STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Πέρασε σαν σίφουνας ο Παναθηναϊκός, 101-74 το Ρέθυμνο

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Ρέθυμνο Cretan Kings, παίρνοντας μία ακόμη νίκη εντός των συνόρων (101-74), για την προτελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό Superfoods και Ρέθυμνο Cretan Kings αποτυπώθηκε πλήρως στο παρκέ του "Μελίνα Μερκούρη", με το "τριφύλλι" να φτάνει στη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (101-74) για την προτελευταία αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Διαχείριση έκανε κατά κύριο λόγο ο Τσάβι Πασκουάλ στο παιχνίδι, με τον Νίκο Βετούλα να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα εν όψει των playoffs του πρωταθλήματος.

Ο MVP

Μέσα σε μόλις 18'34'' παρουσίας στο παρκέ, ο Νικ Καλάθης πρόλαβε να σημειώσει νταμπλ νταμπλ, αφού είχε 10 πόντους (με 5/7 δίποντα) και 11 ασίστ. Μαζί "έγραψε" στην στατιστική του 2 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη διάθεση των "πρασίνων" στο α' μέρος, όταν ξέφυγαν με διψήφιες διαφορές. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο Ρέθυμνο, ποντάροντας στις καλές συνεργασίες και την αποτελεσματικότητά τους, είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ήταν σαφές πως ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε να ξεκουράσει κάποιους από τους παίκτες που καταπονήθηκαν τον τελευταίο μήνα στην EuroLeague. Γι αυτό ο χρόνος συμμετοχής των Νικ Καλάθη (18'34'') και Κρις Σίνγκλετον (11'04'') ήταν τόσο χαμηλός στο "Μελίνα Μερκούρη".

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από πολύ νωρίς, ο Παναθηναϊκός Superfoods φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν θα... διαπραγματευτεί τη νίκη. Οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση για να φτάσουν γρήγορα στο +9 (23-32) στο τέλος της α' περιόδου, την οποία έκλεισαν με 9/13 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/5 βολές.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με τον Νικ Καλάθη έκαναν τη διαφορά για το "τριφύλλι", την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ μοίραζε τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του, για να αποφύγει την άσκοπη επιβάρυνση. Την ίδια ώρα, το Ρέθυμνο προσπαθούσε να στηριχθεί στους ξένους του, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι εντυπωσιακό για να περιορίσουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (41-55 στο ημίχρονο).

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +20 (46-66) στο 24'47'', με τον Νικ Καλάθη να βρίσκει τον στόχο για δύο. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το μοναδικό πράγμα που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον ήταν το κατά πόσο οι "πράσινοι" θα φτάσουν στην κατοστάρα.

Κάτι το οποίο κατάφεραν στο 39'02'' με 2/2 βολές του Τζέιμς Γκιστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 41-55, 57-80, 74-101.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Κώττας 8, Χριστοδούλου 5, Άρνολντ 11 (1), Φιτσπάτρικ 14 (1), Λέμον 11, Ραζής 5, Σάφτενααρ 3 (1), Τάλτον 2 (1/6 σουτ), Καμπερίδης 5 (1), Παναρετάκης, Θεοδωρίδης 1, Γιαννόπουλος 9 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9, Φελντέιν 14 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (2 τρίπ., 6 ριμπ.), Μπουρούσης 19 (1), Καλάθης 10 (11 ασ.), Ρίβερς 1 (0/4 σουτ), Τζέιμς 19 (1), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 8, Γκάμπριελ 11.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ