STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: ''Κάθε νίκη μας δίνει εμπιστοσύνη''

Σάκοτα: ''Κάθε νίκη μας δίνει εμπιστοσύνη''

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έφτασε αισίως τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ως κόουτς της ΑΕΚ ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. ''Διδακτική ήττα'' το αποτέλεσμα για τον Άρη Λυκογιάννη.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον Κολοσσό και ξεκαθάρισε ότι κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση στην ''Ένωση''.

''Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια τον Κολοσσό. Ίσως, βέβαια, η διαφορά να μην είναι ενδεικτική. Είμαστε ικανοποιημένοι με την άμυνά μας, σήμερα. Είναι εύκολο να δει κανείς τα νούμερα, όμως αν κάποιος δεν παρακολούθησε τον αγώνα, σίγουρα δεν είδε την πολύ καλή δουλειά που έκαναν ο Κασελάκης, ο Σαρικόπουλος και ο Ουίλιαμσον. Μας έδωσαν σημαντικές βοήθειες. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, κάθε νίκη μας δίνει εμπιστοσύνη για το μέλλον. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μια θέση που θα αξίζει στην ΑΕΚ'' εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Εν συνεχεία ο κόουτς της ΑΕΚ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απόκτησης του Μανώλη Παπαμακάριου για την ενίσχυση στα γκαρντ, μετά τον τραυματισμό του Νώντα Παπαντωνίου. ''Δεν ξέρω αυτή την υπόθεση. Πρώτη φορά την ακούω''.

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως ''το ταλέντο μας είναι περιορισμένο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τρελά πράγματα! Συνεχιζουμε με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές. Έχουμε έλλειψη στα γκαρντ. Ακόμα και με τον Νώντα παρόντα, θέλαμε ένα γκαρντ παραπάνω. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για την πορεία της ΑΕΚ. Θέλουμε ακόμα ένα γκαρντ και να βελτιωθούμε επιθετικά''.

Από πλευράς παικτών, ο Ντούσαν Σάκοτα επισήμανε: ''Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική ομάδα, σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου. Πιο οργανωμένη και πιο φορμαρισμένη, που προερχόταν από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Άρη. Μπήκαμε με σωστή νοοτροπία. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, ειδικά στην άμυνα. Έτσι πήραμε αυτοεποίθηση στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη. Κοιτάμε μπροστά''.

Λυκογιάννης: ''Αποτύχαμε εντελώς στην άμυνα''

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης Λυκογιάννης πρόσθεσε: ''Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον κόουτς της ΑΕΚ για τη δίκαιη νίκη. Το ματς είχε δύο όψεις όσον αφορά την επίθεση. Στην άμυνα αποτύχαμε εντελώς! Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, δίνοντας πόντους στην ΑΕΚ στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι απαράδεκτο το ότι είχαε να δώσουμε 2 και 3 φάουλ ώστε να εμποδίσουμε τους αιφνιδιασμούς της ΑΕΚ και δεν κάναμε ποτέ χρήση τους. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας όταν η ΑΕΚ ξέφυγε στο σκορ με 8-9 πόντους. Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς να καταλάβουμε ότι πρέπει να παίρνουμε δύναμη από την άμυνα. Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι μ τα Τρίκαλα, που πρέπει να κερδίσουμε''.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσθεσε: ''Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Το αποτέλεσμα και η τελική διαφορά ήταν λίγο άδικο για εμάς. Αδικεί την προσπάθειά μας. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα ματς με τα Τρίκαλαλ, που πρέπει να κερδίσουμε''.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ