STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Αφοσιωνόμαστε στο ΟΑΚΑ"

Σφαιρόπουλος: "Αφοσιωνόμαστε στο ΟΑΚΑ"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως ο Ολυμπιακός έχει την απαραίτητη συγκέντρωση και σοβαρότητα μετά από την πρόκριση στο Final Four, τονίζοντας πως προέχει το σαββατιάτικο (02/05, 19:0) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Πανιώνιο. Αντίθετα επιβλήθηκε με 108-65 και πλέον στρέφεται στη σαββατιάτικη (02/05, 19.00) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει την πρώτη θέση στην κατάταξη και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκαθάρισε μετά τη νίκη επί των "κυανέρυθρων" ότι οι Πειραιώτες σκέφτονται μόνο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όχι το Final Four.

"Είναι δύσκολο μετά από μια μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη βρεις συγκέντρωση και παίξεις για το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα για να το κάνουμε. Σεβαστήκαμε τον εαυτό μας και τον αντίπαλο και ήμασταν συγκεντρωμένοι και σοβαροί όπως πρέπει να είμαστε πάντα. Να τονίσω ότι είχαμε 34 ασίστ και 5 λάθη. Είναι ένα καλό νούμερο που δείχνει ομαδικότητα σε επίθεση και άμυνα" ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: "Συνεχίζουμε… Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο και αφοσιωνόμαστε σε αυτό. Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και εύχομαι να γίνει η επανεκκίνηση και επιστρέψει μεγάλα σαλόνια γιατί εκεί του αξίζει".

Σε ερώτηση για το αν το ματς με τον Παναθηναϊκό θα επηρεάσει την ομάδα στο Final Four, ο Έλληνας προπονητής εξήγησε πως: "Δεν μπορεί να επηρεάσει. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο… Επιπλέον μεσολαβούν άλλα δύο παιχνίδια πριν από το Final Four μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό. Σκεφτόμαστε μεμονωμένα αυτό το ματς. Το Final Four το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας. Θα το σκεφτούμε όταν θα έρθει η ώρα".

Ο Δημήτρης Αγραβάνης τόνισε από την πλευρά των παικτών: "Ήταν ένα ένα ματς πρωταθλήματος έπειτα από αρκετό καιρό λόγων των υποχρεώσεών μας στην Euroleague. Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ λόγω του ντέρμπι του Σαββάτου (02/05) με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ήμασταν απόλυτα σοβαροί και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη".

Χουγκάζ: "Με μπαλώματα, δεν κάνεις ομάδα"

Ο Κρις Χουγκάζ επισήμανε ότι ο Πανιώνιος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και εξήγησε πως οι "κυανέρυθροι" στερούνται ομοιογένειας εντός κι εκτός γηπέδου.

"Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να γίνε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα μου. Όταν δεν υπάρχει προετοιμασία, δεν μπορεί να υπάρξει και ανάλυση. Η ομάδα είναι σε μία διαδικασία και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν θέλω να τα επαναλαμβάνω κάθε εβδομάδα. Η ομάδα του Πανιωνίου είναι μεγάλη, αυτό θα το λέω κάθε φορά. Έχει βγάλει αθλητές, παίκτες και προπονητές κι ελπίζω αυτό το βήμα το πίσω να αποτελέσει την φόρα για να ξαναβρεθεί ο Πανιώνιος εκεί που του αξίζει.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πορεία του. Είναι πάντα σημαντικό μία ελληνική ομάδα να βρίσκεται ψηλά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον κόουτς Σφαιρόπουλο και στον Ολυμπιακό στο Final Four και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κατέβει η ομάδα. Είμαι ο τέταρτος προπονητής, έχουν αλλάξει διοικήσεις και με όλα αυτά τα μπαλώματα δεν μπορείς να κάνεις ομάδα. Η ομάδα βασίζεται στην ομοιογένεια εντός κι εκτός γηπέδου. Όταν αυτά απουσιάζουν, τα προβλήματα καταλήγουν μέσα στο παρκέ".

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος από την πλευρά των παικτών του Πανιωνίου είπε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος με πολλή δουλειά και προσπάθεια έφτασε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Εμείς είχαμε τις ατυχίες μας και με όσα έχουν συμβεί, δεν καταφέραμε να προετοιμαστούμε σωστά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη κι εύχομαι τα καλύτερα για το Final Four".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ