STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 54-64

Ρέθυμνο - Ολυμπιακός 54-64
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά στην Κρήτη, όμως με σημείο αναφοράς την άμυνά του πέρασε από το Ρέθυμνο, επικρατώντας με 64-54.

Το Ρέθυμνο δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό στο "Μελίνα Μερκούρη". Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, δείχνοντας εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις τους. Ντάνστον και Λαφαγιέτ έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, έχοντας από 11 πόντος έκαστος, με τον Πέτγουεϊ να βγάζει αρκετή ενέργεια στην άμυνα, με 4 τάπες για την ομάδα του Μίολαν Τόμιτς, ο οποίος αντικατέστησε στην άκρη του πάγκο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Από πλευράς Ρεθύμνου, ο Βίνσεντ Κάουνσιλ είχε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τους Σίμπσον (10 πόντοι) και Φαγιέ (7 πόντοι, 13 ριμπάουντ) να ακολουθούν. Δεν ήταν αρκετοί, ωστόσο, για να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ήταν ο παίκτης που πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του στα τελευταία λεπτά. Ο Αμερικανός με 5 δικούς του πόντους "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του. Συνολικά είχε 11 πόντους (1/1 δίποντο, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Ο αριθμός

Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες στα σουτ τριών πόντων. Το Ρέθυμνο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 2/22 τρίποντα, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 5/28.

Ο αγώνας

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα από πλευράς Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση και με μπροστάρη τον Μπράιαντ Ντάνστον βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 0-13 στο πρώτο τρίλεπτο. Ο Τσέισον Άλεν έγινε ο πρώτος παίκτης του Ρεθύμνου που σκόραρε στο παιχνίδι, μετά το πέρας τεσσάρων λεπτών (2-15). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Ο Φάνης Κουμπούρας πέρασε στο παρκέ και έβγαλε ενέργεια και μετά από καλάθι και φάουλ του Φαγιέ η διαφορά μειώθηκε (9-15, 8'). Ο Σίμπσον μείωσε ακόμα περισσότερο (11-15), όμως από εκείνο το σημείο ήρθε η αντίδραση των φιλοξενούμενων. Αγραβάνης και Μάντζαρης σκόραραν για την ομάδα τους και κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 11-19.

Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο δεκάλεπτο, μαζεύοντας τη διαφορά για την ομάδα του (17-20, 12'). Οθέλο Χάντερ και Όλιβερ Λαφαγιέτ ανέλαβαν δράση για τους "ερυθρόλευκους", ανεβάζοντας τη διαφορά (21-27 στο 15'). Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με θεαματικό κάρφωμα μπήκε κι αυτός στην εξίσωση του αγώνα (21-29), όμως το Ρέθυμνο αντέδρασε ξανά. Οι Κρητικοί είδαν τους Φαγιέ και Άλεν να "συνδέονται" με το αντίπαλο καλάθι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 27-29.

Οι Κρητικοί συνέχισαν με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ισοφαρίζοντας με τους Κάουνσιλ και Κράβιτς (31-31, 22'). Πέτγουεϊ και Μάντζαρης μπήκαν στις εξίσωση του αγώνα για το 33-37, λίγο αργότερα (24'). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και πάλι, αλλά ο Σπανούλης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά (35-40, 25'). Η διαφορά παρέμενε στους 5 πόντους και με τον Αγραβάνη να μπαίνει στο κλίμα της αναμέτρησης, αυτή αυξήθηκε (42-48, 28'). Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ροκανίζοντας τη διαφορά (47-50, 29'). Ο Αμερικανός μείωσε σε 49-50, με βολές, κλείνοντας με αυτό το σκορ το τρίτο δεκάλεπτο.

Με διάθεση να καθαρίσουν το παιχνίδι μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι. Λαφαγιέτ και Μάντζαρης έδωσαν λύσεις έξω από τα 6,75, στέλνοντας την ομάδα τους στο +7 (51-58, 23'). Οι Κρητικοί προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά ο Χάντερ συνέχισε να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό (54-59, 35'). Για αρκετή ώρα το σκορ παρέμενε στο 54-59, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες. Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ "μίλησε στα τελευταία λεπτά, κάνοντας τη διαφορά. Ο Αμερικανός με 5 συνεχόμενους πόντους ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (54-64). Οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος του αγώνα, φτάνοντας στη νίκη με 64-54.

Νίκησε και τα... προβλήματα

Εκτός από την κρητική ομάδα ο Ολυμπιακός κέρδισε και τους τραυματισμούς. Όπως ενημέρωσε η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ, ο Τρεμέλ Ντάρντεν αγωνίστηκε με πυρετό, ενώ ο Οθέλο Χάντερ έπαιξε με ένεση, καθώς είχε τάσεις για εμετό. Παράλληλα, ο Κώστας Σλούκας αποκόμισε τρία ράμματα από την αναμέτρηση, καθώς δέχτηκε αγκωνιά στο αριστερό μάγουλο.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 27-29, 49-50. 54-64.

ΡΕΘΥΜΝΟ(Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 10 (1), Σχίζας, Κουμπούρας 4, Κάουνσιλ 16, Άλεν 7 (1), Καλαμπόκης, Φαγιέ 7 (13 ριμπ.), Σίνης, Χείλαρης 2, Κράβιτς 4, Αλίχοτζιτς 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Τόμιτς): Πέτγουεϊ 4 (4 τάπες), Χάντερ 6, Ντάνστον 11, Σπανούλης 8, Ντάρντεν 4, Σλούκας 5 (1), Λαφαγιέτ 11 (2), Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 9 (1).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ