Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Από νεοφώτιστοι... διεκδικητές του τίτλου

Από νεοφώτιστοι... διεκδικητές του τίτλου

Η τέταρτη αγωνιστική της Α1 Γυναικών αποτελεί την πρώτη -από τις πολλές φετινές- μονομαχία του Ελληνικού με τον Πρωτέα Βούλας. Μεταξύ των δύο ομάδων που αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πρόπερσι το Ελληνικό ήταν νεοφώτιστο. Παρόλ' αυτά έφτασε στον τελικό της Α1 Γυναικών, όπου ηττήθηκε με "σκούπα" από τον Παναθηναϊκό, χάνοντας τον τίτλο. Πέρσι, ο Πρωτέας Βούλας ήταν νεοφώτιστος. Ακόμα κι έτσι όμως, έφτασε μέχρι τους τελικούς της Α1 Γυναικών, χωρίς όμως να τα καταφέρει απέναντι στο Ελληνικό, αφού οι "μπλε" κέρδισαν με "σκούπα".

Η πορεία των δύο αντιπάλων στο ντέρμπι της Κυριακής (26/10, 16:00) είναι παρόμοια, αφού ο Πρωτέας Βούλας ακολουθεί (με έναν χρόνο καθυστέρηση) τα βήματα του Ελληνικού. Θα καταφέρει φέτος να συνεχίσει την... παράδοση που δείχνει να δημιουργείται στην πορεία των δύο ομάδων;

Θα το μάθουμε την Άνοιξη του επόμενου έτους. Προς το παρόν πάντως, οι "κυανέρυθρες" μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρές. Γιατί ως τέτοιο θα εκληφθεί ένα "διπλό" στο "κάστρο" του -βασικού για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή- αντιπάλου.

Η (μικρή) προϊστορία δείχνει πάντως καθολική υπεροχή του Ελληνικού στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις. Έστω κι αν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μόνο πέρσι στην Α1 Γυναικών. Ε και; Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έχει τον πλήρη έλεγχο. Ήτοι, μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αγώνας Αποτέλεσμα Φάση
Ελληνικό - Πρωτέας Βούλας 64-63 Regular season
Πρωτέας Βούλας - Ελληνικό 58-66 Regular season
Ελληνικό - Πρωτέας Βούλας 62-55 Τελικοί
Πρωτέας Βούλας - Ελληνικό 56-63 Τελικοί

Πέραν της (τρόπον τινά) κοινής πορείας στα μονοπάτια της Α1 Γυναικών, υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία που συνδέουν τις δύο ομάδες, πέραν της παρουσίας τους στα Νότια Προάστια.

Το πρώτο εξ αυτών είναι πως μιλάμε για τους δύο τελευταίους κατόχους του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πρωτέας Βούλας έγινε -το 2013- η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε τον τίτλο, αγωνιζόμενος στην Α2 κατηγορία, ενώ ένα χρόνο αργότερα (2014) το Ελληνικό τον διαδέχθηκε, χάρη στο buzzer beater δίποντο της Ανθής Μπαλτά.

Όσο για το τελευταίο κοινό στοιχείο; Η Άννα Σπυριδοπούλου! Η ταλαντούχα φόργουορντ, αφού κατέκτησε το νταμπλ με το Ελληνικό (πέρσι), πήρε την απόφαση να επιστρέψει στον Πρωτέα Βούλας, τη φανέλα του οποίου είχε ξαναφορέσει την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Χρονιά στην οποία η ομάδα του Αλέκου Δάγλα αγωνιζόταν στην Α2.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ