ΜΠΑΣΚΕΤ

Η στατιστική πλευρά του α' γύρου στην Α2

Η στατιστική πλευρά του α' γύρου στην Α2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο α' γύρος της Α2 κατηγορίας ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr ξεχωρίζει τους παίκτες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέχρι στιγμής, με τη βοήθεια της στατιστικής και των infographic.

Η αυλαία του α' γύρου της Α2 έπεσε το Σάββατο (30/1), με τον Φάρο Κερατσινίου να γνωρίζει την πρώτη ήττα για φέτος -σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το Sport24.gr έκανε το πρώτο "ταμείο" της σεζόν σε ό,τι αφορά την απόδοση των παικτών, ξεχωρίζοντας αυτούς που διαπρέπουν σε πέντε βασικές κατηγορίες της στατιστικής. Από τον πρώτο σκόρερ και τον κορυφαίο πασέρ, μέχρι τον πιο "οικονομικό" παίκτη κι αυτόν που έχει το καλύτερο ranking.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι μακράν ο κορυφαίος σκόρερ της Α2 κατηγορίας, διατηρώντας απόσταση... ασφαλείας από τους διώκτες του. Ο πλεϊμέικερ της Λιβαδειάς έχει σημειώσει 347 πόντους στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Δημάκο (περσινό πρώτο σκόρερ) να ακολουθεί με 264 πόντους. Ήτοι, διαφορά 83 πόντων μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, ο "Γκάγκα" είναι ο παίκτης που μετατρέπει τις περισσότερες κατοχές της ομάδας του σε πόντους.

Μαζί όμως, είναι κι ο καλύτερος δημιουργός της Α2 κατηγορίας. Στην πρώτη θέση βέβαια "συγκατοικεί" με τον Φώτη Βασιλόπουλο, έχοντας από 97 ασίστ. Οι δυο τους βρίσκονται ένα "κλικ" μακριά από την τρίτη θέση και τον Σάκη Καρύδα. Μαζί με τους Άγγελο Τσάμη και Θωμά Νίκου κλείνει η πρώτη πεντάδα, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν καταφέρει στο παρελθόν να αναδειχθούν οι πρώτοι σε τελικές πάσες στο πρωτάθλημα.

Όσο για τα ριμπάουντ; Εδώ υπάρχει μάχη σώμα με σώμα. Βλέπετε, οι πρώτοι τέσσερις της λίστας έχουν πολύ μικρή απόσταση να τους χωρίζει. Ο Ρόμπερτ Γκίλκριστ (134) οδηγεί τη σχετική κούρσα, με τον Τόλη Κουτρούλα (131) να ακολουθεί κατά πόδας. Όσο για την έκπληξη; Αυτή δεν είναι άλλη από τον Ανδρέα Κανονίδη, ο οποίος αν και γκαρντ/φόργουορντ, δεσπόζει στην τέταρτη θέση με τέσσερα μόλις ριμπάουντ λιγότερα από τον σέντερ του Περιστερίου. Στην αυλαία του α' γύρου της Α2 μάλιστα κατάφερε να μαζέψει 18 "σκουπίδια" ανεβαίνοντας αρκετές θέσεις στη σχετική λίστα.

Αν ψάχνετε για τους πιο "οικονομικούς" παίκτες της κατηγορίας, σας έχουμε τους πέντε που ξεχωρίζουν. Ο Σάκης Καρύδας είναι αυτός που δεσπόζει στην πρώτη θέση, με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Άγγελο Τσάμη να ακολουθούν. Τρία ονόματα που βρίσκονται σε παραπάνω από μια κατηγορίες, αλλά κι αυτά των Βάιντας Καρινιάουσκας και Γιώργου Αποστολίδη που δεν συναντήσαμε κάπου αλλού ως τώρα. Δείγμα του πόσο κομβικοί είναι για την ομάδα τους, ο καθένας έχοντας διαφορετικό ρόλο.

Ήρθε λίγο πριν το τέλος του 2015, αλλά έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο λόγος για τον Αλέξη Κυρίτση που οδήγησε τον Δούκα σε τέσσερις σερί νίκες -πριν προκύψει η ήττα από το Περιστέρι στο τελευταίο παιχνίδι του α' γύρου. Ο πολύπειρος γκαρντ είναι ο πρώτος σε ranking, αν και έχει αγωνιστεί σε λιγότερα παιχνίδια από τους υπόλοιπους της πεντάδας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται (κι αυτό είναι έκπληξη) ο Γιάννης Σαχπατζίδης του Παγκρατίου, ενώ ακολουθεί ο Φάρο Αλίχοτζιτς του Προμηθέα Πατρών. Στις άλλες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται ακόμη δύο παίκτες των Δούκα (Στέφαν Τζόρτζεβιτς) και Παγκρατίου (Τόλη Κουτρούλια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ