STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ήταν ένα επιτυχές τεστ"

Σφαιρόπουλος: "Ήταν ένα επιτυχές τεστ"
INTIME SPORTS

Μετά την ήττα από τον Άρη για το Κύπελλο, στόχος στο στρατόπεδο του Πανιωνίου ήταν η ανόρθωση του ηθικού των παικτών σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Διαβάστε τι είπε επίσης ο Θανάσης Γιαπλές

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα επί του Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στη σημασία της αντίδρασης του Πανιωνίου μετά την ήττα στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Άρη.

Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να έχει κερδίσει και με μεγαλύτερη διαφορά, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

"Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μας μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. Θέλαμε πολύ τη νίκη σήμερα, γιατί δεν έπρεπε να επηρεαστεί η προσπάθεια μας στο πρωτάθλημα. Το κύριο μέλημα μας την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να ανορθώσουμε το ηθικό των παικτών και να δουλέψουμε, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για το δύσκολο ματς", σχολίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για να συνεχίσει:

"Ο Πανιώνιος δεν είχε νικήσει ποτέ το Ρέθυμνο εντός έδρας για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ήταν ένα τεστ, που το βγάλαμε με επιτυχία, όχι μόνο για την νίκη, αλλά για την συνολική προσπάθεια. Πήγαμε τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο από τη δεύτερη περίοδο και κρατήσαμε τον έλεγχο με κενά διαστήματα, στα οποία το Ρέθυμνο έδειξε την ποιότητα του. Στο τέλος μας επηρέασε λίγο η κούραση και δεν λειτουργήσαμε καλά ομαδικά στην επίθεση. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και με μεγαλύτερη διαφορά.

Σημασία, όμως, έχει ότι αντιδράσαμε, όχι η διαφορά. Παίζαμε με μια από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, που πιάνει και τη φετινή σεζόν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Γι’ αυτό δίνω διπλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας.

Ευχαριστούμε τον κόσμο, που ήρθε και χειροκρότησε τους παίκτες. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές. Η ομάδα βρίσκεται στο υψηλότερο βαθμολογικά επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ενώ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup μετά από αρκετό καιρό. Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα και να «πολεμήσουμε» για τους αγώνες, που έρχονται".

Γιαπλές: "Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πανιώνιος είναι η 3η καλύτερη ομάδα"

Από την πλευρά του ο Θανάσης Γιαπλές είπε: "Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την ευρωπαϊκή πορεία του και τη συνολικότερη πορεία του στη φετινή σεζόν. Είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί την τρίτη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Δουλέψαμε αρκετά γι’ αυτό το ματς, δεν μπορώ να μην πω πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Είχαμε στον αγώνα περισσότερες κατοχές της μπάλας, τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε. Ο Πανιώνιος νίκησε δίκαια.

Μένουμε με το παράπονο ότι χάσαμε 10 εύκολες φάσεις, τρία καρφώματα και αρκετά λέι απ, και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είναι θέμα συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης και δουλειάς. Μπορούσαμε να προβληματίσουμε περισσότερο τον Πανιώνιο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ