ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκαραφίγκας: "Η χημεία το Α και το Ω"

Σκαραφίγκας: "Η χημεία το Α και το Ω"

Για την εκπληκτική πορεία του Πανελευσινιακού στην Α2 Ανδρών, το ...έντονο φλερτ με την άνοδο, αλλά και τον κόσμο που στηρίξει την ομάδα μίλησε ο Γιώργος Σκαραφίγκας

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού, Γιώργος Σκαραφίγκας, μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Ξύπνα αγόρι μου» με τον Βασίλη Σκουντή.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο προπονητής του Πανελευσινιακού:

Για την κατάσταση στην ομάδα και το πως βλέπουν τα πράγματα: " Στην Ελευσίνα αυτή την στιγμή ζούμε ένα όνειρο που από στιγμή σε στιγμή θέλουμε να γίνει πραγματικότητα και αυτό αρχίζει και δυσκολεύει γιατί μπαίνει το πρέπει. Η οργάνωση, η διοίκηση και γενικά η λειτουργία της ομάδας είναι εδώ και 5 χρόνια, το μυστικό που η ομάδα έχει και κάνει αυτές τις επιτυχίες".

Για το γεγονός ότι κάθε χρόνο πάει με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι πρώτη στη βαθμολογία: "Εκτός από την Γ' Εθνική ποτέ δεν είχαμε σκοπό την άνοδο. Όλα ήρθαν σιγά-σιγά, με καλό μπάσκετ προσπαθούσαμε όλοι, χωρίς άγχος και χωρίς μεγάλη πίεση. Πριν δυο βδομάδες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαμε εξίσου άγχος. Έρχονται και άλλα μεγάλα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας στη συνέχεια. Υπάρχει αυτό το πρέπει αλλά το αβαντάζ είναι ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι μέσα στην έδρα μας. Το τι αποτέλεσμα θα πάρουμε εξαρτάται από εμάς και κανέναν άλλον".

Για το γεγονός ότι ο κόσμος της Ελευσίνας, παρότι “ποδοσφαιρικός” έχει αγκαλιάσει την ομάδα: "Υπάρχει ένας μεγάλος διαχωρισμός αυτή την στιγμή. Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο είναι σε μια κρίση στην Ελευσίνα. Υπάρχει όμως πληθώρα παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ, το χαίρονται όλοι και είναι καλό που υπάρχει μπασκετικό κοινό. Η ομάδα είναι θετικό που έχει το δικό της κοινό".

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα: "Η ομάδα χτίστηκε πιο πολύ να παίξει επιθετικό μπάσκετ τώρα τελευταία τα παιδιά με μεγάλη προσπάθεια βάζουν πιο πολύ το μυαλό τους παρά τα αμυντικά τους προσόντα. Ο Πανελευσινιακός έχει καταφέρει να έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Το κυριότερο συστατικό είναι ότι έχουμε παιδιά που σκέφτονται πολύ μέσα στο γήπεδο, ξέρουν πως θα λειτουργήσουν όταν υπάρχει πίεση και είναι πολύ καλό. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργείς έτσι σε αυτές τις κατηγορίες. Έχουμε παιδιά που παίζουν με το ταλέντο και το ένστικτο σαν τον Μαγγούνη και τον Κυριακόπουλο. Έχουν βάλει το εγώ τους, κάτω από την ομάδα. Αυτή η χημεία της ομάδας που υπάρχει και στα αποδυτήρια και όχι μόνο στο γήπεδο, είναι το άλφα και το ωμέγα".

Για το αν σκέφτονται την περίπτωση να αγωνιστούν στην Α1: "Έχουμε κάνει μια αξιόλογη πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά έχουμε πει από την αρχή ότι ένας τέτοιος στόχος θα είναι ότι χειρότερο. Ο εγωισμός είναι πάνω από το συλλογικό. Σίγουρα έχουμε πει ότι το θέλουμε και μπορούμε και αν μπορέσουμε, θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν πάντως προδιαγραφές την ομάδα να έχει μια επάξια παρουσία στην Α1".

Για το πώς βλέπει η τοπική την προσπάθεια που γίνεται: "Η κοινωνία είναι πάρα πολύ κοντά και δεν είναι μόνο στην πρώτη ομάδα. Είχα την τύχη να κάνει ένα καμπ το καλοκαίρι εκεί και είδα πολύ μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση από όλους. Εκτιμούν ότι τα παιδιά τους είναι στον αθλητισμό και θέλουν να είναι. Τώρα από εκεί και πέρα σίγουρα τα δεδομένα και τα μεγέθη της Α1 είναι διαφορετικά. Αυτό που μου αρέσει στην συγκεκριμένη ομάδα είναι ότι δεν βγάζει ταβάνι πουθενά. Έχουν αρχίσει να γίνονται και κάποιες μελέτες για το γήπεδο αν έρθει η άνοδος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλα".

Για το τι τον εξέπληξε φέτος στην Α2: "Καταρχήν αυτή την στιγμή μακράν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα από όλες τις πλευρές, από ποιότητα όχι βέβαια σε σχέση με την Α1, αλλά βάση ρόστερ θεωρώ ότι είναι. Είναι τρομερά ανταγωνιστικό και είναι και μεγάλο. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν ομάδες που θα κάνουν κοιλιά ή θα κάνουν εκπλήξεις. Με εξαίρεση την Ελευσίνα που μπορεί να μην ήταν φαβορί και να ήταν στην θέση της το Λαύριο, η Τρίπολη ή κάποια άλλη ομάδα, υπήρχαν τα φαβορί όπως η Πάτρα. Στην ΑΕΚ δεν το έχουν χειριστεί καλά το θέμα από την αρχή. Άργησε να μπει και στην λογική της κατηγορίας. Βέβαια για όλες τις ομάδες της Α2 είναι τεράστια διαφήμιση όταν παίζεις με την ΑΕΚ. Στα σημαντικά αυτά παιχνίδια παίρνεις λίγο και από την αίγλη του αντιπάλου".

Για το γεγονός ότι ο κόσμος στην Α2 είναι πολύ κοντά στις ομάδες ανεξαρτήτου ιστορίας: "Άμα εξαιρέσεις το Λαύριο που η τοπική κοινωνία στηρίζει την ομάδα σε όλα τα εκτός που έχουμε παίξει είναι γεμάτα τα γήπεδα και στην Αθήνα φυσικά. Γήπεδα όπως η Τρίπολη και οι Σέρρες που έχουν το καλύτερο μπασκετικό κοινό κατά την γνώμη μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ