ΜΠΑΣΚΕΤ

Καραποστόλου: "Η Καβάλα αξίζει να βρίσκεται στην Α1"

Καραποστόλου: "Η Καβάλα αξίζει να βρίσκεται στην Α1"

Η Καβάλα βρίσκεται πολύ κοντά στην άνοδο στην Α1 και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του συνόλου, ο Σωτήρης Καραποστόλου, τονίζει, μέσω του Sport24.gr, πως η ομάδα της Μακεδονίας αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία.

Κάθε αγωνιστική που περνάει η Καβάλα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή της στην Α1, δύο χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Απέναντι στον Αρκαδικό η ομάδα του Γιάννη Τζήμα πιστοποίησε τον λόγο που βρίσκεται στην κορυφή.

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος επικράτησαν με 60-70 , αυξάνοντας την απόσταση από την δεύτερη θέση στους 4 πόντους. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σωτήρη Καραποστόλου στην αναμέτρηση, με τον πρώην παίκτη του Άρη να έχει 13 πόντους.

Ο 36χρονος φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr για την επιτυχία αυτή, αλλά και την διαφαινόμενη άνοδο της ομάδας του. Παράλληλα, επισημαίνει ποια ήταν τα μυστικά της εξαιρετική πορείας της Καβάλας, ενώ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Μεγάλη νίκη απέναντι στον Αρκαδικό, που σας φέρνει πιο κοντά στην άνοδο. Πού κρίθηκε το παιχνίδι;

"Είναι ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε από την αρχή πως θα είναι δύσκολο. Ο Αρκαδικός το ήθελε πάρα πολύ και είχε 2 εβδομάδες να προετοιμαστεί. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δείξει ότι όλα τα παιχνίδια θέλουμε να τα κερδίσουμε. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε πρώτοι, πρωταθλητές και αυτό κάναμε και κόντρα στον Αρκαδικό. Μείναμε συγκεντρωμένοι, κάναμε όλα όσα χρειάστηκε για να φτάσουμε στη νίκη και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο 100%".

Η νίκη αυτή είναι κάποιου είδους επιβεβαίωση πως είστε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας;

"Η νίκη αυτή δείχνει πολλά. Δείχνει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Έχουμε αρκετά μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και θέλουμε να παλεύουμε όλα τα ματς. Δεν υπάρχει εύκολο-δύσκολο, εντός ή εκτός έδρας. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να φτάνουμε στη νίκη, όπου κι αν παίζουμε".

Ο Αρκαδικός έχει στο ρόστερ του αρκετούς παίκτες που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Α1. Ήταν μια καλή προετοιμασία για εσάς το παιχνίδι αυτό;

"Δεν ξέρω πόσοι παίκτες θα βρίσκονται στην Α1 από τη φετινή ομάδα. Σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στον Αρκαδικό, όμως, ήταν ένα πολύ ωραίο και μπασκετικό παιχνίδι. Έχει παίκτες με ποιότητα η ομάδα της Αρκαδίας, ενώ και η ομάδα μας διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες με παραστάσεις από πρωταθλήματα Α1 και Α2. Ο Αρκαδικός είναι ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και θεωρώ πως μέχρι τέλους θα είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο".

Πού οφείλεται η τόσο καλή πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν;

"Οφείλεται στο ότι η ομάδα έμεινε ίδια για έναν ακόμα χρόνο στα 10/12 της, ενώ ήρθαν και 2 παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Το προπονητικό τιμ έμεινε ίδιο, ενώ ο προπονητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά την κατηγορία. Το κλίμα, όμως, μέσα στην ομάδα έπαιξε τον δικό του ρόλο. Το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες της Καβάλας δύσκολα το συναντά κάποιος στην καριέρα του".

Ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους που πήραν τα πράγματα αυτή την τροπή;

"Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα, γιατί είχαμε 2 ήττες στην αρχή. Από την 5-6η αγωνιστική βρήκαμε το ρυθμό μας και δείξαμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε στη θέση την οποία είμαστε".

Την περασμένη σεζόν χάσατε σε ένα σουτ την άνοδο, στο παιχνίδι με τον Κόροιβο, στην Αμαλιάδα. Φέτος περίμενες πως θα είχατε ανάλογη πορεία;

"Δεν μπορώ να πω πως το περίμενα. Υπήρχαν ανταγωνιστικές ομάδες όσον αφορά τα ρόστερ. Πίστευα εξ αρχής πως μπορούμε να ανεβούμε. Δεν πίστευα πως θα έρθει η άνοδος τόσο εύκολα, αλλά από την άλλη είχα εμπιστοσύνη στον προπονητή και τους συμπαίκτες μου πως θα κατακτήσουμε τον στόχο που είχαμε θέσει".

Η Καβάλα είναι ομάδα από την επαρχία. Αυτό πόσο βοηθά το πρωτάθλημα, αλλά και το μπάσκετ γενικότερα;

"Βοηθάει πάρα πολύ. Κι εγώ είμαι ένα παιδί από την επαρχία, καθώς κατάγομαι από τη Λάρισα και ξέρω τι σημαίνει να υπάρχει μπάσκετ στην επαρχία. Είναι ό,τι καλύτερο. Πιστεύω ότι και η Καβάλα αξίζει να είναι στην Α1. Το έχει δείξει μέσα στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι στην Α1".

Η παρουσία σας φέτος αποτελεί κάποιου είδους μήνυμα για τη νέα σεζόν;

"Είναι ένα μήνυμα, δίχως αμφιβολία. Είχε αποδείξει και στο παρελθόν, κατά την προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα, όταν είχαμε τερματίσει έκτοι, ότι μπορεί να μείνει στην Α1, με τις σωστές επιλογές και να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται ψηλά".

Με τον κόσμο στο πλευρό σας...

"Ακριβώς! Είναι ένα γήπεδο του οποίου η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Ο κόσμος το απολαμβάνει σε κάθε παιχνίδι φέτος που η ομάδα είναι στην Α2. Ακόμα και όταν η ομάδα ήταν στην Α1 ο κόσμος έδινε το "παρών". Έχει αποδείξει ο κόσμος της Καβάλας πως είναι πάντα δίπλα στην ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ