STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το πρώτο "ταμείο" της Stoiximan.gr Basket League

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr κάνει έναν μίνι απολογισμό για τα πεπραγμένα των ομάδων της Stoiximan.gr Basket League, μετά την ολοκλήρωση του α' γύρου του πρωταθλήματος.

Ο α' γύρος της Stoiximan.gr Basket League ολοκληρώθηκε τυπικώς το απόγευμα της Δευτέρας (9/1), στη Χαλκίδα. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Κύμης Seajets , για να κάνει το 13/13 στο πρωτάθλημα.

Πέρα από αυτό όμως, είναι πολλά τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο α΄μισό. Από το αήττητο των "ερυθρολεύκων" και την εντός έδρας ασυνέπεια του Άρη, μέχρι το ξεπέταγμα του Κοροίβου και την αναιμική εικόνα των δύο ομάδων της Πάτρας.

Το Sport24.gr κάνει έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων των δεκατεσσάρων (14) ομάδων που συμμετέχουν φέτος στη Stoiximan.gr Basket League.

Ολυμπιακός (13-0)

Το 13/13 σε συνδυασμό με τα "διπλά" σε Nick Galis Hall και PAOK Sports Arena, και το +25 επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ φέρνουν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου "αγκαλιά" με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Θα πρέπει βέβαια οι "ερυθρόλευκοι" να παρουσιαστούν ακόμη πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι, αφού λίγο έλειψε να την... πάθουν απέναντι σε Δόξα Λευκάδας (εκτός) και Κολοσσό (εντός). Η κούραση από την EuroLeague είναι μεγάλη, συσσωρευμένη πλέον και η διαχείριση κάποιων παικτών θα είναι το μείζον για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη συνέχεια της regular season στη Stoiximan.gr Basket League.

Παναθηναϊκός Superfoods (12-1)

Το γεγονός ότι έφυγε από το ΣΕΦ με -25 στις αποσκευές του καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανατροπή της κατάστασης στο ΟΑΚΑ, σε είκοσι μέρες (30/1, 19:00). Οι "πράσινοι" δείχνουν σταθερότητα εντός των συνόρων, αφού δεν έχουν απειληθεί με ήττα σε κάποιο από τα παιχνίδια που πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Μοναδική εξαίρεση το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ, το οποίο όμως διασφάλισε ο Κρις Σίνγκλετον. Στον β' γύρο το "τριφύλλι" θα έχει όλους τους ξένους στη σύνθεσή του, αφού -δεν πρέπει να ξεχνάμε- ότι μέχρι στιγμής έπαιζε με μία ή δύο απουσίες, λόγω του σχετικού περιορισμού που υπάρχει.

ΑΕΚ (10-3)

Πήρε τα ντέρμπι με Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά έχασε αυτά απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι δεν απέφυγε ένα κακό αποτέλεσμα (ήττα από τον Κολοσσό), με αποτέλεσμα να δώσει δικαιώματα στις ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία. Ο Γιούρι Ζντοβτς ψάχνει τρόπους να βάλει τέλος στην "αιμορραγία" της ομάδας του στο "5", με τον Τσινεμέλου Ελονού να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Με αυτόν και τον Ντόνι ΜακΓκραθ στη σύνθεσή της στον β' γύρο, η "Ένωση" θα παρουσιαστεί διαφορετική, με μεγαλύτερο rotation. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν μπορούν οι "κιτρινόμαυροι" να κάνουν το κάτι παραπάνω, ήτοι να νικήσουν έναν εκ των δύο "αιωνίων".

Το πρώτο "ταμείο" της Stoiximan.gr Basket League

Άρης (8-5)

Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία του α' γύρου ήρθε για να επιτείνει τον προβληματισμό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχασε εντός έδρας όλα τα ντέρμπι που έδωσε (με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), δείχνοντας πως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το Nick Galis Hall . Ελαφρυντικό αποτελούν βέβαια οι πολλοί τραυματισμοί (ιδίως στη θέση "5") και η φυγή του Ντέβιν Μαρμπλ. Στον β' γύρο, καλείται να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της, εφόσον θέλει να πετύχει κάτι καλύτερο από την κατάληψη της τέταρτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Stoiximan.gr Basket League.

ΠΑΟΚ (7-6)

Πολλά τα προβλήματα για τον "δικέφαλο", που κρατάει ως μοναδικό θετικό το "διπλό" στο Nick Galis Hall. Κατά τα λοιπά έχασε εντός έδρας από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας (ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), παρουσιάζει αναιμική εικόνα και δεν δείχνει ικανός να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Παρότι έχει γηγενείς παίκτες με καλό βιογραφικό και δεδομένη ποιότητα, οι ξένοι του δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι Τζόρνταν Σάιμπερτ, Θαντ ΜακΦάντεν και Κιθ Κλάντον είναι οι πλέον συνεπείς ξένοι του ΠΑΟΚ, αυτοί που θα κρίνουν πόσο μακριά θα φτάσει στα playoffs.

Κολοσσός H Hotels (7-6)

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη αποδεικνύει για μια ακόμη χρονιά πως μπορεί να κάνει "ζημιές" και να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Έφτασε τον Ολυμπιακό στα όριά του, νίκησε εντός έδρας την ΑΕΚ, αλλά μακριά από το Βενετόκλειο έχει πανηγυρίσει μόλις μια φορά, κι αυτό είναι πρόβλημα για τη διεκδίκηση του "κάτι παραπάνω". Η επιστροφή του Τρέβορ Ρέλεφορντ και η επάνοδος του Χρήστου Σαλούστρου στη δράση άλλαξαν σημαντικά την ιστορία των "θαλασσί", που ελπίζουν πως μπορούν να εκτοπίσουν τον ΠΑΟΚ από την πρώτη πεντάδα.

Ρέθυμνο Cretan Kings (6-7)

Η έτερη ομάδα (μαζί με τον Κολοσσό) που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο α' μισό της Stoiximan.gr Basket League. Αν απέφευγε μάλιστα την εντός έδρας ήττα από τη Δόξα Λευκάδας, θα μιλάγαμε για ιδανικές καταστάσεις στην Κρήτη. Ο Τόνι Κωνσταντινίδης δείχνει ικανός να κουμαντάρει το καράβι του Ρεθύμνου, το οποίο παλεύει να επιστρέψει στην σταθερότητα και την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Κύμη Seajets (5-8)

Αν και νεοφώτιστη, η Κύμη δεν δείχνει να... φοβάται για την παραμονή. Έχει συνέπεια και είναι αποτελεσματική στα παιχνίδια που πρέπει να πάρει, παρουσιάζεται πιο σταθερή από τις υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Ο Τζόρνταν Μόργκαν και ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν κάνουν τη διαφορά και μαζί με τους γηγενείς συνθέτουν ένα εξαιρετικό και αξιόμαχο σύνολο. Ο Βασίλης Μπρατσιάκος συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά στους "μπλε", τους οποίους άλλωστε οδήγησε από τα τοπικά στην πρώτη κατηγορία μέσα σε μια εξαετία.

Κόροιβος (4-9)

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν η Νο1 υποψήφια ομάδα για υποβιβασμό. Ο Ντίνος Καλαμπάκος όμως, έχει κάνει πράγματα και θαύματα σε αυτόν τον α' γύρο. Οι τέσσερις νίκες που έχει πάρει ο Κόροιβος μοιάζουν λίγες, αλλά είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός αριθμός. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι μεγαλύτερος, αφού τα παιχνίδια με Άρη (εντός), ΠΑΟΚ (εντός) και Κολοσσό (εκτός) κρίθηκαν στο σουτ. Η πιο μαχητική ομάδα της Stoiximan.gr Basket League κι αυτή που έχει ξεπεράσει κατά πολύ το αγωνιστικό της ταβάνι. Αποκάλυψη ο Κεν Μπράουν, ο οποίος είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, σε πόντους και ασίστ!

Το πρώτο "ταμείο" της Stoiximan.gr Basket League

Λαύριο DHI (4-9)

Η αλήθεια είναι ότι θα περίμενε κανείς από το Λαύριο να τα πάει καλύτερα και να βρίσκεται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Οι "κυανοκίτρινοι" έχουν προβληματίσει ως ένα βαθμό με την εικόνα τους, αλλά δύσκολα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την εξασφάλιση της παραμονής. Ο Ντε Μάριους Μπολντς και ο Στίβεν Γκρέι είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ η επιστροφή του Τζαμάλ Νίξον ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την περιφέρεια. Αυτό που λείπει από το Λαύριο είναι μια μεγάλη νίκη που θα το βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά.

Προμηθέας Πατρών (4-9)

Με τον προϋπολογισμό που έχει, θα έπρεπε να παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν όψει των playoffs. Αντ' αυτού βρίσκεται στην κουβέντα περί σωτηρίας, κάτι που -υπό φυσιολογικές συνθήκες- δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Ο Βαγγέλης Αγγέλου αντικατέστησε τον Νίκο Βετούλα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αλλάξει η κατάσταση. Η διοικητική ηρεμία και φερεγγυότητα είναι δύο στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως επίσης το γεγονός πως ο Προμηθέας Πατρών δίνει την εντύπωση πως εύκολα ή δύσκολα θα "καθαρίσει" με την παραμονή.

Τρίκαλα Aries (4-9)

Ούτε ζέστη, ούτε κρύο για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, εκμεταλλεύεται την έδρα της, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ξεφύγει από την τελευταία δυάδα. Τι είναι αυτό το "κάτι παραπάνω": Εκτός έδρας νίκες, αφού έχει πανηγυρίσει μόλις μια φορά μακριά από το "σπίτι" της, κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Αν καταφέρει να κάνει δύο εκτός έδρας νίκες στον β' γύρο και παραμείνει συνεπείς στη θεσσαλική πόλη, θα τα καταφέρει στο τέλος.

Απόλλων Πατρών Carna (4-9)

Ο Κώστας Μέξας αποχαιρέτησε την αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού οι "μελανόλευκοι" απογοήτευσαν στον α' γύρο. Χωρίς νίκη μακριά από την Πάτρα, με προβληματική εικόνα και ξένους που δεν πείθουν, ο Απόλλων Πατρών βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αντί να παλεύει για την είσοδο στα playoffs. Ο προβληματισμός είναι έντονος, ενώ μέσα σε όλα ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός του Σοφοκλή Σχορτσανίτη για να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Ο θηριώδης σέντερ θα μπορούσε να αλλάξει την... ιστορία για την αχαϊκή ομάδα, η οποία πλέον αναζητά προπονητή και ευκαιρίες για να "ξεκολλήσει" από τα χαμηλά πατώματα.

Δόξα Λευκάδας (3-10)

Εντός έδρας είναι άλλη ομάδα, σε σχέση με αυτό που βλέπουμε μακριά από τη Λευκάδα. Ο Χάρης Μαρκόπουλος ατύχησε να δει τον Ντεζ Ουέλς να φεύγει κακήν κακώς από το νησί, χάνοντας τον κορυφαίο παίκτη του. Έκτοτε οι νησιώτες παλεύουν να βρουν ισορροπία και ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ. Η φυγή του ηγέτη τους κόστισε σημαντικά. Μένει να δούμε αν θα βρει τρόπο να κλείσει την "τρύπα" εκ των έσω. Όπως και να το κάνουμε πάντως, το έργο της Δόξας Λευκάδας είναι εξαιρετικά δύσκολο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ