ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρία ντέρμπι, για την άνοδο

Τρία ντέρμπι, για την άνοδο
INTIME SPORTS

Δείτε ποια είναι τα τελευταία νέα των ομάδων της Α2 κατηγορίας, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όπως συμβαίνει κάθε εβδομάδα, έτσι και τώρα το Sport24.gr παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων της Α2 κατηγορίας. Ποιες έχουν προβλήματα απουσιών, ποιες έχουν ιδιαίτερη ανάγκη για τη νίκη και για ποιες είναι αγωνιστική... ευκαιριών η 18η του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα:

Ψυχικό - Λαύριο

Αρκαδικός - ΟΦΗ

Ηρακλής - Ερμής Λαγκαδά

Λιβαδειά - Δόξα Λευκάδας

Καβάλα - Φίλιππος Βέροιας

Παγκράτι - Αετός

Ψυχικό - Λαύριο

Πρόκειται για το σπουδαιότερο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, αφού ο νικητής παραμένει σε τροχιά ανόδου, ενώ ο ηττημένος μένει αρκετά πίσω. Ειδικά αν αυτός είναι το Ψυχικό. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας δεν υπολογίζει -ξανά- στις υπηρεσίες του Σπύρου Πάνου, που παραμένει εκτός δράσης λόγω προβλήματος στο πόδι. Ένα ερωτηματικό υπάρχει στο στρατόπεδο του Λαυρίου, για την αυριανή αναμέτρηση, κι έχει να κάνει με την παρουσία (ή μη) του Σάκη Γιαννακόπουλου. Ο ηγέτης των "κυανοκίτρινων" ταλαιπωρείται από θλάση και είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Αρκαδικός - ΟΦΗ

Με φόρα από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και ανεβασμένη ψυχολογία θα παραταχθεί ο Αρκαδικός, που θέλει τη νίκη για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην άνοδο, περιμένοντας παράλληλα το αποτέλεσμα του Ψυχικό - Λαύριο. Από την άλλη, οι Κρητικοί δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος όσον αφορά την παραμονή, αλλά ένα "διπλό" στην Τρίπολη μπορεί να τους φέρει σε ακόμα καλύτερη θέση.

Ηρακλής - Ερμής Λαγκαδά

Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Ερμή Λαγκαδά να διεκδικήσει την άνοδο, την ώρα που ο Ηρακλής γνωρίζει καλά πως με ήττα δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο (βλ. υποβιβασμό). Ο "Γηραιός" θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Στέφανο Πέρκο, που επέστρεψε στον σύλλογο, και ελπίζει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που θα του δώσει περισσότερες ελπίδες για τη σωτηρία. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για κάποιον εκ των αντιπάλων.

Λιβαδειά - Δόξα Λευκάδας

Η πιο φορμαρισμένο ομάδα του πρωταθλήματος (βλ. Λιβαδειά) αντιμετωπίζει μία από τις πιο ποιοτικές (βλ. Δόξα Λευκάδας). Ένα ακόμη ντέρμπι στη 18η αγωνιστική, με το αποτέλεσμα να επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλον την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου. Οι δύο προπονητές έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους, όπερ και σημαίνει πως περιμένουμε να δούμε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι.

Καβάλα - Φίλιππος Βέροιας

Μετά από το διάλειμμα της περασμένης εβδομάδας, η Καβάλα επιστρέφει στη δράση, υποδεχόμενη τον Φίλιππο Βέροιας. Μόνο που ο Γιάννης Τζήμας δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Κατσαρέ και Μπόγιαν Κρστέφσκι, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού τις τελευταίες ημέρες. Από την άλλη, οι "κόκκινοι" ξέρουν πως έχουν λίγες (ελάχιστες) πιθανότητες για τη νίκη, αλλά θα παλέψουν για το καλύτερο, ευελπιστώντας πως μπορούν να κάνουν το θαύμα, στην Καλαμίτσα.

Παγκράτι - Αετός

Με τη "μάχη" της παραμονής να είναι ακόμη "ζωντανή", ο Αετός έχει ανάγκη για νίκες "εκτός προγράμματος", όπως αυτή επί του Παγκρατίου. Η ομάδα του Βαγγέλη Μάγειρα αντιμετωπίζει τους "ροσονέρι" με τους δύο βαθμούς της νίκης να είναι απαραίτητοι για να τη βοηθήσουν να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Από την άλλη, το Παγκράτι ψάχνει το ροζ φύλλο αγώνα, για να βάλει τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών.

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

1. Καβάλα 32

2. Λαύριο 29

3. Αρκαδικός 29

4. Ψυχικό 28

5. Δόξα Λευκάδας 28

6. Εθνικός Πειραιά 27

7. Λιβαδειά 26

8. Παγκράτι 25

9. ΟΦΗ 25

10. Αετός 24

11. Φίλιππος Βέροιας 24

12. Ηρακλής 22

13. Ερμής Λαγκαδά 21

14. Ηλυσιακός 0*

*Έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ