STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ώρα Ευρωλίγκα στο PAOK Sports Arena

Ώρα Ευρωλίγκα στο PAOK Sports Arena

Μετά από 11 χρόνια ένα ΠΑΟΚ-Άρης σε μία σειρά μικρών τελικών πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος έχει την σημασία του σημερινού πέμπτου αγώνα (19:00, N/S). Δείτε το τρέιλερ του Sport24.gr για το μεγάλο ντέρμπι.

Ήταν έντεκα χρόνια πριν όταν οι δύο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης συγκρούονταν στο κατάμεστο τότε Αλεξάνδρειο που αποτελούσε την κοινή τους έδρα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το εισιτήριο σε μία σειρά με τα δικά της χαρακτηριστικά.


Το ποιος ωστόσο θα είναι ο νικητής το νικητής το απόγευμα 11 χρόνια μετά στο κατάμεστο όπως αναμένεται PAOK Sports Arena από 8.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε περίπου στις 21:00.

ΠΑΟΚ ή Άρης; Υπομονή και θα μάθουμε μετά τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και το ποια από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θα κατακτήσει το δικό της πρωτάθλημα με την κατάκτηση της 3 θέσης πίσω από τους δύο «αιώνιους» της Αθήνας, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.


Κι αυτό γιατί χωρίς αμφιβολία θεωρείται δεδομένο ότι κάθε χρόνο που περνάει ανοίγουν πλέον ολοένα και περισσότερο την ψαλίδα από τις άλλες 12 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 με αποτέλεσμα η κατάκτηση της 3 θέσης να έχει τη δική της αίγλη.

Δεν υπάρχει ηττημένος


Την εξασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά της Ευρωλίγκα αν και μετά την έντονη πλέον χθεσινή φημολογία δεν αποκλείεται ο ηττημένος του σημερινού ραντεβού να αποκτήσει το ίδιο δικαίωμα, χωρίς να είναι εξασφαλισμένο, με την διαφορά ότι ο νικητής δεν αποκλείεται να αποτελέσει και οικοδεσπότη ενός εκ των δύο προκριματικών ομίλων.


Σούλης Μαρκόπουλος και Λευτέρης Σούμποτιτς πρόκειται να αναμετρηθούν για πέμπτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες στην σειρά των μικρών τελικών των πλέι οφ, στο κυνήγι του τρίτου και πολυπόθητου ροζ φύλλου αγώνα, με αμφότερους μετά το τέταρτο παιχνίδι της σειράς και την ισοφάριση του ΠΑΟΚ σε 2-2 να συμφωνούν το απόγευμα σε ένα στοίχημα νίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Ματς με ιδιαιτερότητες


Σε μία σειρά που έχει χαρακτηριστικά από ανατροπές στο σκορ της – 1-0 σε 1-2 και πλέον 2-2 – πέραν από τις ουκ ολίγες που υπήρξαν μέσα στο παρκέ του PAOK Sports Arena και στα τέσσερα ραντεβού που υπήρξαν. Τα δύο στο PAOK Sports Arena και τα δύο στο Αλεξάνδρειο όπου τα δύο μπρέικ και η συνολική εικόνα απέδειξε πως οι έδρες δεν αποτελούν φόβητρο για κανέναν από τους δύο αντιπάλους.


Σε μία σειρά πάντως όπου δεν έλειψαν και τα απρόοπτά της με παίκτες να σφίγγουν τα δόντια για να δώσουν το παρών, όπως ο Τοντόρ Γκετσέφσκι, που πριν από το πρώτο ραντεβού είχε ταλαιπωρηθεί από γαστρεντερίτιδα, αλλά παρόλα αυτά ήταν πρωταγωνιστής στο 76-74 του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena και το 1-0. Χωρίς όμως να ήταν και ο μόνος, αφού ο Μαρκόπουλος είδε στην διάρκειά του τον Ρόουλ Μάρσαλ να κληρονομεί ενοχλήσεις στην ποδοκνημική με αποτέλεσμα να προφυλαχθεί στις περισσότερες από τις προπονήσεις που ακολούθησαν.


Κι όσο για τον Άρη ουσιαστικά είχε τον Μπρένταν Ουίντερς παρών - απών σε όλη την σειρά των μικρών τελικών των πλέι οφ, τον Χρήστο Ταπούτο να τραυματίζεται στο δεύτερο παιχνίδι με θλάση στην γάμπα του στο 1-1 του Άρη στο Αλεξάνδρειο με 73-70, με αποτέλεσμα να απουσιάσει στο τρίτο παιχνίδι όπου η ομάδα του έκανε το μπρέικ στο PAOK Sports Arena με 59-67 και μεγάλο άτυχο στο τέλος του τέταρτου παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής στο Αλεξάνδρειο και απόντα της σημερινής μάχης τον Κώστα Σλούκα που αποχώρησε με θλάση στο γαστροκνήμιο.

Υπάρχουν διαφορές


Ένα στοιχείο που αποτελεί την αγωνιστική διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων για το απόγευμα αφού από την μία ο ΠΑΟΚ του Μαρκόπουλου θα εμφανιστεί πλήρης σε αντίθεση με τον Άρη του Σούμποτιτς που θα στερηθεί των υπηρεσιών του διεθνή πλέι μέικερ εκτός και αν υπάρξει ανατροπή δεδομένων λίγο πριν το τζάμπολ στο PAOK Sports Arena.


Ενός παίκτη που ήταν από τους πιο σταθερούς, ειδικά στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς για τον Άρη, αποτελώντας κλειδί για τις δύο νίκες με τις οποίες αρχικά στο Αλεξάνδρειο είχε έρθει η ισοφάριση σε 1-1 και τρεις μέρες μετά στο μπρέικ και το 1-2 στο PAOK Sports Arena έχοντας σημαντική συμβολή στην ολική ανατροπή στο τέλος.


Απομένει να φανεί πλέον αν ο Μπόμπι Μπράουν, που έχει αναλάβει να καλύψει το κενό του, θα το κάνει πράξη εκτός και αν αυτό συμβεί με κάποιον άλλον από τους συμπαίκτες του στο κυνήγι του δεύτερου συνεχόμενου μπρέικ για τον Άρη ή αν το κενό του Σλούκα θα φανεί τόσο μεγάλο για την ομάδα του Σούμποτιτς.


Κι όσο για τον ΠΑΟΚ; Απομένει να φανεί αν θα αξιοποιήσει την ώθηση που θα πάρουν οι παίκτες του από την παρουσία των χιλιάδων φιλάθλων του στις κερκίδες του PAOK Sports Arena και συνάμα αν θα στηριχθεί στην τριπλέτα των Μάρσαλ-Ντόζιερ-Γκετσέφσκι, όπως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και πάλι στην έδρα του ή αν θα είναι πολυδιάστατος όπως την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο με λύσεις από όλους που αγωνίστηκαν.


Είτε ήρθαν από τον πάγκο όπως ο Ζβόνκο Μπούλιαν είτε ο Γιώργος Δέδας είτε ακόμη για δεύτερο παιχνίδι από τον Ντιόντε Κρίστμας σε συνδυασμό με τον ρόλο που έπαιξε η οργάνωση του Ντάντε Στίγκερς αλλά και η ελληνική θέληση των Μιχάλη Γιαννακίδη, Γιώργου Αποστολίδη και Νίκου Καλλέ.


Μέσα σε όλα ωστόσο στο τριήμερο που ακολούθησε σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σφραγίδα του Σούλη Μαρκόπουλου εντός και εκτός προπονήσεων από την παραμονή του τρίτου παιχνιδιού στο PAOK Sports Arena της περασμένης Τετάρτης αλλά και χθες, παραμονή της αποψινής μάχης.


Τη δική του δράση δεν αμέλησε ωστόσο και ο Σούμποτιτς σε όλο το διάστημα της σειράς και ακόμη περισσότερο μετά το μπρέικ της περασμένης Τετάρτης στο PAOK Sports Arena που με το 1-2 ο Άρης είχε βρεθεί μία νίκη μακριά από την επίτευξη του βασικού του στόχου όλης της χρονιάς.


Αλλά και αυτόν για τον οποίο ο Ελληνοσλοβένος τεχνικός είχε έρθει του Αγίου Βαλεντίνου αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης αντί του Ισραηλινού Σαρόν Ντρούκερ θέλοντας να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους να τους τονίσει εν όψει του τέταρτου ραντεβού της περασμένης Κυριακής ότι: «Τ ώρα δείξτε την μαγκιά σας».


Και όπως αποδείχθηκε δεν είχε άδικο ενώ μετά την λήξη του και χωρίς να πάψει να πιστεύει στους παίκτες είχε δηλώσει στην Συνέντευξη Τύπου πως έχει αρκετούς μάγκες παίκτες για ένα παιχνίδι όπως είναι το σημερινό στο PAOK Sports Arena.

Ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής;


Σε μία σειρά όπου ο Άρης είναι αλήθεια ότι είχε διαφορετικό πρωταγωνιστή σε κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά με αυτοί να ήταν οι Μπόμπι Μπράουν, Έντιν Μπάβτσιτς και Κώστας Σλούκας, Νίκος Χατζηβρέττας και Άντονι Κινγκ και Κώστας Χαραλαμπίδης και απομένει να φανεί ποιος θα είναι ο σημερινός. Εκτός και αν ο Άρης εμφανιστεί για πρώτη φορά στην σειρά των μικρών τελικών των πλέι οφ πολυφωνικός.


Όπως και να έχει όλες οι απαντήσεις θα δοθούνε το απόγευμα σε μία σειρά που είναι σίγουρο ότι έχει εξελιχθεί με την δική της αγωνία και σασπένς αλλά και ένα πέμπτο παιχνίδι που είναι βέβαιο ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.


Το πώς; Μετά την χθεσινή αποδοχή της πρότασης της ΚΕΔ από τους δύο αντιπάλους ώστε οι τρεις διαιτητές να είναι οι Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς και Σπύρος Γκόντας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ