πρώτα λεπτά και να δείξουν πιο είναι το αφεντικό στο ματς με τον Εργοτέλη, επικρατώντας με 84-67 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

Με τον Λάρι Τασόπουλο να είναι ο αποδέκτης των περισσότερων επιθέσεων για τον Ιωνικό οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά πιέζοντας πολύ στην άμυνα. Κράτησαν τον Εργοτέλη στον 1 πόντο (21-1 στο 8') προκαλώντας... ασφυξία επιθετικά στους Κρητικούς που τελείωσαν το πρώτο 10λεπτο έχοντας σημειώσει μόλις 5 πόντους (με δυο καλάθια από Καραλλή και Σκλήβα)! Η πίεση στην άμυνα συνέχισε και στο δεύτερο 10λεπτο με το Νίκο Οικονόμου να βλέπει και τον Χριστόφορο Λυκογιάννη να δίνει λύσεις από το "ζωγραφιστό".

Οι 18 πόντοι του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο (37-18) συνιστούν... αιχμαλωσία για τους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά έφτασε και στο +26 (53-27 στο 27') με τον νεαρό Γκιουζέλη να αποτελεί άλλη μια επιθετική λύση για την ομάδα της Νίκαιας. Από εκείνο το σημείο ουσιαστικά οι γηπεδούχοι έδειξαν να χαλαρώνουν γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στον Εργοτέλη να βρει λύσεις επιθετικά με σουτ από τους Βασιλειάδη, Καρακωνσταντάκη και Σακελαράκη μειώνοντας την τελική διαφορά στο παιχνίδι.

Οι διαιτητές: Φάκαρος-Νάστος.

Τα δεκάλεπτα: 22-5, 37-18, 61-41, 84-67.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Οικονόμου): Γιαννίκος 7 (1 τριπ.), Κούτουλας 5 (1 τριπ.), Βανδώρος, Γεωργοπαπαδάκος 6 (2 τριπ.), Ντιμπ 5 (1 τριπ.), Μούκας 1, Μπολάτογλου 5, Ρεκουνιώτης 1, Τασόπουλος 19, Γκιουζέλης 11 (1 τριπ.), Λυκογιάννης 14 (1 τριπ.), Βεσκούκης 9 (2 τριπ.).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Τσερκιτζόγλου 7 (1 τριπ.), Πετράκης 2, Χασάπης, Σακελαράκης 10 (1 τριπ.), Καρακωνσταντάκης 9 (2 τριπ.), Βασιλειάδης 13 (1 τριπ.), Σκανδαλάκης, Αρναουτάκης 7, Σκλήβας 9, Καραλής 10.

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ