STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σκουρτόπουλος: "Καταπληκτική εμφάνιση στο α' ημίχρονο"

Σκουρτόπουλος: "Καταπληκτική εμφάνιση στο α' ημίχρονο"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Πανιωνίου κόντρα στον Άρη έμεινε κόουτς Θανάσης Σκουρτόπουλος. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Θανάσης Σκουρτόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την πέμπτη νίκη των παικτών του στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά απέναντι στον Άρη.

" Σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Μετά από μια κακή ήττα στην Ευρώπη αντιδράσαμε", ανέφερε ο Σκουρτόπουλος και συμπλήρωσε:

" Ένα παιχνίδι κόντρα στην Οστάνδη, το οποίο παλέψαμε αλλά στο τέλος χάσαμε τον έλεγχο. Παρότι είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας για να προετοιμαστούμε, η ομάδα έδειξε σοβαρότητα και σεβασμό στον Άρη. Διαπιστώσαμε στο βίντεο πως πρόκειται για μια καλή και σοβαρή ομάδα.

Κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο όπου λειτουργήσαμε καλά, είχαμε κάποιες πολύ καλές φάσεις και φτάσαμε σ’ αυτήν την πολύ σημαντική νίκη. Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη και τώρα το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό. Αυτό θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε σ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Βαγγέλη (σ.σ. Αγγέλου) και ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα για εκείνον και την ομάδα".

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε: " Είναι μια σημαντική νίκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Περιμέναμε ένα πιο σκληρό παιχνίδι, αλλά η αγωνιστική μας κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταλυτική. Δεν ξέρω αν αγγίξαμε τη τελειότητα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο μας βγήκαν κάποια πράγματα, είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα και βάλαμε τα σουτ στην επίθεση".

Αγγέλου: "Δίκαια νίκησε ο Πανιώνιος"

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου: " Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο, κέρδισε δίκαια, σε ένα άσχημο βράδυ για μας. Το πράγμα που μας στενοχωρεί πολύ είναι ότι κάνουμε μια προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και σήμερα καταλαβαίνω την αγανάκτησή του. Είναι μεγάλη και βαριά η φανέλα και πονάνε αυτές οι εμφανίσεις.

Για μπάσκετ δεν μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί και μόνο να δει κανείς την αναλογία ασίστ και λαθών. Έχουμε πολά να λύσουμε τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Έχουμε χωρίσει την προσπάθεια μας σε μικρούς στόχους. Ο πρώτος ήταν τα τρία παιχνίδια που πέρασαν και παράλληλα έχουμε σκοπό, μέσα από συνεννόηση με το ιατρικό τιμ και τους γυμναστές να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε άλλους δείκτες για να αντιμετωπίσουμε τα αμυντικά κενά και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κίνηση στην επίθεση.

Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ χωρίς να σκέφτεται ομαδικά, χρειαζόμαστε λίγο καιρό. Σε 4-5 βδομάδες η ομάδα θα έχει στιλ, θα έχει αυτοπεποίθησημ θα πολεμάει και τέτοιες εμφανίσεις θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Είδατε την ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα, την Εφές Πίλσεν, την Φενερμπαχτσέ, τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό να παρουσιάζουν παρόμοια προβλήματα σε άλλη ποιότητα και επίπεδο βέβαια.

Εμείς αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε και αυτό γίνεται σε δύο μερη. Στην προπόνηση και στο παιχνίδι. Λυπάμαι πολύ, συνεχίζουμε και στηρίζουμε τους παίκτες μας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις".

Σε ερώτηση πόσο άσχημα πήγαν τα πράγματα βάσει όσων είχε σχεδιάσει απάντησε: " Αυτά που είχαμε σχεδιάσει ο Πανιώνιος τα ανέτρεψε όλα. Πάντα μια ομάδα όταν παρουσιάζει τέτοια εικόνα την βασική ευθύνη την έχει ο προπονητής. Δεν βελτιώνεται η εικόνα με το να μιλάμε, αλλά με πράξεις, στο γήπεδο, να δούμε τι λάθη κάναμε. Η συζήτηση έρχεται μέσα από την προπόνηση και το βίντεο".

Ερωτηθείς για τον Κόλεμαν είπε: " Δεν έχει συμφωνήσει ο Άρης με τον Κόλεμαν. Ο Άρης προσπαθεί με τη χημεία που έχει ανάλογα με τις επιλογές που έχει να μεγαλώσει το βάθος του. Ο Χαντ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Αν δείτε τις ακτινογραφίες του υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πηγαίνει σε ταχύτητα με αυταπάρνηση, δεν είναι ο παίκτης να μας δώσει στοιχεία που δεν έχουμε. Ήρθαμε σε επαφή με τον Κόλεμαν, συζητήσαμε μαζί του, του εξηγήσαμε τι ζητάμε. Δεν έχει απαντήσει και τον περιμένουμε μέσα στα όρια που του έχουμε πει".

Και κατέληξε: " Υπάρχουν κάποιοι δείκτες στους οποίους έχουμε εστιάσει. Κάποιοι παίκτες είναι καταπονημένοι, καταπονήθηκαν και ψυχολογικά και σωματικά στην προετοιμασία. Προσπαθούμε με τους ανθρώπους να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε ένα πλάνο με στόχο, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Σήμερα έχουμε αυτή την απογοήτευση, γιατί και η ομάδα περιμένει τον κόσμο, αλλά ήρθε ανάποδα το παιχνίδι. Δεν κατεβάζεις το κεφάλι ποτέ. Αν μπορούμε να μεγαλώσουμε το βάθος των έμπειρων παικτών και μέχρι την πρώτη διακοπή να βγάλουμε δύο νεαρά παιδιά για να μεγαλώσει το ροτέισον, θα είναι καλό".

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος δήλωσε: " Δεν έχω να πω πολλά μετά από αυτή την ήττα. Προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά πέσαμε σε μια από τις χειρότερες μέρες μας. Δουλεύουμε σκληρά όλα τα παιδιά κάθε μέρα, για να αλλάξουμε εικόνα και σιγά σιγά πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Δεν στεκόμαστε σε αυτή την ήττα και δεν πρέπει να το κάνουμε γιατί έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας".

Σε ερώτηση για το τι έφταιξε και ο Άρης παρουσίασε αυτή την εικόνα απάντησε: " Είναι η κακή μέρα, δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εξήγηση, δεν ακολουθήσαμε όσα μας είπε ο προπονητής μας. Βήμα βήμα θα ανταποκριθούμε και πρώτα από όλα θα γίνουμε ομάδα".

Σαρικόπουλος: "Δείξαμε απάθεια"

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος υποστήριξε πως ο Άρης έδειξε απάθεια σαν ομάδα απέναντι στον Πανιώνιο ενώ ο Ευθύμης Τσακαλέρης δήλωσε πως ο χρόνος θα φέρει σημάδια βελτίωσης.

Ο Άρης έδειξε απάθεια το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο και για αυτό ηττήθηκε με 82-60 από τον Πανιώνιο, και την διαφορά να είχε φθάσει και στους 31 πόντους, σύμφωνα με τον Ζήση Σαρικόπουλο.

Κι όσο για τον Ευθύμη Τσακαλέρη μίλησε για μία βαριά ήττα όπου οι παίκτες του Άρη δεν έκαναν αυτά που τους είχανε ζητήσει οι προπονητές τους.

«Δείξαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο. Δώσαμε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να βάλει εύκολα σουτ και να διεισδύσει κοντά στο καλάθι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο μιλήσαμε με τον κόουτς προσπαθήσαμε να συμμαζέψουμε κάπως τα πράγματα όμως δεν ήταν αρκετή η προσπάθεια μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Σαρικόπουλου.

Μιλώντας δε επί προσωπικού είπε: «Προσωπικά με στεναχώρησε η απάθεια που είχαμε σαν ομάδα μπορώ να πω πως με στεναχώρησε περισσότερο η εμφάνιση που δείξαμε παρά η ήττα. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω να μας γίνουν μάθημα τα λάθη που κάναμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς που είναι πολύ σημαντικά. Η σημερινή εμφάνιση ήταν η χειρότερη που μπορούσαμε να κάνουμε και δεν πιστεύω πως θα επαναληφθεί τέτοιο κακό παιχνίδι από μέρους μας».

Κι όσο για τον Τσακαλέρη αναφερόμενος στην εμφάνιση του Άρη υποστήριξε: «Ξέραμε όλοι ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές μας και γνωρίσαμε μια βαριά ήττα μέσα στο γήπεδο μας. Δουλεύουμε με τον κόουτς Αγγέλου περίπου τρεις εβδομάδες. Με τον καιρό θα παρουσιαστούμε πιο βελτιωμένοι. Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε πάνω στα λάθη που κάναμε σήμερα και να τα αποφύγουμε στην συνέχεια».

Ενώ για τον ίδιο ο 23χρονος φόργουορντ του Άρη είπε: «Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να δίνω ενέργεια στην ομάδα. Δυστυχώς σήμερα αυτή δεν ήταν αρκετή για να πάρουμε το ματς. Κοιτάμε την συνέχεια και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας».

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ