STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Χατζής: "Μεγάλη προσπάθεια και διάρκεια"

Χατζής: "Μεγάλη προσπάθεια και διάρκεια"

Ο γκαρντ του Ηλυσιακού, Νίκος Χατζής στο ματς της ομάδας του με τον Ίκαρο ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό και πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1! Ο Έλληνας παίκτης μίλησε στο Sport24.gr...

Ο Ηλυσιακός επικράτησε εντός έδρας του Ικάρου Χαλκίδας με 79-71 και διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην Basket League ΟΠΑΠ. Πρωταγωνιστής της ομάδας του Δημήτρη Κουστένη, ήταν ο Νίκος Χατζής που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Έλληνας γκαρντ με αυτούς τους 19 πόντους που σημείωσε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 (5.184), καθώς ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό, ο οποίος είχε 5.170 σε 359 αναμετρήσεις .

Πλέον ο 38χρονος γκαρντ βρίσκεται 14 πόντους μπροστά του και συνεχίζει... Ο Νίκος Χατζής ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ποσειδώνα Καλαμάτας για να πάρει το 1995 μεταγραφή στην ΑΕΚ στην οποία και έμεινε μέχρι το 2005. Ακολούθησε μία σεζόν στον Ολυμπιακό (2005-06) και μία στον Πανιώνιο (2006-07) για να επιστρέψει στην Ένωση για δύο χρόνια (2007-09). Από το 2009 φοράει τη φανέλα του Ηλυσιακού, όπου και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Ο Χατζής μίλησε στο Sport24.gr για τη σημαντική νίκη της ομάδας του, αλλά και το προσωπικό του επίτευγμα, καθώς πλέον είναι το πρώτο κανόνι της Α1. " Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα. Την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Άρη δεν ήμασταν καλοί, τώρα πήραμε το θετικό αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Ήμασταν σοβαροί και πήραμε αυτό που θέλαμε", ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χατζής και πρόσθεσε στη συνέχεια:

" Ξεκινήσαμε δυνατά την αναμέτρηση, όμως στη συνέχεια ο Ίκαρος κατάφερε να μας προσπεράσει. Παρόλα αυτά, βρήκαμε τη συγκέντρωση μας και φτάσαμε στον στόχο μας".

Στη συνέχεια, ο 38χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στην πρώτη θέση όλων των εποχών στην Α1, καθώς προσπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό: " Μου είχαν πει και στην αρχή της χρονιάς πώς βρίσκομαι κοντά, όμως σε καμία περίπτωση δεν το είχα βάλει ως στόχο. Βρισκόταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά πρωταρχικός μου στόχος ήταν η ομάδα και οι συμπαίκτες μου, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Σίγουρα, για να πετύχεις κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και διάρκεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό νομίζω. Αυτό το ρεκόρ ήρθε έπειτα από πολύ προσπάθεια και δύναμη".

Ερωτηθείς για το αν σκέφτεται πλέον μετά και το επίτευγμα του να σταματήσει ανέφερε: " Όσο μπορώ να αγωνίζομαι θα παίζω. Τώρα η προσοχή μου είναι στο μπάσκετ".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ