STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το ESPN κατατάσσει τις λίγκες και υποβαθμίζει την ελληνική

Το ESPN κατατάσσει τις λίγκες και υποβαθμίζει την ελληνική

Το ESPN κατέταξε τις μπασκετικές λίγκες του κόσμου (εκτός ΝΒΑ) και συμπεριέλαβε την Stoiximan.gr Basket League στην 12άδα. Δείτε σε ποια θέση.

Ο Fran Fraschilla, που ειδικεύεται στο κολεγιακό μπάσκετ, έγραψε στο Espn.com για τις καλύτερες λίγκες πλην ΝΒΑ, αναφέροντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως και το αν φιλοξενούν prospects για το ΝΒΑ.

Ο αρθρογράφος αναφέρει και το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό που τη δεκαετία του '90 θεωρείτο το "κορυφαίο της Ευρώπης". Τα τελευταία χρόνια, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης έχει πέσει κατά πολύ σε επίπεδο. Σήμερα παραμένει μια λίγκα σκληρή και ανταγωνιστική, που κοσμείται από την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που μοιάζουν με το μεγάλο χαλί που κρύβει τα προβλήματα που συσσωρεύονται από κάτω.

Ο Fran Fraschilla κατέταξε την Stoiximan.gr Basket League στο Νο9, κάτω από το γαλλικό ή το ιταλικό πρωτάθλημα, γράφοντας ότι: "η λίγκα πάντα ήταν ισχυρή με δύο εξαιρετικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που βρίσκονται στην Αθήνα και συνθέτουν μια από τις πιο "καυτές" μονομαχίες στον κόσμο". Και συνεχίζει: "Ονομάζεται "η μητέρα των μαχών". Η κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό κρατά από τη δεκαετία του ΄40, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια οι δύο ομάδες έχουν συγκρουστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στην Euroleague πάνω από 75 φορές, οι 16 εκ των οποίων στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αντίστοιχα έντονη είναι και η αντιπαλότητα των δύο ομάδων στο ποδόσφαιρο".

Η λίστα του Espn.com είναι η εξής:

1. Euroleague

2. Ισπανικό πρωτάθλημα (ACB)

3. Τουρκικό πρωτάθλημα (BSL)

4. VTB League

5. Γερμανικό πρωτάθλημα (BBL)

6. Ιταλικό πρωτάθλημα (LBA)

7. Γαλλικό πρωτάθλημα (LNB)

8. Αδριατική Λίγκα (ABA)

9. Ελληνική Α1 (Stoiximan.gr Basket League)

10. Πρωτάθλημα Αυστραλίας (NBL)

11. Λιθουανικό πρωτάθλημα

12. Κινέζικο πρωτάθλημα (CBA).

Συμπερασματικά το ότι οι Αμερικάνοι έχουν τέτοια αντίληψη για το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει μάλλον να μας προβληματίζει. Κι αν υπολείπεται του ισπανικού και του τουρκικού (τουλάχιστον από άποψη ανταγωνισμού και μπάτζετ), ή ακόμη και του γερμανικού, το επίπεδο και η ποιότητα των Ελλήνων παικτών και προπονητών ανυψώνει τη λίγκα συνολικά πάνω από τα φτωχά στάνταρ του ιταλικού και του γαλλικού, πόσο μάλλον της παρηκμασμένης Αδριατικής λίγκας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ