STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το 7/9 του Πεδουλάκη και η πρώτη φορά με Σφαιρόπουλο

Το 7/9 του Πεδουλάκη και η πρώτη φορά με Σφαιρόπουλο

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετωπίζει τον Αργύρη Πεδουλάκη στη μονομαχία των πάγκων στους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ποιος έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις; Το Sport24.gr έχει την απάντηση.

Οι προπονητές κάνουν μεγάλο μέρος της δουλειάς, αλλά όχι ολόκληρη. Έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν σχεδιάσει/προετοιμάσει ένας προπονητής, αν το πλάνο δεν αποτυπωθεί στον δέοντα βαθμό στο παρκέ, δεν έχει αξία.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μονομαχίες των τελικών θα είναι αυτή ανάμεσα σε Γιάννη Σφαιρόπουλο και Αργύρη Πεδουλάκη. Αμφότεροι δεν είναι πρωτάρηδες σε τελικούς, ούτε σε μονομαχίες "αιωνίων" με φόντο τον τίτλο. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο ένας θα αντιμετωπίσει τον άλλον σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί -δεδομένης της μακράς πορείας τους στους ελληνικούς πάγκους- στο παρελθόν έχουν κοντραριστεί ουκ ολίγες φορές. Ποτέ όμως στο πλαίσιο των "αιώνιων" μονομαχιών. Από την εποχή που ο "Άρτζι" βρισκόταν στον ΠΑΟΚ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Κολοσσό, μέχρι το τελευταίο τους συναπάντημα πριν από μία διετία.

Θα μπορούσαν μάλιστα να συναντηθούν πολύ πριν το 2010, όταν ο Κολοσσός του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποδέχθηκε το Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντομη περίοδο της παρουσίας του πρώτου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, στο β' μισό της σεζόν 2000-'01. Το Περιστέρι αλώνει την Πυλαία (73-64) και μία εβδομάδα αργότερα αποχωρεί ο Κώστας Φλεβαράκης από τον "δικέφαλο", αφήνοντας στη θέση του πρώτου προπονητή τον μέχρι πρότινος βοηθό του.

Οι μονομαχίες των δύο αφορούν λοιπόν, ως επί το πλείστον, τους αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, κατά την κοινή τους θητεία στον πάγκο των δύο ομάδων. Πρόδηλο είναι λοιπόν πως ο "Άρτζι" έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μετρώντας εφτά νίκες και δύο ήττες. Το πρώτο αρνητικό -για εκείνον- αποτέλεσμα αφορά την εκτός έδρας ήττα του Περιστερίου από τον Κολοσσό (το 2010-'11), ενώ το δεύτερο στην εντός έδρας επικράτηση του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού στη regular season της σεζόν 2012-'13, κατά την οποία οι δύο τους τα (ξανα)είπαν στην post season, με το "τριφύλλι" όμως να παίρνει "σκούπα" και να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στους τελικούς.

Τρία χρόνια μετά λοιπόν, μετά την τελευταία του νίκη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να ξανακερδίσει τον Αργύρη Πεδουλάκη και να βάλει μπροστά στο σκορ των τελικών τον Ολυμπιακό. Στην πρώτη του "αιώνια" μονομαχία με τον "Αρτζι" καλείται να κατευθύνει τους "ερυθρόλευκους" με τέτοιο τρόπο, ώστε να έρθει ο "άσος" και αυτόματα το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

2010-'11 (Κολοσσός - Περιστέρι)

Κολοσσός - Περιστέρι 67-58

Περιστέρι - Κολοσσός 64-55

2012-'13 (Παναθηναϊκός - Πανιώνιος)

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 75-61

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 63-56

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 84-61

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 81-55

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 62-64

2013-'14 (Παναθηναϊκός - Πανιώνιος)

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 90-65

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 64-69

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ