ΜΠΑΣΚΕΤ

"Είμαστε ο Εθνικός και αυτό έχει ευθύνες"

"Είμαστε ο Εθνικός και αυτό έχει ευθύνες"

Ο Εθνικός Πειραιά βρίσκεται στην κορυφή της Α2 και ο Νίκος Ψυλέας τονίζει, μέσω του Sport24, πως η ομάδα είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα.

Βρίσκεται από την περασμένη σεζόν στον Εθνικό και έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας. Ο Νίκος Ψυλέας, στα 33 του, έχει την... τεχνογνωσία, όχι μόνο τις κατηγορίας, αλλά του αθλήματος και ξέρει πώς να βοηθά την παρέα του, ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της. Ποιοι είναι αυτοί; Όπως λέει ο ίδιος "να διεκδικούμε τη νίκη, σε κάθε ματς".

Στο μεγάλο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής στην Α2, ο Εθνικός επικράτησε της Καβάλας (67-66), με τον Κώστα Μαχαίρα να διαμορφώνει αποτέλεσμα, στην εκπνοή και να κάνει πέντε τις νίκες της ομάδας, με τον σημερινό μας... καλεσμένο να προσφέρει 14π. (με δυο τρίποντα) και να ηγείται για μια ακόμη φορά των σκόρερ.

Του ζητήσαμε να ανακαλέσει στη μνήμη του την τελευταία φάση. Εξήγησε πως " ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι που μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η νίκη άλλαζε χέρια κρίθηκε στο 1,9'' όπου με μια "κομπίνα", που έπιασε, βάλαμε το νικητήριο καλάθι με τον Μαχαίρα". Ποια ήταν η κομπίνα; "Έμεναν 1,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μετά από time out ενώ χάνουμε ένα πόντο και μπάλα είναι από πλάγια στο καλάθι της Καβάλας...έγιναν κάποια flare screen (αυτά που κάνουν οι ψηλοί για τους σουτέρ), ώστε να ανοίξουμε χώρο κάτω από το καλάθι στον Μαχαίρα. Eκείνος "κλείδωσε" τον παίκτη του και σκόραρε. Εξυπακούεται πως αυτό το χρεώνεται ο προπονητής μας, ο κ.Γούναρης."

Πλέον η ομάδα μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με το Λαύριο. Ερωτηθείς για το αν περίμενε αυτή την εξέλιξη, ήταν αφοπλιστικός: "Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι θα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ο πρώτος στόχος της διοίκηση που είχε θέσει ήταν να διασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή. Τώρα, θα κοιτάξουμε να δούμε πού θα βρισκόμαστε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και μετά θα θέσουμε καινούργιους στόχους".

Προ δύο εβδομάδων ο Γούναρης διαδέχτηκε τον Τζίμη Κουστένη στον πάγκο του Εθνικού-με τη συνέχεια της φάσης να βρίσκει τον Κουστένη στον πάγκο του Πανελευσινιακού. Σχετικά με τις διαφορές που προέκυψαν από αυτήν την αλλαγή, εξήγησε ότι " ο κόουτς Γούναρης ήταν από πέρυσι στην ομάδα, οπότε δεν φάνηκε η διαφορά και ευτυχώς δεν μας επηρέασε".

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα (τα ματς με τον Φίλιππο στη Βέροια, αλλά και στην Τρίπολη με τον Αρκαδικό, στις δυο επόμενες αγωνιστικές), διευκρίνισε πως " έχουμε δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με δύο πολύ δυνατές ομάδες. Είμαστε ο Εθνικός και είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, όπως πάντα. Πιστεύω ότι εάν μπορέσουμε να "πάρουμε" το ένα από τα δύο ματς, θα είμαστε πολύ καλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ