STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Σημαντικό το πρώτο ημίχρονο"

Σφαιρόπουλος: "Σημαντικό το πρώτο ημίχρονο"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο ότι ο Ολυμπιακός έκανε καλό ξεκίνημα κόντρα στον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε πως μέτρησε η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και μίλησε για τους τραυματισμούς των Λαφαγιέτ και Σλούκα.

Στη συγκέντρωση που είχε ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο κόουτς των "ερυθρόλευκων", Γιάννης Σφαιρόπουλος ο οποίος "έμεινε" και στην καλή απόδοση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα είπε: "Σήμερα είχαμε ένα ζητούμενο, το πώς θα αντιδράσουμε μετά από ένα κακό ματς στην Ευρωλίγκα. Θέλαμε να διορθώσουμε λάθη του προηγούμενου αγώνα. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, σταματήσαμε στην πρώτη περίοδο τον ΠΑΟΚ που έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, στο πρώτο δεκάλεπτο πήραμε διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων. Ηταν σημαντικό αυτό. Στην δεύτερη περίοδο λειτουργούσαμε ξανά καλά και γενικά το πρώτο ημίχρονο καθόρισε το ματς. Είχαμε πάρει διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο περιμένοντας την αντίδραση του ΠΑΟΚ, λειτουργήσαμε σωστά σε άμυνα και επίθεση Ο ΠΑΟΚ έβαλε κάποια σουτ αλλά πάντα είχαμε λύσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Θέλαμε να δείξουμε σήμερα το καλό μας πρόσωπο. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ".

Για τα προβλήματα τραυματισμών των Λαφαγιέτ και Σλούκα: "Και οι δυο αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού. Ο Λαφαγιέτ πάτησε άσχημα πάνω στο πόδι του Βον. Θα δούμε αύριο, στις εξετάσεις που θα κάνει . Ο Σλούκας έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα πίσω στον προσαγωγό. Δεν ήταν τόσο σοβαρό. Θα δούμε αύριο και γι' αυτόν".

Για το αν έδειξε ο Ολυμπιακός πως μπορεί και δίχως τον Σπανούλη: "Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ο αρχηγός μας, με μεγάλη αξία και όλη η Ευρώπη υποκλίνεται μπροστά του. Είναι σημαντικό να λειτουργούμε σωστά και με τον Σπανούλη αλλά και δίχως αυτόν, στην ομαδικότητά μας σε επίθεση και άμυνα. Ολοι οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως είναι σημαντικοί. Είναι επιλεγμένοι για να παίρνουμε τίτλους. Εδειξε η ομάδα πως είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και με τον Σπανούλη αλλά και δίχως αυτόν. Εχουμε κι άλλους τραυματισμούς, όπως με τον Πέτγουει, τον Τσαιρέλη και τον Κατσίβελη αλλά η ομάδα παίζει καλά. Το ζητούμενο είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς και να μην χαλάσει το παιχνίδι της ομάδας".

Για το αν ο Ολυμπιακό έχει φτάσει στο καλύτερό του επίπεδο: "Οχι. Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι έτοιμη στα πλέι οφ. Ηδη έχουμε τους Παπαπέτρου και Αγραβάνη που έμειναν για καιρό εκτός λόγω τραυματισμών και θέλουν χρόνο για να επανέλθουν. Δεν είμαστε στο 100%, θα το δείξουμε όταν είμαστε πλήρης".

Για το αν ο Ολυμπιακός έκανε σήμερα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο: " Δεν το βλέπουμε έτσι. Κοιτάμε το επόμενο βήμα και αυτό είναι το επόμενο ματς στην Ελλάδα. Εχουμε βέβαια πριν την Ευρωλίγκα. Κοιτάμε πάντα το επόμενο ματς και παλεύουμε κάθε ματς ξεχωριστά".

Λοτζέσκι: "Ημασταν συγκεντρωμένοι"

Ο Ματ Λοτζέσκι είπε: "Ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, έχει δυναμικό κοινό και γνωρίζαμε πως θα ήταν δύσκολο ματς. Μετά την ήττα από την Φενέρ, θέλαμε να δούμε πώς θα αντιδράσουμε και γνωρίζοντας πως έλειπε ο Σπανούλης, όλοι έπρεπε να παίξουμε λίγο παραπάνω. Ημασταν συγκεντρωμένοι, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε από την αρχή ένα εύκολο προβάδισμα".

Μαρκόπουλος: "Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε αποφασιστικότητα απέναντι στον Ολυμπιακό και στάθηκε στην κακή αμυντική παρουσία του "Δικεφάλου".

Συγκεκριμένα είπε: " Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη του αν και δεν παίξαμε καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος του αγώνα. Κάναμε ένα από τα χειρότερά μας πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα. Δεχτήκαμε 18 πόντους και εκεί τελείωσε όλο το ματς. Ημασταν άτονοι, δεν ήμασταν αποφασιστικοί και δεν κάναμε έξυπνα φάουλ. Οταν κάνεις λάθη απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν ελπίζεις σε κάτι καλύτερο. Προσπάθησαν μετά οι παίκτες αλλά ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να είμαστε στη συνέχεια πιο έτοιμοι. Ελπίζουμε να έχουμε πιο έτοιμους τους τραυματίες και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του πρωταθλήματος".

Για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ: " Δεν παίξαμε άμυνα. αφήσαμε λέι απ κάτω από το καλάθι. Δεν σταματήσαμε τους αιφνιδιασμούς του Ολυμπιακού".

Για την κακή παρουσία στην επίθεση: " Στην επίθεση μπορείς να βάλεις ή να μη βάλεις ένα καλάθι. Πετύχαμε 34 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε ένα μικρό σκορ αλλά το κακό είναι πως δεχτήκαμε 48 πόντους. Σίγουρα δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε".

Για το αν δημιουργείται πλέον πίεση για νίκες για την τρίτη θέση: " Ο στόχος της τρίτης θέσης δημιουργείται από την καλή κατάσταση που είχαμε στον πρώτο γύρο. Είμαστε σε μια θέση που μπορούμε να βγούμε τρίτοι. Υπάρχει στρες και άγχος, όπως σε κάθε ματς".

Για το αν είναι υπερβολική η τρίτη θέση με δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ: "Δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, αν ήταν έτσι με ποιο σκεπτικό παίξαμε με τον Ολυμπιακό;".

Για το αν ο ΠΑΟΚ φοβήθηκε το ματς: "Δεν νομίζω πως φοβηθήκαμε το ματς αλλά δεν κάναμε αυτό που έπρεπε".

Σαλούστρος: "Εχουμε έξι τελικούς"

Ο Χρήστος Σαλούστρος ανέφερε: " Ηταν δύσκολο ματς,. θέλαμε να μπούμε δυνατά αλά δεν τα καταφέραμε. Δεν κανάνε πράγματα που σχεδιάσαμε. Είχαμε νεκρά διαστήματα. Εχουμε έξι ματς τελικούς που αν τους κερδίζουμε, εξασφαλίζουμε την τρίτη θέση. Είναι ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχει πάρει παίκτες και ήταν ανταγωνιστική με τους δύο μεγάλους. Προχωράμε όμως και πάμε να πάρουμε τα έξι ματς για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ".

Για τα νεκρά διαστήματα του ΠΑΟΚ και που οφείλονται: "Υπήρξε έλλειψη ενέργειας. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στην πίεση και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Οταν προσπαθείς να μειώσεις και δέχεσαι ένα καλάθι που είναι μαχαιριά, η ψυχολογία σου μειώνεται. Δεν μπορούμε όμως να πούμε πως αυτά φέρανε την ήττα. Από την αρχή μπήκαμε άσχημα".

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ: "Ο Ολυμπιακός είχε καλά ποσοστά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες... Κάναμε ένα κακό ματς, κάναμε ίσως το χειρότερο ματς εντός έδρας. Κοιτάμε μπροστά. Το Σάββατο παίζουμε με μια ομάδα που παλεύει για την κατηγορία".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ