ΜΠΑΣΚΕΤ

"Οι συμπαίκτες μου με έκαναν ήρωα"

"Οι συμπαίκτες μου με έκαναν ήρωα"

Ο Αετός πανηγύρισε το 90-79, κατά την επίσκεψη του Λαυρίου, για το ματς που εκκρεμούσε από την 9η αγωνιστική της Α2, με τον Σάββα Τζουγκαράκη να σταματά στους 27 πόντους... και να μιλά στο Sport24.

Το απόγευμα που το Λαύριο επισκέφτηκε τον Αετό, για το ματς που εκκρεμούσε από την 9η αγωνιστική της Α2, οι πρωτοπόροι έκαναν δυο τις ήττες τους και οι γηπεδούχοι πήραν βαθιά ανάσα, ως προς την παραμονή τους στην κατηγορία ( 90-79 ). Ο Σάββας Τζουγκαράκης ήταν ο ηγέτης των νικητών. Μάλιστα, για ένα ριμπάουντ έχασε το νταμπλ νταμπλ, αλλά όπως είπε στο Sport24.gr αυτό που μετρά είναι η νίκη. Η τέταρτη της ομάδας του φέτος.

Ποιο ήταν το στοιχείο που έκρινε το αποτέλεσμα;

"Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά πιστεύω πως πέρα από τη συγκέντρωση το σημαντικότερο ήταν η ομαδική δουλειά. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και τελικά καταφέραμε να πάρουμε τους δύο βαθμούς που χρειαζόμασταν".

Το Λαύριο είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και εσείς καταφέρατε να του "κόψετε" βαθμούς. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ψυχολογία που αποκτάτε έπειτα από αυτή τη νίκη;

" Κερδίσαμε το πρωτοπόρο Λαύριο. Η νίκη αυτή έχει σίγουρα και βαθμολογική σημασία. Πάνω απ' όλα όμως είναι ώθηση για τη συνέχεια. Δεν σταματάμε όμως εδώ, θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες ομάδες".

Οι 27 πόντοι είναι ρεκόρ καριέρας στην Α2;

"Στη Β' εθνική έχω πετύχει περισσότερους, αλλά στο πρωτάθλημα της Α2 ναι, είναι η κορυφαία μου στιγμή. Σίγουρα όμως, αυτή η εμφάνιση δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ατομικής δουλειάς. Δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι. Οι συμπαίκτες μου με έκαναν ήρωα. Ήμουν σε πολύ καλό βράδυ και αυτό φάνηκε και στο παρκέ. Ελπίζω (και θέλω) να υπάρξει και συνέχεια κι όλο αυτό να μην είναι απλά ένα πυροτέχνημα".

Πέραν της παραμονής, τι άλλο θέλετε από τη φετινή σεζόν;

"Ο στόχος ήταν να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε φορά. Θέλουμε την παραμονή και γι' αυτό θα πολεμήσουμε. Κυνηγάμε μια αξιοπρεπή πορεία. Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι μέχρι το τέλος, δεν άλλαξαν μετά τη σημερινή νίκη".

Έχετε πανηγυρίσει τέσσερις νίκες και όλες στην έδρα σας. Οι αποδράσεις είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να υλοποιήσετε το στόχο σας;

"Σίγουρα χρειάζονται και εκτός έδρας νίκες. Είναι σημαντικό που κερδίζουμε τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά αυτό μόνο του δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε και εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα για να μην κυνηγάμε βαθμούς και παλεύουμε μέχρι το τέλος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ