ΜΠΑΣΚΕΤ

"Βιώσαμε στιγμές τρομοκρατίας"

"Βιώσαμε στιγμές τρομοκρατίας"
INTIME SPORTS

Το Πέραμα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΟΚ και την ΚΕΔ, με αφορμή όλα όσα έγιναν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερμή Λαγκαδά.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Πέραμα στην ΕΟΚ και στην ΚΕΔ για όλα όσα έγιναν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερμή Λαγκαδά.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η επιστολή του Περάματος:

" Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τα θλιβερά επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στον αγώνα της 21-1-2012 ανάμεσα στον Γ.Σ. ΠΕΡΑΜΑ- Ερμή και τον Ερμή Λαγκαδά. Δυστυχώς το Πέραμα βίωσε στιγμές τρομοκρατίας στην έδρα του Λαγκαδά, καθώς οι παρόντες οπαδοί έβριζαν ασύστολα και έφτασαν στο σημείο μέχρι και να βιαιοπραγήσουν και όλα αυτά με την ανοχή των διαιτητών και παραγόντων του Λαγκαδά τους οποίους θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς για τα θλιβερά γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα καθώς συναινούσαν στην γενικότερη ατμόσφαιρα.

Είναι γνωστό ότι οι φίλαθλοι της ομάδας του Ερμή Λαγκαδάς δημιουργούν επεισόδια στην έδρα τους, αλλά αυτή τη φορά έφτασαν στο αποκορύφωμα όταν φίλαθλοι γρονθοκόπησαν τον παίκτη του Περάματος Νίκο Μίχαλο στη προσπάθειά του να επαναφέρει την μπάλα από την πλάγια γραμμή στο σημείο του κέντρου, για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με τον διαιτητή (ο οποίος του είχε δώσει τη μπάλα για να προβεί στην έναρξη του ημιχρόνου) σε απόσταση ολίγων μέτρων.

Θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα για να το χαίρεται ο κόσμος που το παρακολουθεί και οι παίκτες που αγωνίζονται, με την ευχή να κερδίζει ο καλύτερος χωρίς όμως η νίκη να γίνεται αυτοσκοπός και να φτάνουμε στο σημείο να ξυλοκοπούμε παίκτες.

Είναι γνωστό ότι στην έδρα του Περάματος οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να πανηγυρίσει τη νίκη της χωρίς το πραγματικό πρόβλημα καθώς η διοίκηση δεν παροτρύνει τους φιλάθλους της σε τέτοιου είδους ακραίες επιθέσεις όπως συνέβη στην περίπτωση του Μίχαλου. Επίσης, θέλουμε να προβάλουμε την έντονη διαμαρτυρία μας ως προς τη διαιτησία η οποία όφειλε μετά το συγκεκριμένο συμβάν να εκκενώσει το γήπεδο και να σταματήσει τον αγώνα, ο οποίος συνεχίστηκε κανονικά με συνεχείς αδικίες κατά του Περάματος.

Από την αρχή του αγώνα δε, η διαιτησία ήταν καθαρά υπέρ του Λαγκαδά και χωρίς δισταγμό έδινε συνεχώς τεχνικές ποινές στους παίκτες του Περάματος όταν προσπαθούσαν να εκφράσουν με κόσμιο τρόπο την αντίθεσή τους σε λάθος σφυρίγματα, ενώ αντιθέτως στις συνεχόμενες διαμαρτυρίες από τη μεριά των παικτών και παραγόντων του Λαγκαδά δεν έγινε η παραμικρή σύσταση. Αυτό το γεγονός φαίνεται καθαρά και από το βίντεο του αγώνα το οποίο θα προσκομιστεί.

Θεωρούμε κρίμα κι άδικο να χάνουμε ένα αγώνα από τη διαιτησία και όχι από την ικανότητα του αντιπάλου. Στα τόσα χρόνια στα οποία προεδρεύω στον σύλλογο του Περάματος, πρώτη φορά βρίσκομαι στη θέση να διαμαρτύρομαι τόσο έντονα γιατί πραγματικά η ομάδα μας αδικήθηκε κατάφωρα.

Οι τακτικές του Λαγκαδά είναι γνωστές και παρόμοιες καταστάσεις συνάντησαν κι άλλες ομάδες όπως οι Ίκαροι Σερρών. Απορούμε γιατί όμως ο Λαγκαδάς έχει τέτοια εύνοια από τη μεριά της διαιτησίας. Ως παράδειγμα προς μίμηση θα θέλαμε να φέρουμε την Ελευσίνα όπου πανηγυρίσαμε στην έδρα τους τη νίκη της ομάδας μας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και για αυτό θα θέλαμε να τους συγχαρούμε καθώς έδειξαν εμπράκτως ότι ο αθλητισμός εμπεριέχει τη σωστή άμυλα μεταξύ των ομάδων.

Το Πέραμα μελετά το ενδεχόμενο ένστασης κατά του αγώνα με τον Λαγκαδά γιατί θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε από το αποτέλεσμα καθώς όλοι οι παίκτες έπεσαν θύματα ενός αισχρού υβρεολόγιου, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Μίχαλου ο οποίος υπέστη επιπλέον και τη σωματική επίθεση, και βίωσε καταστάσεις οι οποίες οδήγησαν την ομάδα μας στην ήττα, καθώς οι αθλητές μας αισθάνθηκαν απροστάτευτοι από τους διαιτητές στο μένος και τη σωματική βία η οποία είχε προηγηθεί.

Από τη μεριά μας ως αποδεικτικά στοιχεία θα προσκομίσουμε το DVD καθώς και το φύλλο αγώνα όπου αναγράφεται ο ξυλοδαρμός του Μίχαλου χωρίς όμως η διαιτησία όπως προαναφέραμε να κάνει την παραμικρή κίνηση για να προστατεύσει τους παίκτες της ομάδας μας περαιτέρω. Παρακαλούμε την ΕΟΚ, ΚΕΔ και τους λοιπούς φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την τιμωρία του Λαγκαδά.

Το Πέραμα δεν θα πρέπει να στοχοποιηθεί για άλλη μια φορά, ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια με την ίδια ομάδα ήρθαν έτσι τα αποτελέσματα ώστε η διαφορά ενός καλαθιού μας έριξε αδίκως από την Α2 κατηγορία έχοντας την ίδια στιγμή 13 νίκες στο ενεργητικό μας.

Αναμένουμε την απάντηση των αρμόδιων οργάνων σχετικά με την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων γεγονότων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Κάρδαρης Ιωάννης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ