ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα δεδομένα για την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League

Τα δεδομένα για την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League

Ο Φάρος Κερατσινίου περιέπλεξε την κατάσταση στην κορυφή της Α2, με τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή και τον Δούκα να "παίζουν τα ρέστα τους" τον επόμενο μήνα. Το Sport24.gr προσεγγίζει το πρόγραμμα των μονομάχων στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.

Ο "άσος" του Φάρου Κερατσινίου επί του Πανιωνίου έδωσε νέο (μεγαλύτερο) ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής στην Α2, δεδομένου ότι ο Ηρακλής "έπιασε" πλέον τους "κυανέρυθρους" στην πρώτη θέση. Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη συνεχίζει να διαμορφώνει καταστάσεις στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ενδεχομένως μάλιστα θα μπορούσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο, αν δεν έχανε πριν από μια εβδομάδα από τον Εθνικό Πειραιά. Μέσα σε όλα, υποδέχεται την προτελευταία αγωνιστική τον Ηρακλή, επομένως θα παίξει μείζονα ρόλο στη μάχη της κορυφής.

Την ίδια ώρα, ο Δούκας, που είναι μία νίκη πίσω, παρακολουθεί τις... εξελίξεις και προσδοκά σε στραβοπάτημα των πρωτοπόρων, για να παίξει τα ρέστα του την τελευταία αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη. Οι "μπλε" γνωρίζουν πως έχουν τις λιγότερες πιθανότητες για να τερματίσουν πρώτοι στο πρωτάθλημα, μπορούν όμως να ελπίζουν σε τριπλή ισοβαθμία, εφόσον αλώσουν το "Αρτάκης". Αυτός είναι ο πιο κοντινός τους στόχος άλλωστε.

Γιατί τριπλή ισοβαθμία; Γιατί έτσι θα πάρει τον τίτλο ο Ηρακλής, κι ο Πανιώνιος θα μπει στα playoffs. Η ουσία αυτού του σεναρίου κρύβεται στο γεγονός πως ο Δούκας έχει 0/2 απέναντι στον "Γηραιό", μπορεί όμως να αποκτήσει το 2/2 απέναντι στον "Ιστορικό", κι ως εκ τούτου να δει τον δρόμο προς τη μεγάλη κατηγορία να γίνει πιο απλός και προσιτός.

Το ντέρμπι της 6ης Μαΐου είναι πολύ μακριά όμως, σε σημείο που μέχρι τότε μπορεί να μην είναι ορατό αυτό το ενδεχόμενο, να μην "παίζει" αυτό το σενάριο.

Αγωνιστική Πανιώνιος (22-3) Ηρακλής (22-3) Δούκας (21-4)
26η (12/4) Αμύντας ΑΕΛ Αρκαδικός
27η (19/4) Χολαργός* Μαχητές Δόξας Πεύκων* ΓΣΛ*
28η (22/4) Αρκαδικός Αίολος Αστακού Καβάλα
29 (29/4) ΓΣΛ* Φάρος Κερατσινίου* Εθνικός Πειραιά
30η (6/5) Δούκας Αμύντας Πανιώνιος*

*Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

Ο Πανιώνιος λοιπόν θα πρέπει να προστατεύσει αυτό που έχει "χτίσει" από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την έξοδό του στο "Αντώνης Τρίτσης" για το παιχνίδι με τον Χολαργό να είναι αυτή με τους μεγαλύτερους κινδύνους. Ο Χολαργός λίγο έλειψε χθες (8/4) να "σκοτώσει" τα όνειρα του Δούκα για άνοδο, μπορεί όμως να μειώσει σημαντικά τις ελπίδες του "Ιστορικού".

Από την πλευρά του, ο Ηρακλής έχει "κυκλώσει" το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φάρο Κερατσινίου ως το πλέον επικίνδυνο για τις φιλοδοξίες ανόδου που έχει. Με 7/7 όμως, στους αγώνες που κρίνονται με +/- 5 πόντους, η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Οι πέντε από αυτές τις εφτά νίκες προέκυψαν μάλιστα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με την Καβάλα να είναι το τελευταίο "θύμα" της σε τέτοιες καταστάσεις.

Όσο για τον Δούκα; Το απόλυτο των νικών είναι απαραίτητο για να μπει σε διαδικασία να συζητήσει κάτι περισσότερο από την υπέρβαση που θα χρειαστεί να κάνει στα playoffs, εφόσον βρίσκεται σε αυτά ο Ηρακλής. Ουσιαστικά, οι "μπλε" θέλουν να πάνε αήττητοι μέχρι το παιχνίδι της 6ης Μαΐου με τον Πανιώνιο, για να μεταφέρουν όλη την πίεση στην απέναντι πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ