ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι όμως, έχασε βολή ο Καράμπουλας!

Κι όμως, έχασε βολή ο Καράμπουλας!

Το απίστευτο σερί του Βαγγέλη Καράμπουλα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διακόπηκε, ωστόσο ο φόργουορντ του Φάρου βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει ένα άλλο ρεκόρ στην Α2.

Χρειάστηκε να παρέλθουν 14 αγωνιστικές και 3,5 μήνες από την έναρξη του πρωταθλήματος για να χάσει ελεύθερη βολή ο Βαγγέλης Καράμπουλας στην Α2! Ο έμπειρος φόργουορντ του Φάρου Κερατσινίου έχασε τη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε 5'21'' πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου του προχθεσινού αγώνα με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο και κάπως έτσι το σερί του από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας” σταμάτησε στις 46/46.

Ο Καράμπουλας είχε 44/44 πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ευστόχησε σε δύο βολές στο πρώτο ημίχρονο και εν τέλει έχασε την υπ' αριθμόν 47 που εκτέλεσε στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πάντως πρόσθεσε άλλες έξι εύστοχες σε ισάριθμες προσπάθειες και έχει πλέον 52/53 τη φετινή σεζόν, δηλαδή ποσοστό 98,1%! Φυσικά και είναι πρώτος στη σχετική λίστα, με τον Σπύρο Διαμαντόπουλο του Αμύντα να ακολουθεί με 91% (41/45).

Στο κυνήγι του ρεκόρ του Παναγιωτόπουλου

Εφόσον συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, ο άσος του Φάρου θα διαλύσει το προηγούμενο ρεκόρ ποσοστού ευστοχίας στην Α2 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, από τότε τουλάχιστον που υπάρχουν τα στοιχεία του sportsdata.gr (1999-2000 και έπειτα). Αυτό ανήκει στον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο από τη σεζόν 2009-10, όταν είχε ευστοχήσει στις 87 από τις 95 ελεύθερες βολές που είχε εκτελέσει (91,5%). Το ατομικό ρεκόρ του Καράμπουλα μέχρι τη φετινή σεζόν είναι το 90,4% που είχε τη σεζόν 2013-14 ως παίκτης της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ