ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο νέος πρωταγωνιστής του Ηλυσιακού

Ο νέος πρωταγωνιστής του Ηλυσιακού

Στα 18 του αγωνίστηκε στην Α1 με τον Ηλυσιακό, ένα χρόνο αργότερα με την ίδια φανέλα αλλά με διαφορετικό ρόλο θα αγωνίζεται φέτος στην Α2. Ο Κώστας Φακοπουλίδης μιλάει στο Sport24 για την Α2 και τα όνειρά του.

Μπορεί ο Ηλυσιακός να ηττήθηκε από τον Άρη με 63-84, αλλά ο Κώστας Φακοπουλίδης κατάφερε να ξεχωρίσει. Έτρεξε, μοίρασε πάσες, έβγαλε άμυνες και σκόραρε 12 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομαδας του. Ο 19χρονος γκαρντ πέρυσι κατάφερε να πάρει μια "γεύση" από την Α1 με την φανέλα της ομάδας των Ιλισίων. Φέτος, αν και στην Α2, συνεχίζει να φορά τα ίδια χρώματα με άλλον προπονητή (Κώστα Σορώτο), έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Δαπόντε

Ο Κώστας Φακοπουλίδης μιλώντας στο Sport24, αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να επεκτείνει την συνεργασία του με τον Ηλυσιακό αλλά και στον ρόλο που έπαιξε ο Κώστας Σορώτος.

" Η ιδέα όλης της ομάδας ήταν νεανική. Για μένα ο νέος κόουτς του Ηλυσιακού, Σορώτος, ήταν το κίνητρο να παραμείνω, καθώς τον είχα προπονητή όταν ήμουν και πιο μικρός", είπε και συνέχισε: " Γενικότερα, όλη η νοοτροπία και το κλίμα παρέας που υπάρχει μου άρεσαν και με οδήγησαν στην απόφαση να φορέσω και φέτος τα χρώματα της ομάδας".

Το κεφάλαιο προπονητής είναι μεγάλο ειδικά όταν πρόκειται για μία νεανική ομάδα κι ο 19χρονος γκαρντ έδειξε να εκτιμά ιδιαίτερα τον Κώστα Σορώτο, καθώς όπως τόνισε: " Ο κόουτς, όπως και κάθε άλλος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, είναι απαιτητικός. Πιέζει την ομάδα στα όρια για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχει, ωστόσο, καλούς τρόπους και μας καταλαβαίνει. Δεν παύει όμως να φωνάζει και να νευριάζει. Όλα είναι μέσα στο ρόλο του".

Ο Φακοπουλίδης δεν δεν δείχνει να αγχώνεται με τα περισσότερα καθήκοντα που έχει πλέον στην ομάδα και δηλώνει ενθουσιασμένος για το νέο του ρόλο. " Φέτος ο ρόλος μου είναι διαφορετικός, είναι πιο σημαντικός σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό όμως δεν αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζω κάθε αγώνα. Όπως προετοιμαζόμουν σε κάθε ματς, έτσι προετοιμάζομαι και τώρα. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο άγχος", είπε.

Σχετικά με τις επιδιώξει της ομάδας αλλά και τους προσωπικούς του στην Α2 υποστήριξε πως: " Οι στόχοι της ομάδας φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα, για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό. Επιθυμούμε να βρισκόμαστε μέσα στους πέντε πρώτους της Α2. Όσον αφορά τους προσωπικούς μου στόχους, αυτοί επιτυγχάνονται μέσα από την ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ