Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίχαλος: "Θέλω να μείνω στον Πανιώνιο"

Μίχαλος: "Θέλω να μείνω στον Πανιώνιο"

Την επομένη της κατάκτησης του τίτλου στη Β' Εθνική, ο Νίκος Μίχαλος μίλησε για την πορεία του Πανιωνίου και την προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ σχολίασε τον τελικό της Euroleague.

Ο πλεϊμέικερ του Πανιωνίου, Νίκος Μίχαλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Αλέξη Βιρβίλη. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έγινε στον αγώνα του Πανιώνιου με τον Ιωνικό Νίκαιας: " Κοίταξε ήταν λίγο περίεργο. Κατά τις 16:00 μπήκαν οι οπαδοί μας μέσα. Το βρήκα πολύ φυσιολογικό που τους έβγαλαν έξω καθώς δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήρια στον πρώτο γύρο άρα πάτησαν πάνω σε αυτό. Μετά ξεκίνησε ο αγώνας στην Νίκαια και έγιναν αυτά που έγιναν. Πήγαμε πανηγυρίσαμε με τις οικογένειες μας και μετά από ένα δεκάλεπτο άρχισαν οι φασαρίες".

Για την φετινή χρονιά του Πανιωνίου: " Ήταν πολύ καλή χρονιά. Δεν το κρύβω ότι δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Το σωματείο λειτουργούσε σε επαγγελματικά πλαίσια. Από το κομμάτι του φροντιστή μέχρι το προπονητικό stuff. Ο Πανιώνιος συνέχισε και λειτουργούσε επαγγελματικά παρόλο που έπεσε 2 κατηγορίες. Αυτό μας έκανε την ζωή πιο εύκολη σε κάποιους έμπειρους παίκτες".

Για τον υπήρχε άγχος κατά την διάρκεια του χρόνου: " Υπήρχε άγχος. Το άγχος το δημιουργούνε λίγο και οι ίδιοι άνθρωποι του Πανιωνίου και το ίδιο το προάστιο του Πανιωνίου, την Νέα Σμύρνη που ασχολείται μόνο με τον Πανιώνιο και την Πλατεία. Όλα τα ομαδικά αθλήματα καθημερινά συζητιούνται στην Νέα Σμύρνη αφού η ομάδα του ποδοσφαίρου έφτασε στην πεντάδα άρα και εμείς είχαμε ένα παραπάνω άγχος ότι τα ομαδικά πηγαίνουν καλά, άρα και εμείς πρέπει να ανέβουμε".

Για το πως βλέπει το μέλλον της ομάδας: " Η ομάδα πρέπει να κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό του φετινού κορμού. Σε κατηγορίες Β' Εθνικής και της Α2 παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα αποδυτήρια. Πρέπει να κρατήσουνε τον ίδιο κορμό και να πάρουν παίκτες που θα είναι βεληνεκούς A2 και όλο το πράγμα με τον ίδιο προπονητή να συνεχίζει να παλεύει για να ανέβει στην Α1. Θεωρώ πως ο Πανιώνιος αν δεν ανέβαινε φέτος ίσως να καθόταν πολύ καιρό στην Β Εθνική".

Για το τι πρόκειται να γίνει με τον εαυτό του: " Υπάρχει μεγάλη θέληση και από δύο πλευρές στο να μείνω. Μου έδωσε πολύ μεγάλο κίνητρο στην ζωή μου η φιλοσοφία του Πανιώνιου και του προπονητή. Τώρα είμαι στα 39. Με βοήθησε πολύ ο Πανιώνιος στο να φτιάξω το σώμα μου και δεν νομίζω να θέλει του χρόνου έναν παίκτη που να παίζει 35 λεπτά αλλά έναν που να παίζει 20. Και όσο αλαζονικό και να ακούγεται τα 20λεπτά τα έχω πολύ εύκολα. Έχω πάρα πολλές υποχρεώσεις στην ζωή μου ωστόσο η απόδοση είναι δική μου. Ο Πανιώνιος δεν σου αφήνει το περιθώριο να ξεκινήσεις κάτι και μετά να το αφήσεις στην μέση. Πιστεύω πως του χρόνου θα πρωταγωνιστήσει πάλι. Η κατάσταση του Πανιωνίου μου καλύπτει τα πάντα".

Για τον τελικό της Ευρωλίγκας: " Στον τελικό και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι δύο προπονητές δεν συγκρίνονται. Τον Ζέλικο (σ.σ. Ομπράντοβιτς) δεν μπορείς να τον φτάσει κανένας Ελληνας προπονητής. Θεωρώ πως ο Ιτούδης φαίνεται πως έχει κάποιο άγχος στον πάγκο η κάποιες ανασφάλειες και είναι λογικό καθώς είναι η δεύτερη του χρονιά. Ο Ζέλικο είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα. Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε στην διαφορά που πήραν οι Ρώσοι. Είναι πολύ κουραστικό σαν αθλητής να κυνηγάς 21 πόντους. Το ματς ακόμα και στους 7 πόντους να είναι ο αθλητής που έχει γυρίσει το παιχνίδι από τους μείον 21 θα πάρει πιο εύκολα ένα σουτ και ο προπονητής θα πάρει ένα ρίσκο πολύ πιο εύκολα. Ο Ζέλικο εγκλωβίστηκε λίγο στο παιχνίδι που ΄χει φτιάξει καθώς δεν έχει ψηλούς. Απογοητεύτηκα λίγο με της δηλώσεις που έκανε καθώς δεν περιμένεις να ακούσεις από έναν προπονητή σαν τον Ομπράντοβιτς που έχει πάρει 9 τίτλους ότι στο έχει κλέψει η διαιτησία. Μπορεί να έγιναν τα βήματα στον Τεόντοσιτς ωστόσο αυτά τα βήματα σε Double Team δεν τα σφυρίζεις εύκολα".

Για το αν κάποια άλλη ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο: " Νομίζω ότι η Λαμποράλ άξιζε και βάση της πορείας της και βάση του ημιτελικού να πάει καλύτερα. H ΤΣΣΚΑ το πήρε δίκαια και δεν είχε την κόντρα του Ολυμπιακού που είχε κάθε χρόνο. Να σου πω και και μία ιστορία off the record. Ενάμιση μήνα πριν σε ένα τραπέζι φαγητού ήταν ένας γνωστός Έλληνας αθλητής με έναν παράγοντα της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρ και είπαν πως δεν θέλουμε να διασταυρωθούμε με τον Ολυμπιακό ούτε στο Top 16".

Για το ποιους παίκτες ξεχώρισε στο Final 4: " Ξεχώρισα τον Άνταμς από την Κάχα που ήταν ελαφρύς και σούταρε εύκολα. Από την ΤΣΣΚΑ ο Μίλος έπαιξε ένα πολύ σωστό μπάσκετ φέτος ως το Final 4 και δεν έκανε υπερβολές. Από την Φενερμπαχτσέ έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Σλούκα μιας και είναι αριστερόχειρας".

Για το αν ο Σλούκας θα πάει στο NBA: " Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει στο NBA. Δεν πιστεύω πολύ στους Έλληνες του NBA καθώς δεν έχουν τα σωματικά προσόντα. Μακάρι όμως το παιδί να πάει. Νομίζω η πρώτη έξοδος Έλληνα από ομάδα θα είναι του Μπαρτζώκα. Ο Γιάννης Μπουρούσης φέτος έπαιξε ένα μπάσκετ που ξέρει, τον εμπιστεύτηκαν και είναι πολύ σημαντικό σε έναν αθλητή να ξέρεις πως δεν σε αλλάζει κάποιος με την πρώτη ευκαιρία. Νομίζω ότι θα φύγει. Άκουσα κάπου πως θα πάει σε ομάδα που διεκδικεί το Final 4".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ