STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σάκοτα: "Συγκίνηση για τον Αμερικάνο"

Σάκοτα: "Συγκίνηση για τον Αμερικάνο"

Η φανέλα του Γιώργου Αμερικάνου βρίσκεται πλέον στην οροφή του ΟΑΚΑ ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε σε αυτή την ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ. "Κανένας αρχηγός δεν είναι σαν τον Παγκόσμιο" εξήγησε ο Πολυτάρχου.

Η ΑΕΚ τίμησε τον Γιώργο Αμερικάνο με την ύψιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε έναν αθλητή, αποσύροντας τη φανέλα με το Νο10 στην οροφή του ΟΑΚΑ, στο περιθώριο της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα και ο Μιχάλης Πολυτάρχου στάθηκαν σε αυτή την ιστορική συγκυρία ενώ ο νέος κόουτς των Τρικάλων, Κώστας Παπάζογλου δήλωσε χαρούμενος που το πρώτο του παιχνίδι ήταν κόντρα στην "Ένωση".

Αναλυτικά

Κώστας Παπάζογλου (προπονητής Τρικάλων Bc Aries): "Θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας και για μένα προσωπικά που σήμερα συμμετείχαμε σε μία γιορτή για έναν «θρύλο» του ελληνικού μπάσκετ. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω και από κοντά. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ η οποία αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καριέρα μου. Οπότε πολλές στιγμές μαζεύτηκαν σήμερα. Δουλέψαμε πολύ καλά τις προηγούμενες εβδομάδα, ξέραμε ποιον αντίπαλο έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και χαίρομαι που βρίσκει τον δρόμο της, που είναι η κορυφή. Στα αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Η ΑΕΚ τιμώρησε οποιοδήποτε λάθος κάναμε και αυτό με χαροποιεί γιατί έτσι μπορεί να εξηγήσεις στους παίκτες το λάθος και να το δουλέψεις. Αυτό το παιχνίδι αποτελεί μία καλή εμπειρία για μας ενόψει των επόμενων αγώνων".

Άλεξ Χάρις (μπασκετμπολίστας Τρικάλων Bc Aries): "Προφανώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας σήμερα. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω. Πρώτα από όλα είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον προπονητή μας που αντικατέστησε τον κόουτς Φλεβαράκη και χαιρόμαστε που θα ολοκληρώσει τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Θέλαμε να έρθουμε εδώ και να εκπλήξουμε τον κόσμο, θέλαμε να πάρουμε μία νίκη για τον προπονητή μας στον πρώτο του παιχνίδι στο Πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε δυσαρεστημένοι που δεν τα καταφέραμε. Όμως η ΑΕΚ είναι μία εξαιρετική ομάδα. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα παραδώσουμε τα όπλα".

Ντράγκαν Σάκοτα (προπονητής ΑΕΚ): "Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στα Τρίκαλα τα οποία στάθηκαν πολύ καλά. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, μετά από μία διακοπή τριών εβδομάδων. Πριν το παιχνίδι συμμετείχαμε όλοι σε μία γιορτή, η οποία μπορεί να προκαλέσει μία χαλάρωση. Παρ' όλα αυτά, βρήκαμε ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και κερδίσαμε. Η κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή είναι όταν αποσύρεται η φανέλα του. Δυστυχώς, ο Γιώργος Αμερικάνος δεν ζει για να έβλεπε αυτές τις στιγμές. Η οικογένεια του ήταν εδώ, είδε αυτές τις στιγμές, όπως και όλος ο κόσμος. Προσωπικά συγκινήθηκα, γιατί είχα την τιμή να γνωρίσω αυτό τον άνθρωπο από κοντά στην προηγούμενη θητεία μου στην ΑΕΚ, αλλά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως παίκτη. Αξίζει να βρίσκεται εκεί η φανέλα του. Θα βλέπουν την φανέλα του τα νέα παιδιά και θα προσπαθούν να φτάνουν στο επίπεδο του".

Για την πιθανότητα κατάληψης της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος: "Εμείς ξέραμε ότι αν κερδίζαμε όλους τους αγώνες μετά τον Ολυμπιακού, θα τερματίσουμε ψηλά στην βαθμολογία. Όμως η κατάσταση δεν είναι στο χέρι μας, καθώς εξαρτάται από άλλες ομάδες. Στόχος μας να κερδίσουμε τους επόμενους τρεις αγώνες και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει".

Μιχάλης Πολυτάρχου (μπασκετμπολίστας ΑΕΚ): "Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά γι’ αυτό τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές μας και έτσι πήραμε μία εύκολη νίκη. Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για όσους φόρεσαν και όσους θα φορέσουν αυτή την φανέλα που φόρεσε ο «Παγκόσμιος». Έχω να πω ότι σήμερα παίξαμε για τον Γιώργο Αμερικάνο και τού αφιερώνουμε αυτή τη νίκη".

Για το πώς νιώθει που είναι αρχηγός της ΑΕΚ, όπως ήταν στο παρελθόν και ο Γιώργος Αμερικάνος: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι αρχηγός της ΑΕΚ. Ο «Παγκόσμιος» ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρχηγός της ΑΕΚ. Κανένας αρχηγός δεν είναι σαν τον «Παγκόσμιο» και κανένα δεν θα είναι. Είμαι μεγάλη χαρά για μένα που είναι αρχηγός σε αυτή την ομάδα και εύχομαι κάθε χρονιά να πηγαίνει σαν «Βασίλισσα» όσο ψηλότερα μπορεί σε Ελλάδα και Ευρώπη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ